Recap of the month Augustus  – 1000+ kilometers

Je zal wel denken na deze titel.. he hoe wat? Met de auto zeker.
Nee, deze maand was de maand dat ik over de 1000 hardloop kilometers van het jaar 2017 ben gegaan. Vorig jaar eindigde ik met een totaal van  1032 om precies te zijn ben ik deze afstand op het moment van schrijven gepasseerd.

augustus 1
Dat houdt in dat het hardlopen dit jaar dus veel serieuzer wordt opgepakt dan vorig jaar. Ik ben er blij mee maar het heeft ook zijn nadeel:

Nadeel 1: door dat ik nu meer hardloop heb ik / maak ik minder tijd voor de Fitness/yoga. Dit betekend dat ik minder rek/strek oefeningen doe maar ook minder krachttraining en mijn lijf dus veranderd.

Nadeel 2: Doordat ik nu minder sterk ben en minder flexiber ben ik dus ook minder snel maar ook gevoeliger voor blessures! Zoals jullie al weten had ik last van mijn kuit en aan het einde van de maand augustus kreeg ik dus last van mijn voet! Om te huilen maar er is gelukkig altijd weer een alternatieve training en binnenkort verteld de fysiotherapeut vast of het met wat rust over kan gaan.

Positief denken is Positief doen!

De voordelen zijn echter voor mij veel belangrijker. Tuurlijk een gezond lichaam zonder blessures dat staat op 1 maar ik zal even wat voordelen noemen die ik door het hardlopen heb mogen ervaren:

Voordeel 1: De vrijheid van het lopen, je kan gaan en staan wanneer je wilt, waar je ook bent en met wie je bent. Zo heb ik afgelopen augustus toen ik met een vriendin in Gran Canaria was gewoon een lekkere kleine ronde gerend. Genieten met de zonsopkomst!

Voordeel 2: Ik heb doordat ik fanatieker hardloop, mee doe aan wedstrijden ontzettend leuke en lieve mensen mogen leren kennen. Ik vind het zelfs zo gezellig dat ik aan het einde van de maand augustus in mijn jurkje naar een hardloop wedstrijd ben gegaan. Nee, ik liep niet mee met het Fit Fun Run Event vanwege mijn voetklachten maar ik kwam even kijken en uiteindelijk heb ik mezelf nog nuttig kunnen maken. Een onwijs toffe en leuke middag daar heb ik een volgende keer zo weer 1,5 uur voor zal willen rijden!

Voordeel 3: Ik heb het merk Anita mogen ontdekken, daarbij heb ik Marjon leren kennen. Nu heb ik, net als de andere Anita meiden, afgelopen maand een uitnodiging gekregen van Andrea en Marjon mogen ontvangen. Echter begon die dag het raadsel al wat we gaan doen! Enkel de datum en de tijd stond op de uitnodiging vermeld! Via de QR code konden we ons aanmelden en sindsdien wordt de informatie, met wat we gaan doen , iedere keer vrij gegeven aan de hand van hints. Super leuk en ik heb er nu al onwijs veel zin in! Al weet ik nog steeds niet zeker wat we nu gaan doen!

augustus 4

Voordeel 4: Er komen heel veel mooie andere kansen op mijn pad, uitdagingen die ik met vele anderen aan zou willen gaan. Helaas heb deze maand niet het geluk gehad dat ik verkozen ben tot 1 van deze personen maar ik zal die uitdagingen ook zeker niet uit de weg gaan. Met een goede dosis enthousiasme kom ik er zeker wel

Voordeel 5: Lekker rennen in de zon weet je hoe fijn dat voelt! Ja ook warm maar dat is het dan ook als je stilzit !

Voordeel 6: In een goede week kan ik het hardlopen prima combineren met 2 x krachttraining op de sportschool en 1x yoga in huis. Echter moet ik in deze week goed kunnen slapen en het ook rustig hebben op mijn werk (dus geen werkweek van 40+ uur)

Voordeel 7: Hardlopen ontspant en geeft me energie! die kick na het hardlopen is geweldig!

20170721_115850

Op deze wijze kan ik wel door blijven gaan ik wil eigenlijk gewoon zeggen dat ik heel blij ben dat ik het hardlopen heb ontdekt! Ik zal het zo lang ik kan blijven doen en ervan genieten.

Geen doel is te ver, als je plezier hebt in wat je doet.

 In de maand augustus heb ik dat 140 km lang mogen doen. Helaas is mijn geplande hardloopwedstrijd niet doorgegaan. Wel heb ik het onwijs gezellig gehad met alle bekenden! Ik hoop dat ik in september richting de marathon nog wat extra kilometers kan maken zodat ik in oktober lekker fris en goed voorbereid aan de start sta. Al is september helaas slecht begonnen met die pijn in mijn voet.

We gaan er in ieder geval het beste van maken met op de planning in September:

  • 16 en 17           september het Dam tot Damloop weekend
  • 27                      september het uitje met Anita Nederland

Volg je hart, want dat klopt

augustus 2

 


Een reactie op “Recap of the month Augustus  – 1000+ kilometers

  1. Mooi Joyce! Komt wel weer goed. Soms lopen dingen anders, weet je weer wat je moet doen en wilt zodat alles weer goed komt😃 Blijf lekker doen waar jij zin in hebt. En tot het uitje van Anita Nederland 😃Lieve groetjes

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s