Mei was bitterzoet!

Recap op of the maand mei
Terwijl ik dit typ kijk ik terug op de maand mei. Het heeft mooie momenten gehad als het over de sport gaat. Ik ben begonnen aan mijn trainingsschema om sneller te worden. Ook kwam ik mijzelf op het einde van de maand mijzelf keihard tegen. Niet dat ik tegen mijn spiegelbeeld op liep maar dat ik tijdens de laatste runs/trainingen flink heb reflecteren op mijn eigen, waarbij ik vooral denk aan mijn eigen gevoel. Laten we bij het begin beginnen.


De cijfertjes!
Tijdens de maand mei heb ik voor mijn gevoel de kilometers weer opgevoerd, door het trainingsschema loop ik weer boven de 10 km tijdens sommige trainingen. Na de marathon had ik dit aantal nog niet weer gelopen. Mijn totale aantal afgelegde kilometers tijdens het hardlopen was hoger dan in april. In april kwam ik op 111 km uit waar ik in mei het verhoogde tot 155 km. De maand juni zal minder gaan worden. Ik ga namelijk op vakantie en ga daarin ook even pauze houden van mijn schema. Dit houdt in minder kilometers, minder op tempo maar nog wel genieten!
Tijdens de maand mei heb ik deelgenomen aan 1 clinic, en die was van Clinique. Clinics vind ik leuk omdat je samen met andere mensen vaak onbekenden nog gaat sporten. Samen elkaar motiveren om het beste uit jezelf te halen! Dat vind ik geweldig.  Ik had deze maand 2 bijzondere trainingen. Namelijk bij Toughground in Almere. Mijn eerste obstacle training die onder meer over de techniek gaan! Super interessant en lekker uitdagend. Dit was samen met Fitdutchies waar ik een reserve plek vervulde omdat ze mensen te kort kwamen. De andere training was met de #anitaladies in Rotterdam. Trainen voor de ladiesrun met in totaal 50 dames. Genieten wat was het leuk en gezellig! Ook heb ik deelgenomen aan 3 ‘races’ waaronder de Beemster erfgoed marathon. Een aanrader als je het hardlopen met een maatje erg leuk vind. Terwijl de een fietst, loopt de ander hard en samen leg je de marathon afstand af. Je wisselt wanneer je dat wilt. Wij hadden afgesproken van drank/eet post naar volgende post af te wisselen. Dan moet je toch stoppen en opnieuw beginnen. Genoten hebben we van het lopen maar ook vooral van al het lekkers onderweg. Ik moet nog steeds een raceverslag schrijven wat eigenlijk meer een sfeerverslag zal gaan worden. Die houden jullie dus nog van mij tegemoet. Ook deed ik mee aan mijn eerste urbanrrun. Deze was in Rotterdam. Het lijkt wel alsof ik die stad dit jaar aan het ontdekken ben want ik kom er vaker sinds april dan dat ik voorheen ooit ben geweest haha. Aankomende zondag zal ik daar gaan dubbelen met de ladiesrun. Je kan me spotten tijdens de 5 en de 10 kilometer.  Ook over deze run zal ik nog een race/sfeer verslag schrijven. Laat ik zo zeggen dat ik eindelijk een fontein foto in mijn bezit heb en dat ik mij ook al op heb gegeven voor de eerste urban trail in Enschede!  Mijn eerste obstaclerun voor dit jaar staat ook weer op mijn lijstjes. De strongviking met het fitdutchies team en Herbalife is ook gelopen. Het blijkt dat ik die dit jaar nog een keer zal moeten gaan lopen om een medaille in de wacht te slepen. Ik denk zelf aan oktober dus wie doet/wil er met me mee?

It’s al sweets i’m talking
Als ik bovenstaande lees denk ik bij mij zelf… hoezo bitterzoet! Klinkt als een erg leuke maand en ergens in mijn hoofd is dat het ook. Toen het weer warmer werd kreeg ik steeds meer moeite met het hardlopen, de trainingen volgens schema voltooien. Iedere keer wanneer dit niet lukte voelde het als falen. Ondanks dat ik me op dat moment happy voelde omdat ik toch gelopen had. Mijn hoofd leeg had kunnen maken was het een dag later de confrontatie. Hoe gaan we nu verder, dan besloot ik gewoon door te gaan. Geleerd in de afgelopen 3 jaar heb ik wel dat inhalen van trainingen alleen maar zorgt dat het minder goed met mij gaat. Ik werd echter vermoeider en de zin en joy van het lopen ging eraf. Ik deed / probeerde mijn trainingen plichtsgetrouw te doen. Tijdens de evaluatie met mijn trainster besprak ik ook het probleem van mijn vakantie en het trainingsschema. Ze benoemde dat ik gewoon even rustig aan zou kunnen doen. Mijn doel mag dan wel sneller worden zijn maar als ik dan het plezier van het lopen dan onderweg verlies is dat niet de bedoeling. Ik vind het moeilijk en lastig maar nu ik dit zo opschrijf besef ik me dat ik misschien ook wel even toe ben aan een vakantie. Niet alleen van mijn werk maar ook van het hardlopen. Ik kan mij niet herinneren wanneer ik voor het laatst niet met een doel gewerkt heb. Ik ga in de maand juni weer lekker doen wat ik leuk vind. Ik heb een wedstrijd uitgekozen waar ik wil gaan knallen. Dit zal waarschijnlijk geen PR worden aangezien ik me ook al even een tijdje vermoeid voel maar ik ga er zonder verwachting in en kijken waar het op uit komt. Daarnaast ga ik dus de ladiesrun dubbelen. Dubbel fun want wedstrijden die sfeer en het mooie doel zorgen voor een mooi en bijzonder gevoel.  Daarna staat er niets meer gepland en ga ik dus mijn schema loslaten!

Dus dat was de maand mei.. helaas maakte me het niet alleen maar blij! Het doel is toch wel weer mijn naam eer aan doen en to Run with Joy!

 

 

 

 

 


Een reactie op “Mei was bitterzoet!

  1. Nou een mooie maand hoor 👌🏼😃 goed gedaan. Zo lekker van je vakantie genieten.
    En ik oktober ga ik graag met je mee👍🏻

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s