A fresh new start! – Recap of the Month July

A fresh new start!

Wat in de eerste week van july een onwijs fijne frisse start naar mijn nieuwe doel had moeten zijn. Liep dat al snel verkeerd. Zoals je kunt lezen in mijn blog had ik vrij snel een blessure te pakken. Ik was eigenwijs en luisterde niet naar mijn trainingsprogramma, dus het spreekwoordelijke ‘boontje kwam om zijn loontje’.  Tijdens deze periode stofde ik mijn fiets weer af en heb ik in totaal een kleine 68 km gefietst. Ook was ik meer op de sportschool te vinden, krachttraining van het bovenlijf en oefeningen uitvoeren die je van de fysio mee krijgt. Het duurde 2 weken voordat ik weer mocht rennen. De mededeling was, geen pijn is goed, doffe pijn is opletten, scherpe pijn is per direct stoppen!

 

 

I just want to fly!

Nou het eerste rondje was dus ook echt direct nadat ik hiervoor het groene licht kreeg van de fysiotherapeut. Hij zij doe het rustig aan. Ik had geen hartslagmeter bij me ik wilde echt op gevoel gaan lopen. Het was een ruime 5 km die ik met bewuste pauzes tussendoor heb gelopen! Al met al toch in 30 minuten en dit voelde weer fijn! Tuurlijk die kuit was nog gevoelig en ik besloot de dag erop weer rust te pakken. Niets doen, ik vind het lastig maar ik weet waarvoor ik het doe.

‘you can’t fly with broken wings’

 

 

Sportrusten

Voor mij een nieuw principe en in het begin vond ik het dan ook heel moeilijk om op hartslag te lopen! Door de blessure ben ik terughoudend en vind ik het fijn dat ik juist op hartslag moet trainen. Dit zorgt ervoor dat ik niet het maximale van mijn lijf vraag, beter kan herstellen en minder inspanning hoef te leveren. Sportrusten is het juiste programma voor de Marathon van Eindhoven. Uitlopen wordt mijn doel, of het nou een seconde sneller is dan Parijs om 15 min langzamer. Als ik die finish haal ben ik weer zeer tevreden!

In mijn schema stond op donderdag 27 juli een 10 km voluit gepland. Dit houdt in zo snel mogelijk een 10 km lopen. Ik ben het snelste wanneer ik een wedstrijd heb maar op deze donderdag had ik er nog geen vertrouwen in! Ik besloot dat ik op maandag 31 juli mee zou doen aan de Varia run, mijn kuit kan dan nog een paar dagen extra rusten. In die dagen heb ik het programma verder gewoon gevolgd de training van maandag alvast gedaan en verder gewoon de andere trainingen.
Op 31 juli ging ik dan ook helemaal los! 10 km in 52,25. Niet mijn snelste tijd maar wel maximaal ingezet. Ik schrijf hier nog een review over!

 

Fun if you cant run!

Als je niet kan rennen kan je echter nog veel meer doen dan alleen fitness en wielrennen. Nu was het zo dat ik enige tijd geleden al wist dat ik een keer een training zou gaan bijwonen bij de robey nelson Trainingsclub in Amsterdam. 16 juli was het zover en wat was die Double trouble training zwaar maar oh zo leuk! Ook daar binnenkort nog meer over.. 🙂

 

De maand juli was dus leren van je fouten door vallen en opstaan leer je zelfs vliegen!
Een mooie 90 km deze maand. De kilometers bouw ik weer op. Ik loop weer pijnvrij lekker rond en er staat nog zoveel leuks op de planning! Dat ga ik ook nog wel een keer met jullie delen voor nu een hele fijne maandag en Enjoy your week!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: