Shake shake Shake it

In de afgelopen maanden, eigenlijk begin van het jaar ben ik op zoek gegaan naar welke ‘extra’ voeding je als hardloper kan gebruiken. Naast het innemen van de nodige vitaminen tabletten had ik zelf nooit gedacht aan het innemen van eiwitpoeder/shake na een lange duurloop.

Ik was bekend met het feit dat wanneer je een heftige krachttrainingssessie had afgerond, je prima deze kon afsluiten met een eiwitshake. Toen ik dus in augustus gevraagd werd of ik het merk Happy Proteïne zou willen uitproberen heb ik die uitdaging vol enthousiasme geaccepteerd.MockUP_Package_Dubbel

Waarom als hardloper toch aan de shakes?

Laat ik beginnen met het feit dat onze voeding uit koolhydraten, eiwitten en vetten bestaat. De koolhydraten geven je energie zodat je lekker lang kan gaan rennen, (gezonde) vetten zijn nodig voor een goede werking van je lijf. Deze zorgen ervoor dat je vitamines die je inneemt of binnenkrijgt goed opgenomen worden door je lichaam. Als laatste hebben we de eiwitten, dit zijn de sterke mannen in je lijf die zorgen voor de vernieuwing van je cellen. De bouwstenen tot een sterk lijf dus.  Als je bedenkt dat wanneer je regelmatig sport ook je cellen daarmee aantast, dan begrijp je vast wel dat de eiwitten in je lijf het erg druk hebben. Deze zorgen voor vernieuwing, ze pakken je spierbeschadigingen aan en daar heb je dus meer van nodig dan wanneer je niet sport. De dagelijkse behoefte gaat daarmee omhoog en kan je dus behalen met eiwitpoeder.

Happy Protein

De keuze tussen allerlei verschillende eiwitpoeders is erg groot. Eiwit.nl heeft voor mij mogelijk gemaakt dat ik de Happy Protein mocht uitproberen, zelf gebruikte ik al een hele tijd geen eiwitpoeder meer omdat ik daar simpelweg nooit aan gedacht heb. Ik was nog onbekend met dit merk en vind ik het uitproberen van producten altijd leuk en interessant.

Al vrij snel kreeg ik het pakket in de bus. In het pakket zaten losse zakjes eiwitpoeder van 30 gram. Precies genoeg voor 1 shake.  Happy Protein is 100% natuurlijk en naast de extra eiwitten zitten er ook nog de vitamines B2, B5 C en magnesium in.  Bovendien zien de zakjes er ook vrolijk uit!

Waar zijn deze vitamines goed voor?
Vitamine B2 is nodig voor de energievoorziening van het lichaam, het is een belangrijke vitamine voor de stofwisseling.
Vitamine B5 is belangrijk voor de opbouw en de afbraak van eiwitten en vetten.
Vitamine C is bij de meeste bekend en is belangrijk voor de vorming van bindweefsel, de opname van ijzer en het in stand houden van je weerstand.
Magnesium is nodig voor de vorming van bot en spieren. Het speelt ook een rol bij de overdracht van zenuwprikkels en een goede werking van de spieren
(bron: http://www.voedingscentrum.nl)

Mock-Sachet_Enkel
Dit alles draagt bij aan meer energie, een normaal werkend immuunsysteem, het goed functioneren van je spieren en een gezonde huid. Happy Protein is volgens hen een eiwitshake met happiness inside!

De shake is gemakkelijk te maken, je voegt 200 ml water of andere drank toe en je shaket vervolgens alles lekker door elkaar.

Eitje .. zoals ik zou zeggen, dus ben ik enthousiast aan het proeven geslagen.

20170919_100435

Ik weet vanuit het verleden dat ik eiwitshakes vaak niet echt lekker vind. Ik vind het dan ook qua smaak altijd een verschil of je deze met melk klaarmaakt of met water. Mijn voorkeur gaat uit naar melk. Ik vind het echt veel lekkerder en bij bijvoorbeeld de poeder van Happy Protein had ik de keuze uit de smaken aardbei en vanille. Bij de aardbei smaak gemengd met melk kon ik even denken aan een milkshake. Het liefste maak ik mijn shakes thuis en stop ik er ook nog lekker vers fruit bij in. Dat stilt ook beter mijn honger gevoel na het sporten. Vanille vind ik vaak (en dat is geheel persoonlijk) niet lekker, helaas was dit nu ook het geval. Echter weet ik dat je met eiwitpoeder meer kan dan alleen shaken. Zo ben ik ook aan het bakken geslagen en daar heb ik vooral mijn vanille zakjes in verwerkt! Pannenkoeken, cake en bananenbrood zijn voorbij gekomen. Mijn volgende baksel wordt een kwarktaart, het recept heb ik al gevonden.

Naamloos
Wat ik een voordeel vindt van Happy Protein is dat ze het eiwitpoeder ook kunnen aanleveren in zakjes die precies 1 portie zijn. Jammer dat ze er alleen geen scheurrand in hebben gemaakt en je het zakje zonder schaar met geen mogelijkheid los kan maken. Zo heb ik op de sportschool klaargestaan maar dit gevecht verloren en kon ik pas thuis mijn shake opdrinken. Wil je liever een grotere pot dan hebben ze die ook. Alles kan je op een simpele manier bestellen op de website.
Wat ik echt wel positief vind is dat de Happy Protein dus die extra vitaminen heeft toegevoegd. Bovendien bestaat een portie uit 26 gram eiwitten.

 

Mock-Sachet_Enkel (1)

 

Ben je nieuwsgierig dan kan je een kijkje nemen op eiwit.nl. Naast dat je hier verschillende producten kan kopen staan er ook nog leuke recepten op en nog veel meer informatie. Neem een kijkje zou ik zeggen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: