Blue Happy Monday   

Deze medal Monday deel ik mijn trainingsweek met jullie, de week die ik afsloot met 2 Obstakel course races. De maandag waar ik met veel blauwe plekken maar ook een grote glimlach ben opgestaan. Trots deel ik mijn medailles maar ook hoe mijn week gelopen is  met jullie lees je mee?

Maandag na de run in Harmelen kwam ik uit de slaapdienst. Ik heb vandaag een rustdag ingepland, maar twijfel. Ik besluit het niet te doen, mijn lichaam moet herstellen na de mooie inspanning van gisteren. Op dinsdag heb ik een afspraak met een (sport)voeding diëtist, ze gaat me helpen het optimale uit mijn voeding te halen want dat kan zeker beter. Kijken of ik mijn energie level met de trainingen op orde ga krijgen! Na dit gesprek wilde ik eigenlijk 15 km lopen over de Sallandse heuvelrug, de kant van Nijverdal daar loop ik namelijk niet vaak. Vervolgens als ik klaar ben met mijn eerste afspraak is het echter al half 5, die 15 km dat wordt hem niet meer i.v.m. met het avondeten.  Ik besluit een wandelroute te pakken van 6 km. De paaltjes volgen en zien waar je langs rent. Wat een mooie route was dit, ik had geluk dat het zonnetje op het einde zich ook nog even liet zien! Echt super genoten onderweg.

Woensdag had ik weer een werkdag voor de boeg, toch stond ik voor de tijd sinds weken weer eindelijk een keer in de sportschool. Bang voor spierpijn wat ik komend weekend niet kan gebruiken dus ook de enige keer deze week dat ik hier zal staan! Het werd een korte krachttraining waar ik op donderdag gelukkig niet al te veel last had. Mijn schouders waren wel stijf en gevoelig. Deze donderdag stond er een interval op de planning.  Na enig uitstel kwam er gelukkig niet van afstel en heb ik onbewust opnieuw een prachtige ronde gelopen! Ik ging net even een andere kant op en daardoor kwam ik op een stuk waar ik nog niet eerder was geweest dacht ik. Strava herinnerde me aan de vorige keer wat echt al een hele tijd geleden is. Mijn intervallen waren niet op topsnelheid maar op D3 en dat dan 1 kilometer lang. Dit voelde bij de eerste kilometer zwaar maar daarna ging het heerlijk. Ik had 5 herhalingen op het schema en die vlogen echt voorbij. Ik heb iets langer uitgelopen om thuis weer aan te komen. Deze kon ik dus ook mooi afvinken. Vrijdag was een rustdag en bracht ik een bezoekje aan mijn 93 jarige oma. Het was gezellig en leuk om weer even bij haar op bezoek te zijn. Ze vindt mijn hobby omtrent het hardlopen maar raar, zeker nu ik getrouwd ben maar vandaag zei ze voor het eerst dat ze wel kan voorstellen dat het fijn is. Dat je je hoofd lekker leeg kan maken. Zo mooi en bijzonder dat ze dat zei!

 

Het weekend daarentegen stond niet in teken van mijn trainingen, maar van 2 wedstrijden. Zo heb ik op zaterdag de 10 km gelopen. Ik was een uur en 20 minuten onderweg en ben geëindigd al 6e vrouw. Het is fysiek een zware loop door de hoogte verschillen die je mee maakt. Ik vond het bijvoorbeeld echt heel erg lastig om de heuvels af en vervolgens weer op te lopen. Ik had de diepe kuil die er ieder jaar in zit verwacht. Maar niet dat je in Nijverdal voordat we bij het Ravijn (zwembad) kwamen de Stut een aantal keren af en direct weer op moesten rennen. Omdat ik echt voorin gestart was, was de route ook nog grotendeel erg vers, er waren immers maar 3 lopers voor mij. Je moest dus goed opletten waar je je voeten neer zette. Ik ging kapot en had geen benen meer omdat ik veel te hard gestart was. Nee, deze run had zeer zeker beter gekund! Wel was het super goed georganiseerd maar ze zijn natuurlijk ook al wel wat gewend. Wat ik heel erg leuk vond vandaag was dat wanneer ik in de buurt van een hotspot kwam, ik mijn naam al hoorde door de speaker. Ik werd omgeroepen, ik vond dat heel bijzonder. Kreeg het gelukkig allemaal wel goed mee en vond het echt mega fijn!

Op zondag liep ik de7 km tussen ook mannen deze keer. In de eerste startgroep startte ik al vroeg maar wetende dat mensen mij zeker wel in zouden gaan halen. Ik mocht van mezelf niet te hard van start gaan, hier ging het gisteren mis. Kijken of ik mijn gemiddelde tempo nu wat lager kan houden. Ik kan al wel verklappen dat dit is gelukt. Wanneer ik voor het eerst over een paar hooiballen moet klimmen merk ik mijn blauwe plekken van gisteren. Iets aanpassen zodat ik mijn schenen en knieën iets ontzie want dit doet flink zeer. Ik loop ondertussen 3e vrouw, er is maar 1 vrouw uit de recreanten voor mij en er doet 1 vrouw in de competitors vakken mee. De route is vrijwel gelijk aan gisteren alleen tot mijn blijdschap zit het stuk voor het Ravijn er niet in. Helaas zit de hotspot bij het ravijn er ook niet in maar ik loop nu wel lekkerder. Het is fijn dat ik af en toe nog ingehaald wordt door een aantal mannen. Ik heb zelfs een moment dat ik samen met een man op loop. Hem verlies ik ergens geen idee waar maar heb wel door hoe het komt. Ik loop lekker alsof ik gewoon aan het trainen ben. Ik versnel op dat moment zelfs mijn pas iets. Ik wordt ingehaald door een dame en benoem dat nummer 2 vlak voor haar loopt. Deze haalt ze nog in ik kom ook nog in de buurt maar red het niet en bedenk me dat ik lekker wil genieten. De glijbaan is er weer en ik ben al weer bijna gefinisht. Met een trotser gevoel dan gisteren finish ik wederom als 4e vrouw en wordt ik wederom 6e vrouw nadat iedereen gefinisht in het klassement wordt ik 13e. Mijn tijd was 51.13 min.

 

Het was een heerlijke week en ik kijk uit naar mijn volgend Obstakel Run, dit zal de Harbour Run zijn in Rotterdam op 7 oktober!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: