Amaze yourself

 

De afgelopen week heb ik mijzelf doen verbazen, niet alleen tijdens mijn trainingen maar ook hoe ik met mijn tijd omging en met mijn voeding. Ik ben namelijk begonnen met het programma van Fannetiek naast mijn hardlooptrainingen. Het was een mooie week met een hele bijzondere training in het weekend en een ontzettend leuke marathon!
Laten we echter beginnen bij maandag, de dag dat ik uit mijn werk kwam. De rest van de week had ik heerlijk vrij, een bonusweekje 1 van de voordelen van het onregelmatig werken. Ik besloot dat ik vandaag naar de sportschool zou gaan om even de benen wat rust te geven van het hardlopen. In de sportschool wist ik nog steeds de weg ondanks mijn lange afwezigheid. Het was lekker druk maar hier had ik zelf geen problemen mee. De oefeningen die ik deed en de apparaten die ik nodig had waren of vrij of ik kon er een geschikte oplossing voor vinden.
Heerlijk trainen nog net even voor het avondeten. Trots kijk ik er erop terug.
Mijn planning is om 2 keer in de week een soort van krachttraining te gaan doen echter deze week  wordt al direct 1 keer vervangen voor een alternatieve training.

 

20180508_202245_capture (1)
Dinsdag was de eerste trainingsdag van mijn hardloopschema deze week. De run ging in de avonduren vanwege de temperatuur overdag. Ik ging voor een mooie lange ronde want ik zou veel lange intervallen lopen. Bleek dat ik het aantal in mijn hoofd verdubbeld had en dus net op de terug weg al klaar was voor de cooling down. Vervolgens de kortste route terug naar huis en een paar minuten extra gelopen. Het was een warme training maar het ging dus heel goed ik had over en toch de tempo’s behaald die ik zou moeten halen! Ik moet zeggen, deze interval trainingen vind ik moeilijk maar de tempo’s loop ik wel en ik merk dat ik het iedere keer beter vol kan houden.

 

Op woensdag is het mijn lange duurloop dag, althans dat probeer ik en dit keer is het ook gelukt. Ik ging wederom in de avond op pad. Ik ging lekker de borkeld op. Niet wetende dat daar heel veel actieve muggen zijn en nu ik dit typ geniet ik nog steeds van deze run na. 27 muggenbulten wel geteld en vooral waar mijn hoge kousen zaten ben ik vaak geprikt. Ik denk omdat ik ze daar niet heb gevoeld. Het was wel een duurloop en daar heb ik wel van genoten. Helaas heb ik naast de wilde koeien geen ander wild kunnen spotten. Daar hoop ik toch altijd een beetje op als ik tijdens de zonsondergang daar loop. Ik mocht ook nog wel mee trainen met de atletiek groep die mij onderweg inhaalde. Wijs dat ik was besloot ik gewoon mijn eigen rustige D1 tempo aan te houden zoals mijn trianing aangeeft.

De donderdag had ik een rustdag, Dit kwam natuurlijk goed uit want het was hemelvaart. Al mijn goede voornemens over voeding gingen even overboord want ik ging samen met een vriendin naar een zomerfeest hier in de buurt. Van te voren hadden we niet bedacht dat we het zo lang daar vol zouden houden maar het was een ontzettend leuke gezellige middag / avond.

 

Op vrijdag ochtend werd ik wakker en kon ik nog wel merken dat het wel echt een gezellige dag was geweest die Hemelvaartsdag. Echter stond vandaag ook weer een interval training op het schema. Nu ging ik eerst maar eens even goed bijkomen. Het was opnieuw een warme dag en ik besloot opnieuw om tijdens de avonduren te gaan lopen. Ik had een mooie route uitgestippeld, opnieuw iets te lang maar de tempo’s waren weer goed te doen! De kilometers vliegen en ik geniet wat lekker is dit zeg!

Op zaterdag had ik een onwijs leuk evenement. Ik ben namelijk gevraagd om Fitdutchies x Herbalife bij te staan en in te vallen bij het team van de Strong Viking 7 km crew. Vandaag is er een training bij Toughground in Almere. Het is even een stukje rijden maar het was het zeker waard. We kregen goede technische tips voor het behalen van de obstakels. Zo kwam ik zelfstandig over een muur heen en zelfs de half pipe rende ik zelfstandig op en kwam ik er bovenop! Waar ik wel nog moeite mee heb en omdat het zo kort dag is, is dat ik de kracht in mijn bovenlijf mis. Ik ben dan ook heel benieuwd hoe het me zaterdag 19 mei afgaat, als ik met het team in Amsterdam de Strong Viking ga lopen. Ik heb er heel veel zin in want bij obstacle running is de liefde voor het hardlopen geboren! Het viel me uberhaupt niet tegen hoe goed ik nog mee kon komen.

 

Op zondag was het de dag dat ik na maanden Simone weer zou zien bij de Beemster erfgoed marathon. Opnieuwe een kleine wereldreis in de auto maar het was het echt zeker waard. Ik ga er nog een uitgebreider verslag over schrijven, maar als je van hardlopen houd, fietsen en lekker eten en drinken dan is dit een echte aanrader. Ik ga ook zeker opzoek naar een buddy voor de Twentse erfgoed marathon want dat is natuurlijk de thuiswedstrijd voor deze race. Het gaat dan wel 2019 worden want de tickets zijn al uitverkocht voor 2018.

Het was een lekkere zonnige en relaxte week waar mijn trainingen echt top gingen! Ik heb genoten en we gaan volgende week gewoon lekker door. Op weg naar de Ladiesrun in Rotterdam met volgende week onze training met alle #Anitaladies en de prijswinnaars.

 


Een reactie op “Amaze yourself

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s