Ladiesparkrun Rijssen

ladiesparkrun.png

Blij verrast werd ik toen ik langs zag komen dat op 18 maart een ladiesparkrun werd georganiseerd in mijn eigen woonplaats. Meestal wanneer er hier een hardloopwedstrijd wordt georganiseerd heb ik de mogelijkheid niet om daaraan deel te nemen. Ieder jaar vind ik het jammer en dus werd ik heel blij dat het nu in mijn vrije weekend viel. De ladiesparkrun is georganiseerd door Atletiekvereniging Rijssen. Ik loop tijdens mijn trainingen vaak door het park hier in Rijssen en dit zou ook toneel worden van deze hardloopwedstrijd. Voor mij nog een extra reden om mee te doen dus ik heb geen moment getwijfeld en mij direct opgegeven.

Dit jaar is de eerste keer dat deze ladiesrun plaats vond en er was plek voor 500 vrouwen! Het verbaasde mij enigszins dat deze run niet uitverkocht was maar toch stonden er 422 dames aan de start. Van getrainde atleten tot dames waar de 5 kilometer nog echt een uitdaging voor is.

17359223_1316307971749047_7645269262668441203_o

Ik was ook aanwezig samen met Mirjam om het team van de Rokjesdagloop te vertegenwoordigen.
Ik vond het wel bijzonder om vanuit huis naar de start te lopen en mijn startbewijs op te halen. De organisatie had dit goed geregeld op achternaam waren alle startbewijzen gesorteerd waardoor je al snel je envelop met je startbewijs in je handen had. Het parkgebouw fungeerde als kleedruimte en garderobe. Omdat het zo dicht bij huis was, was een extra set kleding niet nodig en hoefde ik eigenlijk alleen een extra jasje in de garderobe te laten liggen.

Wat me opvalt is dat de stemming positief is. De dames hebben er allemaal zin in het publiek begint zich al een beetje te verzamelen bij de start/finish ondanks dat er toch flink wat regen voorspelt is. Mensen zijn goed voorbereid met een paraplu en staan klaar om iedereen aan te moedigen.

Mirjam en ik zien al wat dames lopen in geweldige rokjes en die geven we dan ook graag een flyer van de rokjesdagloop in Amsterdam. We weten dat het een eindje rijden is vanuit Twente maar we zijn vast niet de enige die dat over hebben voor een leuke run en deze dames zouden zich prima op kunnen geven als vriendinnenteam. Achteraf krijgen ze ook de Teamprijs! Ik had niet anders verwacht; gefeliciteerd!!

Mirjam en ik begeven ons richting de start. We doen niet mee aan de gezamenlijke warming up maar dit klinkt wel goed moet ik eerlijk toegeven. We kiezen ervoor om van de rust binnen gebruik te maken voor een laatste sanitaire stop en begeven ons dan naar buiten. We hebben nog tijd genoeg en besluiten nog een selfie te nemen voor het startvak. Dit wordt opgemerkt door een paar fotografen en terwijl wij een selfie nemen wordt ook een foto van ons gemaakt we kunnen en hartelijk om lachen. Het doel van vandaag is voor mij het rustig uitlopen van deze run,  op zondag heb ik 2 wedstrijden staan tijdens de stevensloop en daar wil ik ook fit voor zijn!

