Vacation mood Off 

Recap of the month June

De eerste week van juli is voorbij, daarmee ook mijn vakantieperiode. Deze week ga ik weer aan het werk en het was ok hoog tijd dat ik een recap over de maand juni zou gaan maken. Zoals jullie hebben gemerkt heb ik namelijk ook een beetje vakantie genomen van mijn blog. Echter heb ik ondanks mijn vakantie niet stilgezeten. Nee, ik heb niet de kilometers gelopen die ik normaliter loop want ook van het hardlopen heb ik een ‘vakantie’ gehad. Geen schema gevolgd en gedaan waar ik zin in had op dat moment.

 

Wanneer ik terug kijk naar de maand juni is het een maand geweest waarin ik echt weer genoten heb van het hardlopen. In het tweede weekend deed ik mee aan de Rijsserbergloop. Het raceverslag kan je hier lezen. Ik geniet er nog van na en vind het dan nog steeds erg jammer dat deze gelopen PR niet mooi in een medaille gegraveerd staat. Het was een loopje zonder medailles dus het graveren was dan al helemaal geen optie. Nee, deze 23.15 op de 5 km zal ik echt zelf moeten onthouden.

Dat bewuste weekend deed ik ook nog mee met de 4 mijl van Zwolle, die ik ontzettend druk vond en daardoor niet kon lopen zoals ik het gepland had. Mijn benen waren namelijk nog steeds goed en wilden meer dan dat ik er uit kon halen. Als ik volgend jaar weer mee zou lopen, dan vraag ik eerst een wedstrijdlicentie aan. Waarom? Omdat je dan in het wedstrijd vak zou mogen starten. Je voorkomt daarmee dat je heel veel mensen voorbij ‘moet’ lopen en al zigzaggend de eerste kilometers af legt.

Op de zondag heb ik de Ladiesrun gelopen in, otterdam samen met de #anitaladies. Met een team van 50 dames hebben we een hele mooie dag in Rotterdam gehad. Samen met een klein gedeelte hebben we gedubbeld. Dit houdt in dat we naast de 10 km van die dag ook mee gerend hebben met de 5 km wedstrijd. Tijdens deze 5 kilometer stond het hebben van plezier voorop. Tijdens de 10 km mocht ik samen met Nicole lopen om haar PR aan te vallen. Tot haar trots is dit gelukt, ze heeft er hard haar best voor gedaan en samen met Esther zijn we met ons 3en gefinisht. Het was een hele leuke dag en ik kan niet wachten tot de volgende meeting met de #Anitameisjes! Want dat is echt 1 grote gezellige leuke groep dames. Ik ben ook blij dat ik deze samenwerking met Anita Nederland nu al weer meer dan een jaar!

 

Verder heb ik in de maand juni niet deelgenomen aan clinics, social runs of andere evenementen. Ik heb in totaal dus ook maar 70,6 km hardgelopen deze maand. De laatste twee weken daarvan zat ik in Marokko dus dat zorgde voor mooie kilometers. Echter ben ik daar ook begonnen met het zwemmen. Daar heb ik ongeveer 2 km afgelegd verdeeld over verschillende dagen. Ik ben namelijk begonnen om het zwemmen te trainen omdat ik in augustus deel ga nemen aan de Titan Swim.

De titan swim is een obstacle race die je al zwemmend aflegt. Het is in totaal 1 km zwemmen met daarnaast dus obstakels die je moet overwinnen. Ik doe mee met een team van 25 en samen gaan we voor de ultieme race ervaring en hopen we natuurlijk ook op heel veel plezier! Het zwemmen, zal dus nog wel even in mijn training blijven. Ik heb naast mijn A en B diploma nooit les meer gevolgd en daarnaast 1 keer een training gehad van Speedo. Ik vind het steeds leuker om te doen. Het enige wat ik wel ontzettend mis tijdens het zwemmen is muziek. Iemand goede tips?

 

Mijn plannen voor de komende periode is dan ook het zwemmen beter op te gaan pakken. Ik ga proberen minimaal 1 keer in de week even investeren en naar het zwembad gaan of naar het open water om de afstand af te gaan leggen. Gelukkig zit het weer de komende periode nog wel mee!

Juni was kortom een rustige maand waar ik vooral lekker gelopen heb en ook mijn rust weer heb gepakt. Ik had het nodig. Het blijkt dat 4 keer trainen waarvan 2 keer intervallen in de week voor mij niet goed voelden. Ik heb daarom besloten om met het volgende gesprek waarin mijn trainingsschema besproken gaat worden dit aan te geven en het aan te laten passen naar 3 keer in de week. Ik kan dan zelf nog bepalen als er een 4e keer bij gaat komen maar ik voel me dan minder ‘verplicht’.  Het lopen doe en blijf ik doen voor de fun. Natuurlijk probeer ik mijn grenzen iedere keer te verleggen maar ik blijf zeggen.

RunwithJoy!

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s