Run and Go op de Elliptigo

In de maanden oktober, november en december had ik het geluk dat ik via Elliptigo Drenthe de elliptigo een aantal maanden in bruikleen mocht ervaren. Om mijn herstel te bevorderen na een enkelblessure die ik eind augustus op liep. Mijn ervaringen wil ik met jullie hierover delen in deze review.

Laat ik eerst even beginnen met de uitleg van de Elliptigo De elliptigo is een soort fiets waardoor je door een hardloopbeweging voort beweegt. Ik zeg ook wel eens een crosstrainer op wielen, en geen bewegende armen maar een normaal stuur. Een groot verschil met een fiets is dat de Elliptigo geen zadel heeft. Je moet rechtop staan, je core lekker aanspannen dus eigenlijk is het een dubbele workout. Je kan de elliptigo ook op een fietstrainer plaatsen en dan kan je ook binnen trainen, echter heb ik dit zelf niet uitgeprobeerd. De elliptigo die ik heb gebruikt hadden 8 versnellingen en die heb ik bijna allemaal wel een keer nodig gehad/gebruikt.  Met de Elliptigo kan je hardlopen zonder dat je gewrichten de klappen krijgen van het landen tijdens het hardlopen.  Je kan er allerlei soorten trainingen op doen, zoals intervallen, tempo training maar ook de langzame lange duur. Zoals je al leest heb ik hem echt als hardloop vervanger gebruikt toen mijn enkel daar nog niet klaar voor was. Echter kan je hem ook inzetten ter preventie van een blessure, als crosstrainingen en als alternatieve training. Kortom het hoeft het hardlopen niet te vervangen, het kan aanvullend gebruikt worden.

Toevallig had ik een aantal dagen voordat ik de Elliptigo zou gebruiken een event met Anita gehad. Tijdens dit event gingen we ook met Elliptigo een mooie grote ronde gingen afleggen. Zelf was ik toen aanwezig op de fiets, want ik was nog maar net uit het gips. Tijdens die dag was ik de ‘bezemwagen’ op de fiets en kon ik ook afwisselen met wat meiden op het moment dat ze even wilde fietsen. Hierdoor had ik onder begeleiding van instructeurs mijn eerste (kilo)meters al mogen maken op een Elliptigo.

Toen ik bij Roelof (Elliptigo Drenthe) de elliptigo ophaalde heeft hij goed geholpen om deze achter in de auto te leggen. Eenmaal thuis toch een keer de straat op en af en vervolgens was het een kwestie van rustig opbouwen. In het begin vond ik het sturen eng, ik ben nogal snel bang aangelegd, de eerste paar bochten op de race fiets vond ik immers ook heel spannend. De elliptigo heb ik vooral ingezet voor het onderhouden van mijn conditie toen mijn enkel dat weer aan kon. Zo heb ik dus de intervaltrainingen gedaan maar ook veel langere lopen. Ik begon klein met een 5 km maar als je dan na 15 min alweer terug bent wil je toch wel wat meer. Ik ging niet meer op aftand trainen maar op tijd op de Elliptigo. Ondertussen bouwde ik het hardlopen zelf ook op.  Op de Elliptigo durfde ik niet goed in het donker te trainen. Dit maakte dat ik er enkel in de weekenden op ging staan. Een lange duurloop was dan vaak wel mijn voorkeur. Ik maakte zo mooie tochten, ik had een rugtasjes op met wat eten en een bidon in de bidon houder waardoor ik op een dag voor de marathon afstand ging. Het was een rustige duurtraining en na de 42,2 km besloot ik hem rond te maken tot de 50 km!

Ik merkte dat ik mijn spieren hierin goed kon trainen en ik merk nu dat het effect heeft gehad. Hoe ik dat merk? Ik merk dat ik sinds januari de belasting van een halve marathon op de weg, of op de trails is alweer aankan sinds januari. Dat komt goed uit want ik heb de Elliptigo eind december weer ingeleverd.

Mijn ultieme uitdaging op de Elliptigo was het terugbrengen, ik had namelijk besloten dat ik hem fysiek terug zou ‘lopen’. Dat was ruim 58 kilometers. Een prachtige route, eentje die ik nog een keer ga fietsen met een mooie weg weer terug! Ook ontdekte ik nog een plek waar ik binnenkort nog een keer echt wil gaan hardlopen, bij de Sahara van Ommen, ga je mee?

Kortom; wat vind ik pluspunten van de Elliptigo

  • ‘hardloop’ training zonder de belasting in gewrichten
  • Je kan je spieren onderhouden en conditie opbouwen
  • Verschillende soorten trainingen zijn mogelijk
  • De vrijheid van bewegen in de natuur blijft bestaan
  • Dat je ondanks een blessure, of het herstellen ervan door kan trainen
  • Je kan hem door heel Nederland huren, bij Elliptigo Drenthe al voor 75 euro per maand!

Welke minpunten kan ik noemen van de Elliptigo

  • Het is een vrij groot apparaat waardoor opslag misschien wat lastig kan zijn.
  • Je gaat beduidend sneller op een Elliptigo dan hardlopend, dus je training wel even op fietsen zetten.

Het gebruik van de Elliptigo in de laatste 3 maanden van 2020 was voor mij echt een meerwaarde. Ik ben Roelof dan ook dankbaar dat Elliptigo Drenthe mij deze kans gegeven heeft! Ondanks dat we een samenwerking aan zijn gegaan ben ik in deze review open en eerlijk en geef ik mijn eigen mening weer. Ik probeer dan ook geen reclame praatje te houden maar mijn visie weer te geven. Ik ben namelijk wel van mening dat de Elliptigo mijn herstel proces met mijn enkel echt geholpen heeft omdat ik 3 maanden heb kunnen wachten om echt de langere lopen weer fysiek rennend te gaan doen. Nu ik dat wel weer doe, krijg ik geen spierpijn en heb ik geen reactie in mijn enkel zelfs niet op de trails!

Ik zeg dus He ho lets go op de Elliptigo!

Ben jij zelf nieuwsgierig geworden klik hier en kijk zelf op de site van Elliptigo Drenthe. Kom je niet uit de buurt kunnen zij jou vast ook verder helpen!

Een gedachte over “Run and Go op de Elliptigo

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: