Berenloop 2022

Op deze throwbackthursday een ‘korte’ terugblik over het berenloop weekend! Het weekend waar ik ontzettend van genoten heb met de #anitameisjes. Een weekend waar ik op 2 afstanden meegelopen heb en zelfs even heb getwijfeld om 3 afstanden te gaan doen. Een weekend waar ik enorm van genoten heb. Laten we maar eerst bij het begin genieten.

Het is november 2017 (zie de 3 foto’s hieronder) dat ik met team Anita voor het eerst kennismaakte met de berenloop, sindsdien ben ik verkocht!
Dat Anita nou een hoofdsponsor is van dit geweldige evenement vindt ik dan ook heel tof. Natuurlijk vond ik het dus nog toffer dat ik in augustus de kans opnieuw kreeg om met de meiden van Anita de berenloop uitdaging weer aan te gaan. Ik had er direct zin in en keek (na Londen) dan ook echt uit naar het weekend. Eerst even herstellen van de marathon en tijdens de berenloop was het doel de halve marathon finishen als team!

Vrijdag 4 november 2022 was het dan zover, samen met Elly en Mirjam ging ik richting Harlingen om daar de boot te nemen naar Terschelling. Bij het parkeren kwamen we al direct Deborah, Stans en Frouke tegen, Jeanique was met Marjon al op het eiland en Manon zou later ook komen. Vrolijk de boot op, de zon scheen en we hebben een mooi weekend voor de boeg. Eenmaal op het eiland waren de fietsen al snel op gehaald, het hotel was dichtbij dus daar gingen we eerst naar toe. Natuurlijk niet veel later waren we al in West te vinden om even naar Lijftijd te gaan, Maron en Marleen hadden al een drukke dag achter de rug, want de collectie van de Anita sportbh’s en mooie massage tights was weer groot en mooi! De vrijdag was vooral relaxed en gezellig.

Kleintje berenloop.

Zaterdags was het tijd voor de 1e wedstrijd, Elly en ik zouden als eerste aan de bak gaan op de 5 km, daarna zouden we gaan cheeren op de 10 km. De 5 km zouden we relaxed lopen, niet te snel de volgende dag staat er immers nog een halve marathon op de planning. Besloten dat Elly het tempo zou bepalen en daar gingen we van start, het was prima loop weer en we hadden er zin in! Door een aantal dames aangemoedigd bij de start een mooie ronde van 5 km gelopen. Elly had er zin in en ik checkte af en toe of het tempo oké was, maar van de geplande 30 minuten snoepten we samen toch nog even daar ruim 2 min vanaf. Onder het lopen vertelde ik Elly over de leuke kleine medaille die je krijgt na het lopen. Echter tot mijn verbazing was er dit jaar (mogelijk vanwege het 25 jarige bestaan van de berenloop) een grotere houten medaille met de afstand erop. Op naar de rest om ook de 10 km toppers aan te gaan moedigen. Jeanique wilde graag podium lopen, maar ook Manon en Stans gingen van start. Er was een startnummer nog beschikbaar en ergens wilde ik nog wel een rondje, maar ik denk dat ik er goed aan heb gedaan om dat niet ook nog te gaan rennen. Nadat deze toppers vertrokken waren gingen Elly en ik snel naar het hotel om ons weer wat warmer aan te kleden om vervolgens naar het 8 km punt te gaan fietsen en daar de meiden weer aan te moedigen. Gelukkig waren we op tijd en hebben we flink lopen cheeren voor de lopers die ons passeerden. We kwamen erachter dat Jeanique ruim op kop liep en als ze dat vol kon houden die laatste 2 km dus ook als 1e dame zou finishen. Nadat Manon en Stans ook gepasseerd waren was het tijd om snel weer naar de finish te fietsen. Daar zagen we nog net stans finishen, maar daarvoor moest ik springen, er stonden veel mensen (super leuk!) en ik ben niet zo groot, haha. Jeanique bleek inderdaad 1e dame te zijn geworden dus was het wachten tot de huldiging. Dit was een mooie start van het loopweekend!

De middag hadden we lekker voor ons zelf en ging ik nog even lekker met een paar dames de winkels in. Ondanks alle mooie spullen kocht ik enkel een souvenirtje voor mijn man. In de avond gingen we lekker naar de Italiaan, want ja de volgende dag wordt er een halve marathon gerend, dus die pasta party hoort erbij!

De halve marathon van de berenloop.

