Recap of the month Mei !

 

Deze maand wat eerder mijn recap of the month. Ik vlieg bijna naar mijn honeymoonbestemming en tijd om dus mijn ervaringen deze maand te delen! Mei maakte me zeker blij en nee het ging me absoluut niet om de kilometers deze maand, al had ik in het begin andere plannen. Doelen zijn er echter soms ook om bijgesteld te worden. Toch was de maand mei was er 1 om niet snel meer te vergeten!

Sound mind Sound Body

Het eerste moment waar ik mocht genieten was al snel in de maand! Op 3 mei was ik aanwezig bij de opening van de vernieuwde Asics Flagship storen in Amsterdam!
Wat een leuk feestje was dat en wat een prachtige winkel. Nu moet ik erkennen dat ik gek ben op shoppen en zeker op het shoppen van sportkleding. Asics is al erg goed vertegenwoordigd in mijn kast maar voor mij was het dus een opening van een ware snoepjeswinkel. Streng tegen mezelf geweest voordat ik op pad ging naar Amsterdam, dat ik niets zou mogen aanschaffen. Wel weer hele mooie items op mijn bucketlist gezet, dat dan weer wel.  Eerst maar eens even die kast van me goed uitpluizen. Oh ja ik had het over de opening van de winkel.

IMG_1756
De winkel heeft dus een geheel nieuwe indeling gekregen: ‘Sound mind Sound Body’ van dit principe gaan ze uit. Je komt binnen en het groen hangt letterlijk boven je hoofd, de plantjes hangen daar aan het plafond. De rechterkant is voor de vrouwen en de linkerkant is voor de heren. Midden in de winkel staat een mooie eye catcher, ik noem het ‘de Wall of Shoes’! Zoek jij een bepaald type schoen, of vraag je je af wat een bepaalde schoen voor je doet, dan kan je dit zelfs digitaal opzoeken. Achter in de winkel is er een ruimte beschikbaar om in te sporten. Het is jammer dat deze winkel in Amsterdam staat, maar anders kwam ik wel een keer binnen waaien om mee te doen met een les zelfverdediging of tijdens 1 van de runs die iedere donderdag en zondag plaatsvind vanuit de Asics store. Dus tip! Kijk eens op de facebookpagina van Asics Amsterdam daar worden alle sportieve activiteiten gedeeld.

Na het ontdekken van de winkel en het bijkletsen/ontmoeten van allerlei leuke sportieve mensen gingen we ook nog een stuk door Amsterdam rennen. Super gezellig hebben we onderweg nog een paar loopscholing oefeningen gedaan o.l.v. Robert Lathouwers en in totaal was het een mooie 6 km run!

 

When your heart beats!

De maand mei begon dus goed, op 1 mei hoorde ik dat ik deel mocht nemen aan het Intersport team! Samen met mijn collega zou ik de marikenloop gaan lopen, 7,5 km proberen dat ze haar tijd zou verscherpen. Dit zou echter niet mijn hoofddoel zijn deze maand. Het bleek namelijk al snel dat ik een verhoogde hartslag had. Bij trainingen moest ik veel meer mijn best doen en langzamer lopen om toch in de juiste hartslagzones te krijgen. Was het stress? Misschien vermoeid? Was ik ziek?
Ik weet het niet maar het deed me vlot besluiten in plaats van mijn trainingen netjes en braaf allemaal te gaan doen, goed te luisteren naar mijn lijf! Geniet op de momenten dat je kan en wil en neem pas op de plaats wanneer je denkt dat dat beter is!
Zo gezegd zo gedaan, ik heb rustig aan gedaan met de trainingen. Om eerlijk te zijn heb ik niet zo vaak getraind als wat ik zelf had gezien. Maar dit maakt me ook trots want dit betekend dat ik wel naar mijn lichaam heb geluisterd! Ik ben benieuwd hoe dit straks na mijn honeymoon is.  Voor nu is het dus nog even luisteren naar het lijf. Totaal heb ik 71.6 km hardgelopen en de kleine stukjes fietsen bij elkaar zorgde toch weer voor een mooie 51 km gefietst. Het valt me eigenlijk nog mee maar hoop het toch weer op te kunnen bouwen na mijn huwelijksreis. Ik heb wel weer zin in een halve marathon ofzo.

Mei maakt me blij!

Terwijl mijn hoofd bij het plannen van de bruiloft zat en het voorbereiden van onze honeymoon, was de wil tot het verbreken van mijn pr op de 5 km ook zeker nog aanwezig. Ik besloot daarvoor de hanzeloop in Zutphen te gebruiken en daar heb ik mijn doel weten te behalen. Dat verslag is er natuurlijk al uitgebreid en kan je hier vinden. Dit maakte me natuurlijk ook heel blij. Zo heb ik ook met Intersport mee mogen trainen en lopen voor en tijdens de marikenloop! Ik heb ook niet 1 maar 2 clinic meegemaakt van Robert Lathouwers. Altijd leerzaam en daardoor let ik toch steeds beter op mijn eigen loophouding! Ook ben ik nog steeds erg enthousiast over mijn top secret project! Deze gaat ook zeker mee op huwelijksreis!
Voor juni heb ik nog geen doelen gesteld, behalve dat ik zeker op vakantie de hardloopschoenen aan ga trekken. Ook wil ik na de honeymoon het fietsen wekelijks gaan oppakken. Iedere week 1 uurtje op de wielrenfiets naast de trainingen met het hardlopen.

Mijn mooiste moment deze maand is toch echt wel mijn trouwerij geweest! Tijdens de foto sessie heb ik ook nog even de hardloopschoenen aangetrokken. Echter was de hele dag een heerlijke dag, we hebben een prachtig feest gehad en ontzettend genoten. Het verhaal dat je huwelijk de beste dag van je leven is waar je altijd blij op terug gaat kijken, is helemaal waar! Ik wil jullie dan ook nogmaals allemaal bedanken voor jullie lieve felicitaties!!

IMG_20170529_130723_584

Via Instagram zal ik af en toe (mits ik internet heb) nog wel wat posten. Echter zal ik op de blog een kleine vakantie nemen en kom ik het einde van de maand weer terug!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: