Best Time of 2018!

 

Ik weet niet zo goed hoe ik dit jaar moet omschrijven, het jaar met teleurstellingen die overgingen in blijdschap. Ik had mooie dromen voor dit jaar die stuk voor stuk niet doorgingen. Daarentegen kreeg ik onverwachts mooie andere kansen die ik met beide handen aangegrepen heb. Ik ga er dan ook vol voor omdat ik blij ben dat ik het mag doen. Ik heb erg veel gelopen dit jaar en ik durf eerlijk te zeggen dat ik niet precies weet hoeveel wedstrijden dit waren maar alles heeft zijn eigen verhaal en ik heb er veel mogen delen via mijn blog. Wauw, ik blijf wel lekker vaag terwijl ik juist een leuke samenvatting probeer te schrijven over mijn hardloopjaar in 2018. We gaan maar gewoon beginnen.
ik begin met mijn best nine foto te omschrijven. Deze foto bestaat uit momenten die jullie met zijn allen het leukst en of het bijzonderst vonden, dit komt door middel van likes en weergaven dat deze geselecteerd zijn.

BeautyPlus_20181218221845773_save-01-01-01.jpegDe eerste foto is van kort geleden, vlak voor kerst toen ik onze kerstboom hier in huis mocht omtuigen tot een startnummer boom, kon showen met al mijn medailles waarvan ik er 3 in de boom mocht hangen. Ik koos voor de 2 marathon medailles en die van de halve marathon van Curaçao. Waarom? omdat die een speciaal plekje in mijn hart hebben gekregen. De marathon medailles kan ik later wel uitleggen omdat die foto’s nog komen maar helaas is er geen foto van curaçao die deze top nine behaald heeft. Dat laat niet weg dat ik die ook nog ga bespreken in deze recap van 2018.

20181021_133922-01.jpegDe tweede foto is direct mijn meest trotse moment van 2018! Ik ben echt net gefinisht op de marathon van Amsterdam. De marathon waar ik echt maar een enkeling over had verteld dat ik deze zou gaan lopen. Het zou een revanche worden op de marathon van Rotterdam. Het doel was relaxed lopen maar dat ik mijn pr aan gort zou lopen dat had ik nooit durven dromen. Zeker niet omdat ik echt genoten heb. Ik moet eerlijk zeggen dat ik na deze marathon en dit gevoel zelf ben gaan kijken naar een eventuele Ultra loop maar dat idee ging snel weer weg ik focus me gewoon nog even op afstanden tot en met de marathon.

20181021_173129-01.jpegDe derde foto is direct ook een reden waarom ik de marathon van Amsterdam graag wilde lopen. Mijn allereerste wedstrijd was namelijk de 8km van Amsterdam. Het jaar erop liep ik de 8km en de halve marathon op 1 dag. In 2018, dit was het derde achtereenvolgende jaar dat ik deel kon nemen aan de Amsterdam marathon en kon ik dus mijn medaille serie compleet maken. Zo doende liep ik deze marathon met succes behaalde ik de finish. Volgend jaar wil ik vrijwilligerswerk gaan doen om de andere kant van deze loop te gaan zien. Le Champion hebben jullie een leuke taak voor mij?

IMG-20171217-WA0081-01-02
Nummer 4 was de Kickstarter van dit jaar. Ik liep samen met Mirjam mee tijdens de halve marathon van Egmond. Deze wedstrijd had ik nog niet eerder mogen lopen en dankzij haar kon ik meelopen in het team van Jaybird. We hebben er een mooi weekend van gemaakt samen en het was een prachtige start van vele hardloopavonturen die we dit jaar samen mochten beleven!

 

20180614_203841_capture-03.jpeg

De middelste dus 5e foto is een foto waarin ik mijn medailles show na een half jaar. Ik heb vele mooie loopjes mogen doen waaronder ook de Limassol (halve) marathon! Maar ook de ladies run in Rotterdam. Waar ik op 2 afstanden gelopen heb met de #anitameisjes! Ik ben zo dankbaar dat ik deel uit mag maken van deze toffe groep dames en het merk van Anita active mag vertegenwoordigen. Deze bh’s zie je niet veel in beeld maar ik vind het echt zo fijn zitten! Mijn favoriet, de Deltapad of de Momentum pro dat zijn echt mijn 2 favoriete bh’s. Ja sorry mannen maar het is nu eenmaal zo. Ik heb bovendien de berenloop ook niet in mijn #Bestnine staan dus die komt later ook nog terug!

