Recap of the month -> Januari 2017

Deze maand stond weer in het teken van een mooie challenges, de challenge van de dailywintermile van Runnersworld Rotterdam, maar ook van Girlslove2run.com.

Samen met vele anderen deed ik een gooi naar een startbewijs voor een afstand naar keuze in september in Disneyland parijs. Op moment van schrijven is van het laatste de uitslag nog niet bekend en zit ik dus eigenlijk nog heel erg hard te duimen. Wetende dat de kans klein is vanwege de vele fanatieke deelnames, waaronder ik er ook 1 was.
Deze maand heeft veel mooie momenten gehad, vooral de verse snee
uw zorgde voor het heerlijke gevoel en mooie plaatjes!! Maar ook een dieptepunt gehad waarin ik met het lopen mijzelf zo onwijs tegenkwam dat ik er echt gefullsizerender-27en plez
ier meer uithaalde op dat moment.

De maand heb ik afgesloten met een ruime 140 km maar eigenlijk gingen die kilometers niet zo lekker als dat ik zelf zou willen. Begin van de maand was ik dus bezig met de daily mile winter challenge. De kilometers gingen eigenlijk steeds stroever. Ik begon een zeurtje te krijgen in mijn kuit en omdat ik absoluut natuurlijk geen blessure wil met mijn marathon droom, heb ik direct een afspraak gemaakt bij de fysiotherapie. Van hem mocht ik ermee doorgaan, maar rustig en niet forceren. Dit ook gedaan, maar na 15 dagen in januari ben ik er zelf mee gestopt om iedere dag hard te gaan lopen. Exit dailymilechallenge, voelt het als falen? Nee juist helemaal niet maar als een goede keuze. De marathon staat te hoog op mijn lijstje ik wil absoluut geen blessure dus ga ik me aan mijn schema houden!

Zo gezegd zo gedaan, mijn schema is gebaseerd op hartslag en tijd en op dit moment moet ik heel veel nog op de lage hartslag trainen, maar ik merk dat ik minder fit ben, ik ben moe en loop langzamer dan dat ik anders doe op deze hartslag. Ik laat het erbij en bespreek iedere week met de fysio therapeut hoe het gaat. Rustig aan blijven doen, wel blijven lopen maar rustig aan, er zijn geen gekke dingen te voelen maar echt top loopt het ook niet. Ook op het werk heb ik minder energie. Ik besluit nog wel 1 wedstrijd te lopen. Het lukt me om nog een startbewijs te bemachtigen van de Vondelparkloop en daar ga ik naar toe. Daar ging het lopen veel beter dan verwacht en loop ik bijna een pr op de 10 km. Met een goed gevoel ga ik weer naar twente en in de trein weet ik het zeker. De dailymilechallenenge was super leuk maar na 52 dagen is het mooi geweest. Ik stop ermee en ga mij beter focussen op mijn doelen. Na 2 dagen helemaal niet gerend te hebben, ga ik de 3e dag  voor een training van een uur op pad, maar ik liep zo lekker dat ik besloot mijn duurloop al te gaan lopen van die week en zo heb ik een heerlijke 21,1 km gelopen! Yes die halve marathon kan ik dus nog wel aan, ik was niet moe had geen zere voeten en de benen voelden een dag later ook eigenlijk prima. Ik heb toen niet gerend eerst weer rust geven. Echter op zaterdag 21 januari had ik dus een run waarin ik me zelf ontzettend ben tegen gekomen. Mijn been voelde niet goed ondanks dat de fysio zegt dat het niets is en ik rustig aan juist zou moeten bewegen. Ik had het zwaar was ontzettend moe en kwam mijzelf gewoon tegen. Heb mezelf moet in moeten praten en dikke tranen weg moeten vegen. Ik zag mijn marathon droom in rook op gaan. Maar uiteindelijk eenmaal bij de auto zag ik dat ik wel volgens schema gelopen had alleen een stuk trager dan dat ik gewend ben. Ik trek daaruit de conclusie dat het mijn benen niet zijn maar mijn lijf. Ik besluit om de kilometers niet meer te pakken dat komt wel weer, meer te gaan slapen en ondertussen wat alternatieve trainingen te gaan doen.  Ik wil altijd al een keer een lange toertocht op de wielrenfiets gaan maken en nu met mijn marathon schema kan ik daar niet voor gaan trainen, maar ik kan mijn billen wel wat fiets ervaring geven en besluit dus een duurloop in te ruilen voor een uurtje fietsen en dan rond dezelfde hartslag te gaan trainen als wat ik tijdens de duurloop had gemoeten. Na iets meer dan een uur 26 hele mooi kilometers gefietst. Een dag later had ik nog steeds een pijnlijk zit vlak .. ja dit ga ik vaker doen.
Een week na mijn verschrikkelijke run besluit ik hetzelfde rondje nog een keer te doen, dezelfde training opnieuw. Yes het ging goed ik kan nu de maand echt heerlijk gaan afsluiten nog maar 2 dagen te gaan, maar ik kan het zo goed afronden!

IMG_8729[1].PNG

De #jaNUari challenge van girlslove2run heb ik wel met 31 workouts kunnen volbrengen. Iedere dag heb ik getraind mijn doel was namelijk 100 dagen hardlopen maar die is dus gestopt.. en omgedraaid naar 100 dagen sporten. Onder sporten wordt dus ook een lichte workout meegerekend zoals rekken en strekken, mobiel blijven is namelijk ook belangrijk.  Trots kijk ik nog wel terug over de maand, ik heb bijna van iedere workout genoten! Ik ben mezelf tegen gekomen met het rennen, ik weet nu hoe dit voelt ik weet hoe ik mezelf weer kan motiveren. Dit kan me nog wel eens van pas komen in de marathon training voor de komende tijd..


Wat ik nu in februari ga doen? Januari heeft ervoor gezorgd dat ik nu in februari bewuster bepaalde zaken wil gaan doen. Marathon training is niet niets en daarbij moet ik misschien ook wat meer slaap gaan pakken en letten op mijn voeding, misschien dat ik te weinig eet en teveel beweeg of juist teveel snoep etc. ik wil bewuster zijn, meer verse groenten en verse ingrediënten gebruiken. Kijken of het mij gaat lukken om op normale tijden naar bed te gaan (rond 11 uur in de avond ipv na half 1 ofzo) etc. Kijken welk effect dat heeft. Daarnaast heb ik vanaf 1 februari nu rennersrust tot de Midwintermarathon. Ik ga voor de asselronde, een 25 km run, de bedoeling is deze rustig lopen waardoor ik hem dus uitloop en mijzelf niet kapot ga lopen. De rust is om mijn benen in optimale vorm te hebben terwijl ik aan de start sta.

 

En jij? Heb jij nog bepaalde doelen die je in februari wil gaan halen of de weg ernaar toe wil starten?

 

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s