In de ochtend wordt de weerapp goed in de gaten gehouden, we konden uitslapen want de halve begon pas om half 2. We besloten wel om te gaan cheeren voor de marathon afstand. Het hotel ligt ongeveer op het 2 km punt en de marathon start om 12 uur waardoor we hier ruim de tijd voor hebben. Er wordt veel regen voorspeld voor deze dag en windkracht 5/6 maakt het ook niet makkelijker deze dag. De weersvoorspelling wordt iets beter gedurende de ochtend en wanneer we om 12 uur buiten staan om de marathon aan te moedigen is het zelfs droog! Zelf fietsen we om 13.00 uur naar de start en hebben we geluk bij de dixie, er staat geen rij! Vandaag rennen Jeanique, Manon, Deborah, Frouke, Elly en ik de halve marathon als team, dus samen starten en finishen. Stans is onze rijdende reporter! ze probeert zoveel mogelijk mee te fietsen en vast te leggen. Mirjam, Marjon en Marleen staan ons bij de finish op te halen waar zij als vrijwilliger helpen met medailles uitreiken en poncho’s.

Terwijl wij ons plekje in het startvak proberen te zoeken begint het helaas weer met regen. We hebben een mooi plekje gevonden bij het ‘dweil orkest’ waardoor de sfeer er direct goed in zit. De poncho’s beschermen ons nog tegen de regen want ondertussen regent het weer flink. Voor de start is er een minuut stilte, het is wel indrukwekkend hoe stil het dan kan zijn in normaliter kakelend startvak. Wanneer we van start gaan en bijna bij de startboog zijn besluit ik mijn poncho uit te doen, daar heb ik na 3 km al een beetje spijt van aangezien ik op dat moment al heel erg nat geregend ben. Gelukkig dragen we de Orinoco massagetight van Anita, een fijne lange broek wat ik tijdens de regen extra kan waarderen. We lopen als team en dat maakt dat je constant wel naast iemand anders loopt en dus ook gezellig kan kletsen onderweg. Zo kwam het ook nog voor dat ik samen met Jeanique lekker aan het kletsen was en we daarna 2 loopsters in haalden die dat wel jammer vonden, het kletsen achter hen vonden ze wel fijn om aan te horen.
Ook werden we meermalen onderweg als ‘de Anitameisjes’ aangesproken en lieten sommige vrouwen ook trots weten ook een Anita bh te dragen. Zelf vond ik het wel spannend toen we bij de strand opgang aan kwamen. In 2018 liep ik erg goed en voor mijn doen snel (het is nog steeds mijn pr) maar had het sneller gekund omdat ik bij de strandopgang toen gevallen was. Deze dag wilde ik dat natuurlijk niet weer en op het punt waar ik ongeveer destijds viel heb ik mijn voeten nu goed stevig neergezet!

Het strand vond ik zelf wel goed te doen, we hoefden er niet ver op waardoor ik niet het gevoel had dat we echt veel last hadden van de wind. Wel moesten we af en toe een ‘wandelende duin met helmgras’ (ik weet niet of ik het zo goed benoem) ontwijken. Na het strand vindt ik altijd dat het mooiste stuk begint. Al moet ik zeggen dat ik het dit keer ook wel heel tof en leuk vond om door Midsland te rennen.
Echter vind ik de schelpenpaden en het zicht op de duinen na het strand altijd prachtig. Het liefst heb ik daar natuurlijk een zonnetje bij en geen regen die aanvoelt als hagel door de straffe wind, maar ook dit is de berenloop. Het weer is een element die erbij hoort. Ook heb ik mij onderweg verbaasd nog over het aantal mensen wat in de stromende regen alle lopers aanmoedigde. Het verbaasde me nog enigszins hoe ‘makkelijk’ ik vandaag deze halve marathon kon rennen. Ik ervan kon genieten ondanks het pittige weer. Ik ben erg trots hoe we als team ervoor zorgden dat we samen bleven lopen en samen juichend over de finish gingen. Er werd zelfs nog een lekkere eindsprint in gezet, ik hou ervan!

Na de finish snel terug naar het hotel, warm worden, de natte kleding uit en lekker onder de warme douche. Met Deborah en Elly ging ik nog terug naar west om even te vieren dat we die halve wel weer gerockt hadden! Dat finish biertje smaakte dan ook heerlijk! Na een uurtje gingen we terug want we hadden weer afgesproken voor het eten.

Het weekend wat ging het weer snel voorbij, de volgende ochtend om 7 uur zaten we alweer op de boot naar Harlingen en was het fijne berenloop feest weer voorbij!

Enorm dankbaar ben ik dat ik opnieuw het weekend van de Berenloop heb mogen ervaren dankzij Anita! Mocht je nog twijfelen om zelf volgend jaar aan de berenloop mee te doen? dan zou ik zeggen, ga ervoor en geniet!


Een reactie op “Berenloop 2022

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s