Project Topsecret – de onthulling

Zoals sommigen van jullie weten ben ik al sinds april bezig met een top secret opdracht.
Deze opdracht kwam vanuit Anita active en daarin werd ik gevraagd om de nieuwste sport bh te testen en mijn mening daarover met hen te delen. Natuurlijk was ik direct enthousiast en ik voel me nog steeds vereerd dat ik dit voor hen mag doen!

De Sportbeha waar het om gaat is de Momentum Pro.
Op het eerste zicht is het een mooie rode beugelvrije sportbeha. De banden zijn op de rug gekruist, er zitten driehoekige cups in. De beha doet me denken aan andere toppers en na de uitleg van Marjon hoor ik ook dat dit een combinatie is van 3 andere sportbeha’s van de Anita active collectie.
Namelijk de Anita Momentum, Anita Dynamix Star en de Anita air control Deltapad.
Uit deze toppers is deze sportbeha ontwikkeld en ik heb hem dus nu uitvoerig getest.
Let op tijdens het verhaal vertel ik puur mijn eigen visie en probeer ik zo eerlijk mogelijk maar wel volgens mijn eigen mening een beeld te vormen.

 

Wat ik zoal heb gedaan?

Ik heb verschillende afstanden, kort en snel, langzaam en rustig aan. Ik heb zelf met deze bh tot de 24 km al hardlopend getest. Op de fiets t/m 43 km en daarnaast tijdens de krachttraining in de sportschool maar ook tijdens de yoga thuis. Diverse vlakken en op meerdere terreinen.
Ik heb het ook met het hardlopen tijdens verschillende weersomstandigheden getest. Vanwege de omstandigheden die ik vanaf april zelf heb ervaren is het zo dat ik het niet in de kou heb kunnen testen. Minimale temperatuur was denk ik een graad of 5. Maximum temperatuur was wel in de 30+ graden in het buitenland.  Ik heb het gedragen tijdens trainingen maar ook tijdens verschillende wedstrijden waarom dat leg ik hieronder allemaal uit. De bh is iedere week na 1 keer dragen uitgewassen in de wasmachine en op vakantie met de hand.

 

Wat vind ik ervan?

Deze Momentum Pro sportbeha van Anita heeft net als de Dynamix Star een kruis op de rug. Voordeel hiervan is dat het niet zichtbaar is wanneer je tanktops draagt. Iets wat ik vaak hoor als ik met dames in het startvak sta te praten. Sportbeha’s met een crossback zijn meer favoriet omdat je ze deze dan niet ziet zitten wanneer het lekker weer is.  Ook krijg je geen extra lijnen doordat je lekker in de zon hardloopt. De schouderbandjes zijn wat breder wat ik zelf als erg prettig heb ervaren. Bovendien zijn ze heel zacht en fijn, ik heb nooit het gevoel gehad dat deze zouden snijden of dat ze irriteren. Pluspunt ook is dat je de mogelijkheid hebt om de schouderbanden aan de voorkant op verschillende hoogtes te bevestigen. Ook zou je via deze wijze makkelijker je beha aan en uit kunnen trekken. Persoonlijk vond ik dat niet nodig. Wanneer ik deze beha aan trok maakte ik alleen de achter sluiting open en trok hem dan aan. Wanneer ik echter in de sportschool erg veel krachttraining had gedaan met mijn armen dan maakte ik de beha ook los via de voorkant. Voor mijn gevoel ging het op dat moment net wat gemakkelijker. Onder normale omstandigheden vond ik het niet nodig.

Move Your Body Not Your Boobs

De Momentum Pro heeft net als de Anita air control Deltapad voorgevormde pads. Ik kan me voorstellen dat sommige mensen wanneer ze deze pads zien bang zijn dat deze schuren. Hier heb ik echter helemaal geen problemen van gehad. Ik heb de bh tijdens warme temperaturen gedragen waarin het zweet overal al binnen 5 min uit mijn poriën kwam. Ondanks dat bleven de pads prettig zitten om eerlijk te zijn, ik heb ze niet gevoeld. Deze pads geven een mooie vorm en daarnaast voorkomt het het feit dat men kan zien wanneer je het fris hebt. Ik heb ook met deze beha aan gerend door de stromende regen, de cups blijven dan goed en prettig zitten.

Het model van deze beha aan de voorkant is afgeleid volgens mij van de Anita Active Momentum sport beha.  Het zijn naadloze cups en de beha is hooggesloten waardoor je extra steun ervaart. Bij de Momentum is dit absoluut het geval maar nu weet ik dat het bij de Momentum Pro ook zo is.
Het motto #moveyourbodynotyouboobs blijft zeker gelden voor deze nieuwe sportbeha van Anita active.  De kleur van de beha die ik mocht uitproberen is rood. Rood is een praktische kleur en is eigenlijk niet zichtbaar welke kleur kleding je ook draagt. Zelfs onder mijn witte shirt valt het niet op. Ik houd zelf ook wel van een kleur maar ik zal zeker begrijpen dat mensen deze beha straks ook graag zouden dragen in het zwart. Ik hoop stiekem dat de blauwe kleur waar de Momentum in is uitgebracht, dat ook deze Momentum pro ook wordt uitgebracht!

 

Ik vind het zelf erg prettig dat deze sportbeha met alle sluitingen gesloten in een waszakje kan doen om deze vervolgens in de wasmachine te stoppen. Ik was hem zelf op 40 graden, dan heb ik het idee dat deze beter schoon wordt dan met 30 graden en tot op heden kan de beha dit ook prima aan. De kleur blijft mooi helder en geeft niet af. Het elastiek wordt na dragen van nu 7 maanden niet minder. Deze beha heb ik natuurlijk wel wekelijks gebruikt soms meerdere malen per week.  De beha heeft een wat langere droogtijd vanwege de pads wanneer je deze uit de wasmachine haalt, dan de momentum zou hebben. Echter wanneer ik op een dag besluit om de beha nog vochtig aan te trekken voor een run is er ook niets aan de hand. Het is zelfs wel lekker (het was die dag erg warm buiten).  De beha heb ik normaliter laten drogen op een wasrek binnen, maar ook op sommige dagen buiten aan de waslijn en dan kwam het ook in de felle zon. Zoals bij heel veel van mijn kleding heb ik deze niet getest in de droger.

Deze sportbeha heeft mij op geen moment geïrriteerd. Ik heb ook met mijn hartslag band onder de beha gelopen en dat gaat ook prima. Ik krijg geen schuurplekken en heb geen last gehad van irritatie van deze beha.

Overall Conclusie

Zoals jullie al kunnen lezen ben ik een enthousiaste gebruiker van deze Momentum Pro sport Beha.
Ik ben dan ook nog steeds erg blij dat ik deze heb mogen ervaren. Ik vind het zelf een hele complete beha. Alle positieve punten uit 3 geweldige soorten die Anita al in het assortiment had zitten zijn verwerkt in deze beha! Hierdoor vind ik het een fijne en complete sportbeha.
Op de vraag wat ik dan nog graag anders zou willen zien. Daar kan ik geen antwoord op geven behalve om deze nog uit te geven in een paar extra kleuren.

Op donderdag 30 november mag ik met meerdere dames in Amsterdam deze BH aan een test onderwerpen die ik tot op heden nog niet heb gedaan. We gaan namelijk paaldansen ter introductie van deze mooie sport bh! Ik ben zeer benieuwd naar de workshop.

Informatie waar je deze sportbh kan kopen vind je op Anita.com

img_20171129_122257_201.jpg

 

 

 


4 reacties op ‘Project Topsecret – de onthulling

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s