20180408_144245-01De zesde foto, sta ik met 2 vrolijke bananen op de foto. Het is na de marathon van Rotterdam. De slogan gaan met die banaan stond al op de markthal en bleef in mijn hoofd. Ik heb zelfs onderweg geluisterd naar een nummer waar ‘gaan met die banaan’ meerdere keren in voor kwam. Echter ging het niet zo lekker als ik deed voorkomen. Het was warm en daar had ik last van. Door mede lieve instagramvriendjes John en Edgar heb ik vrolijk de finish behaald. Daardoor kon ik stralen met deze 2 bananen op de foto en was ik toch wel trots op het pr wat ik destijds had gelopen.

IMG_20181226_113448_755.jpgDe zevende foto, dus de eerste foto in de onderste rij is een vrij recente foto. Eigenlijk voor mij best wel bijzonder en ook best apart dat zo’n ‘gewone’ foto de top 9 gehaald heeft. Ik had namelijk eerst gewandeld op 2e kerstdag met familie om te kijken of we vroeg in de ochtend wat hertjes konden spotten. Mijn neefje van 5 mijn zwager, mijn man en ik gingen al vroeg op pad, zo vroeg dat ik bijna verlichting mee wilde nemen het was nog donker in het bos. Gelukkig kenden we de route, maar met enige pech hebben we geen wild mogen zien. Toch was het een gezellig klein uurtje wandelen. Ik liep vervolgens mijn geplande training terug naar huis, je kan het wel raden. Ik kwam 2 mooie reeën tegen, ze bleven een tijdje op afstand staan maar net toen ik een foto wilde maken schoten ze het bos in en kon ik ze niet meer terugvinden.

20181015_160149_capture-01.jpegFoto nummer 8 de voor laatste foto van deze top 9. De laatste training voor een nieuwe uitdaging. Ik zou namelijk deelnemen aan de Spartan Race. Deze obstacle run stond al erg lang op mijn lijstje. Ik kan je wel vertellen, ik vond het geweldig. Twijfel je?, ga je dan alsjeblieft opgeven voor deze run. Ik heb meerdere obstacle runs mogen lopen maar deze is toch wel super leuk en uitdagend!

20180818_202749-01.jpegDe allerlaatste foto in deze top 9 is een foto waarin ik voor het eerst een wedstijd liep als 361° Europe ambassadeur! Dit was in Ermelo, ik deed een PR poging op de 10 km die niet gelukt was. Wel ben ik erg trots op mijn eindtijd en mijn inzet. Het motto van One Degree Beyond is #Beyondexpectations, Boven je verwachtingen uit. Ik moet zeggen dat ik het laatste half jaar echt boven mijn verwachtingen soms presteer! Of dit toeval is dat weet ik niet maar dit smaakt zeker naar meer!

Naast teleurstellingen die ik eerder dit jaar had meegemaakt, uitgeloot worden voor de New York Marathon, het niet geselecteerd worden als Asics frontrunner. Uitgeloot zijn voor de Berlijn marathon. Ja ook ik ben uitgeloot, vele weten niet dat ik mij uberhaupt ingeschreven had maar het leek me een leuk doel voor in het najaar van 2019. Echter zijn er andere prachtige deuren voor mij open gegaan. Ik liep bijvoorbeeld in het marathon weekend van New York, een PR op de halve marathon tijdens de Berenloop. Ik liep dit samen met 2 lieve hardloopmaatjes en alle 3 zijn wij Anitameisjes. Dit maakte dat we ook de mooie Tight van Anita Active mochten testen en eigenlijk al onze kleding dankzij hen gesponsord hadden! Tijdens deze loop viel ik maar ondanks dat liep ik een PR en mijn knie was misschien dan wel beschadigd, mijn broek niet!  Ook mag ik mij vanaf augustus dit jaar Ambassadeur noemen van het merk 361° (one degree beyond). Samen met hen ga ik een ontzettend gave uitdaging aan in 2019! Ik ga namelijk de Hamburg marathon lopen tijdens mijn eerste ambassadeursweekend! Zoals jullie al weten ga ik daar toch een sub4 poging wagen (mits de voorbereidingen goed gaan).

