Fun with the Jaybird Run!

Zaterdag 16 december was de dag dat ik samen met Mirjam afreisde naar Castricum. Mirjam had mij mee gevraagd voor deze dag. Samen waren wij donderdag al op stap geweest naar Asics Lampie on Tour en vandaag gingen we voorbij Amsterdam nog even een ruim half uur extra in de auto zitten. Op het station in Castricum werd ons gezelschap vergezeld met Linda en konden we richting strandclub zand in Castricum aan zee!

Eenmaal aangekomen konden we even lachen omdat ze de naam Jaybird verkeerd op het welkomstbord hadden geschreven. We waren mooi op tijd en kregen al direct een mooi kledingpakket. Een top shirt met een heerlijk jasje, handschoenen sokken en een muts.

Waarom we dit kregen?

We gaan met Jaybird de halve marathon van Egmond lopen! Een ontzettend gave uitdaging waar ik naar uit kijk gelukkig heb ik een super gezellig loopmaatje en gaan we in januari hier samen vanuit het oosten naar toe.

Eenmaal omgekleed druppelden de mensen binnen. Weinig bekenden maar toch altijd weer gezellig om nieuwe mensen te leren kennen! Op de planning van vandaag stond

*             Welkom/introductie door Jaybird en uitleg van de Jaybird Run
*             Clinic van Robert Lathouwers of fotoshoot
*             Lunch
*             Workshop van Michiel Veenstra

Lets start the day!

Toen iedereen aanwezig was konden we gaan zitten en kregen we een duidelijke en mooie uitleg van het sportmerk Jaybird. De Jaybird Run die we later zouden ontvangen (wishlist nummer 6 check! ) werd daarin ook uitgelegd. Jaybird is een sportmerk voor en door sporters. Jaybird RUN-oordopjes leveren echt draadloze muziek met een stevige, comfortabele pasvorm, zijn zweet- en waterbestendig en bieden meer dan 4 uur batterijlevensduur met opladen onderweg waardoor ze nog 8 uur langer mee kunnen gaan!
Na deze duidelijke instructie  mochten wij de Jaybird run in ontvangst nemen en wij waren in de groep die eerst de fotoshoot mocht doen.

All i need is the road and my music

Tijdens deze shoot gingen we 1 voor 1 op de foto dat betekende dat de rest even stil stond. Goed om even warm te lopen. Tijdens het warmlopen zag ik in de verte 2 andere lopers aan komen. Ik wist dat Ester en Moniek ook in Castricum zouden lopen en ja hoor daar waren ze. Super leuk snel even geknuffeld gekletst, foto’s maken en toen was het tijd om weer aan de groep toe te voegen. Tijd voor een verdere warming up, voor burpees en een squat challenge.. Tijdens het maken van de foto’s mochten we door de branding lopen. Op dat moment lonkte het water al naar mij maar op Terschelling heb ik geleerd dat je daar hele koude voeten van krijgt dus heb ik mijn voeten droog gehouden.


We waren net klaar met het maken van de foto’s en toen begon het weer om te slaan, de blauwe lucht maakte plaats voor donkere wolken, regen en hagel kwam eruit. Goede voorbereiding op Egmond zou je zeggen. Wij waren blij dat we binnen konden wachten.
Toen de andere groep nat terug kwam van de clinic met Robert mochten wij met hem mee.


Tak Tak Tak .. of is het nu hop hop hop…

Eerst een kilometer over het strand met de wind in de rug, om vervolgens de strand opgang op te sprinten. Op zich was het te doen, dacht ik. Echter waren mijn benen vrij snel verzuurd. Naar beneden ging een stuk beter en kon ik de technieken toepassen die ik tijdens de trailrun clinic had geleerd vorige maand! Ik blijf in 2018 ook zoveel mogelijk clinics volgen, maar dit jaar heb ik er zeker nog 1 gepland!