We lopen richting de start die voor het parkgebouw plaatsvindt. We besluiten ergens in het midden te starten niet vooraan we hebben geen grote doelen, we willen het vooral ervaren en ervan genieten! We weten dat er 2 ronden van 2,5 kilometer voor ons in het verschiet liggen en wanneer we dan starten beginnen we hier vol enthousiasme aan. Met een start van ongeveer 422 dames is het soms lastig inhalen, waardoor we niet goed ons tempo kunnen bepalen. Hierdoor lopen we al sneller dan dat we zouden willen en op sommige momenten lijkt het alsof we bezig zijn met een intervaltraining. Desondanks geniet ik wel, ik vind het bijzonder om met zo’n groep dames deze ronde te lopen terwijl ik hier normaliter alleen ren en in een wat rustiger tempo omdat ik dan braaf naar mijn hartslag training luister. Tijdens het lopen komen we zelfs nog een paar dames verkleed schilders al rennend met een ladder in de hand tegen. Op dat moment vinden ze dat hun pak toch wel erg warm is maar ik heb alle respect voor ze dat ze op dat tempo nog met een trap kunnen hardlopen!  Wel zorg ik dat ik er zo snel mogelijk voorbij ben, dat loopt toch net wat relaxter. Dit omdat sommige paden wat smal zijn en sommige zelfs wat glad kunnen zijn door de modder gelukkig was over het algemeen het parcours goed begaanbaar! Ongeveer 50 meter voor de finish zie ik mijn schoonmoeder nog staan, ik geef haar een high five en vind het leuk dat ze me nog even komt aanmoedigen. Vlak voor het begin van de tweede ronde spreek ik met Mirjam af dat ik de rem eraf gooi en even gas ga geven.

ladies

Nou dat heb ik zeker gedaan, mijn tweede ronde was daarom ook direct een stuk zwaarder, de laatste keer dat ik zo’n tempo liep was tijdens de vondelpark run in Amsterdam. Ik probeer nu met de marathontraining rustig aan te doen omdat je van constant snel lopen je spieren niet gezonder maakt. Dat ik het tweede rondje mijn schoonmoeder verwachte op dezelfde plek was even een domper, ik zag haar niet maar ze bleek bij de finish te staan nu dus des te leuker om met de handen in de lucht over de finish streep te komen. Mijn tijd? 26.09 ik ben daar blij mee! aangezien ik onwijs genoten heb!  En eerlijk gezegd ben ik de laatste tijd dus ook niet zo snel geweest. De medaille werd trots omgehangen, en ik liep snel naar het einde van het parcours. Mirjam moest nog binnenkomen en ik zal ze in Rijssen eens laten zien hoe je iemand aanmoedigt! Want het publiek was zeker aanwezig wat superleuk was! Maar er mag van mij wel meer geluid uit komen hoor. Nadat Mirjam ook over de finish was nog even nagepraat met mijn schoonmoeder en vervolgens mijn goodybag opgehaald. Superfijn dat ik daar de lekkere flesjes van Yakult in vond, dat vind ik namelijk lekker! Nog even langs de stands gelopen van o.a. Selectsport één van de sponsoren om vervolgens snel naar huis te wandelen zodat ik me snel kon opfrissen voordat de eerste verjaardagsvisite op bezoek zou komen.

17390607_1851048685162911_1546198363563545162_o

Of ik volgend jaar weer mee zou doen als deze ladiesparkrun weer georganiseerd gaat worden? Ja ik doe weer mee! Ik vond het leuk de sfeer zit er goed in, de faciliteiten zijn goed geregeld het enige wat ik me kan voorstellen wat anderen graag anders zien is kluisjes om je kostbaarheden in op te bergen! De medaille vind ik trouwens ook erg mooi!

Ik wil dan bij deze ook de organisatie bedanken en alle vrijwilligers zonder jullie was dit loopfeestje er niet geweest en had ik mijn 31 km in wedstrijdvorm tijdens mijn verjaardagsweekend voor mijn 31e verjaardag niet kunnen volbrengen, aangezien de Ladiesparkrun mijn eerste 5 van de 31 km op de teller was dit weekend! Bij deze nogmaals Dankjewel!

En lees je nu deze blog en denk je, hé ik heb die 2 dames van de rokjesdagloop wel gezien en ik zou eigenlijk ook wel mee willen doen in Amsterdam. Geef je op het kan nog via deze link . Wil je niet alleen naar Amsterdam? Laat maar weten want ik ga immers ook en we kunnen altijd samen reizen!

Ik hoop tot volgend jaar!

 


Een reactie op “Ladiesparkrun Rijssen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s