Ik liep samen met een vriendin, 3 gave races in het buitenland en vele in het binnenland, namelijk met Mirjam. Ze is 1 van de anitameisjes maar voor mij een lief hardloopmaatje. Ze laat me lachen maar ik mag ook bij haar zeuren, klagen. Ze klaagt zelf nooit en ondertussen is ze een vriendin geworden! Vorig jaar heb ik haar leren kennen dankzij de rokjesdagloop. Samen rijden we het hele land door om bijvoorbeeld deel te nemen aan verschillende races, maar gaan ook de landsgrenzen voorbij! Zo hebben we in Limassol, Rotterdam, Amsterdam, Egmond, Enschede, Vriezenveen, Willemstad (curaçao), Parijs (Disneyland) Eefde samen onze voetstappen gelegd! In Vorden sloten wij samen ons jaar af op 29 december tijdens de oudejaarscross. Ik hoop dat ik in 2019 weer mooie herinneringen met haar kan gaan maken!

Ik moet eerlijk zeggen dat alle! anitameisjes een speciaal plekje hebben in mijn hart. Ik heb ze graag om me heen, waarom? De positieve uitstraling! Stuk voor stuk zijn het lieve meiden, natuurlijk is de een meer prestatie gericht dan de ander maar uiteindelijk wordt iedereen gerespecteerd! Die diversiteit maakt de groep tot een hele fijne en toegankelijke groep hardloopliefhebsters. Ik ben blij dat ik daar deel vanuit mag maken daarvoor dank aan Anita Nederland en in het speciaal Marjon. Als ik je het komende jaar ergens mee kan helpen laat het me maar weten!

In 2018 mocht ik dankzij hardloopaanbiedingen producten uit proberen om te reviewen. Dit vind ik zelf altijd erg leuk om te doen. Ik heb onder andere de polar H10 uitgeprobeerd en daarover een review geschreven. Daarnaast liep ik de Cityrun in Rotterdam en tijdens verschillende trainingen, in een Lornah sports outfit om deze ook van een review te voorzien. Het reviewen van producten vind ik altijd leuk om te doen. Ik hoop binnenkort de trailschoenen van 361° te mogen reviewen. Nu ik bezig ben met de cross competitie hier in het oosten van het land, maar ook toewerk naar mijn aller eerste trail run kan ik die uitvoerig gaan testen.

 

2018 was een bijzonder jaar, ik liep beduidend minder kilometers dan het jaar ervoor, maar ik bracht ook minder bezoekjes aan de fysiotherapeut. Dat vind ik zelf wel heel erg fijne verbetering. Ik denk dat ik de kwaliteit in het lopen beter naar voren heb kunnen brengen ten op zichtte van de kwantiteit, dus iets minder maar beter gelopen. Ik heb immers mijn Pr op de 5 km, de 15 km, de 21.1km en de hele marathon verbeterd. Alleen de 10 km blijft staan op mijn gelopen tijd in 2017!

Een ervaring die ik overigens niet eerder naar voren heb laten komen is dat ik afgelopen maart mijn eerste en enige Hardloopreis heb mogen begeleiden in Milaan. Dankzij sportActive kreeg ik de kans om met Fly&run een weekend in Milaan te gaan begeleiden. Ik moet zeggen dat dit een ontzettend leuk weekend was, ik heb daarin 2 verschillende groepen begeleid en sindsdien heb ik met sommige deelnemers nog steeds contact! Fijn dat deze mogelijkheid er voor mij was. Ik het op korte termijn met mijn lieve collega’s rond kon krijgen, want zonder hen kon ik dit niet uitvoeren!  Ik zou deze (of een soortgelijke) uitdaging ook zo weer aannemen als me dit aangeboden wordt!


Ik vond het een mooi en bijzonder jaar. Ik hoop dat ik volgend jaar ook weer mooie events mag beleven en mag ervaren. Wat waren voor jou mooie momenten van afgelopen jaar? en als je zin hebt om een keer samen te trainen, dat zou ik heel erg leuk vinden!


Een reactie op “Best Time of 2018!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s