Tijd voor loopscholing, triplings, de paardenloop, halfhoge skippings ze kwamen allemaal weer langs. Ik vind het altijd fijn om deze oefeningen weer te doen. Je zet dan weer de punten op de I en ik kreeg dezelfde feedback. Ik zou het toch een keer moeten leren, tenen omhoog houden haha! Het Turnen zit nog teveel in mijn systeem. Gelukkig is de middenvoet landing al wel helemaal eigen (ik kon nooit op een haklanding lopen dat voelde onnatuurlijk vanaf dat ik ging hardlopen)

De elastieken kwamen weer tevoorschijn en fanatiek werd er door iedereen meegedaan! Ik vind het altijd een leuk onderdeel, lekker even op het einde voluit gaan! Tijd om alweer terug te gaan. Intervallen was het plan, 1 minuut op en 1 minuut af en op het strand 30 sec hard en 1 min wandelen. We mochten natuurlijk tijdens de interval de strandopgang op rennen in die ene minuut. Maar eenmaal boven mochten we er ook weer afrennen. Dit ging prima, was het niet zo dat ik na die strand opgang wel voluit voorover op mijn plaat ging! Ik lag langgerekt op mijn buik in het zand, na even mijzelf keihard uitlachen snel opstaan en verder rennen. Tijdens rust voor de laatste 30 seconden besloot de zee mijn voeten nat te maken en ik besloot daar gebruik van te maken. Als je toch al nat bent dan maar door de zee heen rennen!


Nadat we het intervallen hadden afgesloten konden Mirjam en ik het dan ook niet laten om samen nog even door de zee te knallen. Met een grote grijns op ons gezicht en ontzettend natte voeten en onderbenen kwamen we binnen. Snel de schoenen bij de openhaard gezet en droge kleding aan gedaan. In die korte tijd was mijn knie al helemaal blauw van de kou. Tijd voor de lunch. We hadden ons hapje en drankje net naar binnen gewerkt en lachen en kletsen met elkaar en toen stond Michiel Veenstra ook al klaar.

Good Times with  friends make amazing and crazy memories


Listen to the music
Michiel ging ons vertellen over hoe je het beste je hardloop playlist kan samenstellen. Zelf vind ik het altijd erg fijn om mijn playlist samen te stellen aan de hand van mijn training. moet ik een interval training lopen dan gebruik ik up beat muziek, het liefste hardstyle of dance. Loop ik een langzame duurloop dan kan ik ook vooral tijdens dit seizoen ook ontzettend genieten van rustige kerstmuziek, maar kan ik ook prima naar een radio programma luisteren. Michiel vertelde ons vooral hoe muziek het lopen kan beïnvloeden. Ik vond het heel leerzaam en kwam er dan ook achter dat hij een eigen playlist heeft op spotify. Ik ben deze direct gaan volgen en daar ga ik mijn volgende lange duurloop ook mee lopen. Eens luisteren of het wat voor mij is. Muziek moet mij als persoon namelijk ook gewoon aanspreken. Na zijn enthousiaste verhaal was de leuke dag helaas afgelopen.
Opnieuw werden we verwend, we kregen nog een mooie hardlooprugzak met drinkreservoir, een bidon en een editie van Losse Veter.  Het leek al wel kerstmis echter 1,5 week eerder.

Joy is the simplest form of gratitude!

Mirjam, Linda en ik besloten al snel dat wij nog even met zijn allen wat zouden drinken bij Strandclub Zand even nabespreken van deze mooie bijzondere dag. Wouter kwam zich nog even bij ons voegen en het werd nog even gezellig nakeuvelen. Om half 5 besloten we om weer op huis aan te gaan. Eenmaal thuis om 7 uur stonden de pannenkoeken voor mij klaar, de perfecte maaltijd na zo’n mooie leuke, leerzame en gezellige dag!

Ik wil de organisatie Jaybird, Losseveter, alle medewerkers, fotografen, videocrew, Robert, Michiel allemaal hartelijk bedanken. Ik heb een ontzettend toffe dag gehad en ik kijk uit naar 14 januari. Na die (zware) halve marathon maar vooral om met zijn allen er een hele leuke dag ervan te maken!

Wie zie ik nog meer in Egmond?

3 gedachten over “Fun with the Jaybird Run!

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: