April doet wat hij wil

De maand april, het is alweer bijna 2 weken geleden dat de maand voorbij is. De maand waarin ik mijn 2e marathon liep. Ook liep ik de Ad city run in Rotterdam en een PR tijdens de 5 km van de Enschede marathon. Toch kijk ik niet geheel tevreden terug over de maand April. April sloot ik af met zere schenen maar die hadden niets te maken met mijn gevoel. Wel heb ik weer ontzettend leuke dingen mogen doen. Zo heb ik een hardloopsetje van Lornah Sports dankzij Hardloopaanbiedingen mogen reviewen. Heb ik nieuwe voorstellen en uitdagingen voorgelegd gekregen en werd ik geselecteerd als een van de #anitaladies voor de Ladiesrun in Rotterdam. Wat een feestje beloofd te worden want naast het gezellige team is het ook nog eens de Festival editie! Nu eerst even een korte recap over afgelopen maand.

your heart knows things that your mind can’t explain

In April wilde ik gaan vlammen, ik wilde mijn marathon tijd gaan verbreken en onwijs gaan genieten van Rotterdam. Tijdens de AD cityrun ging dit erg goed, ik liep lekker mijn benen los en genoot ontzettend van het rondje lopen! De eerste finish op de Coolsingel smaakte naar meer en ik was klaar om te shinen de volgende dag. Tijdens de marathon ging het allemaal niet zoals ik had gehoopt, ik liep voor mijn doen een hele goede tijd dat zeker wel maar het gevoel wat ik de weken erna eraan overhield was niet erg positief. Mijn verstand zegt dat ik trots op mijn prestatie hoor te zijn, ik heb de marathon namelijk op de gezonde manier uitgelopen en alsnog een dikke PR gelopen. Echter is dat mijn verstand, niet mijn gevoel. Mijn gevoel zegt dat ik dit zoveel beter gekund zou hebben. Ik had rustiger kunnen starten dan had ik het langer vol gehouden dan had ik niet hoeven wandelen, het op te geven voor mijn gevoel waarschijnlijk had ik dan meer kunnen genieten ipv te mopperen op mijzelf.  Op dit moment sta ik er nog heel dubbel in en ik weet/denk dat er maar 1 oplossing is. Dat is het opnieuw inschrijven voor een marathon. Welke het gaat worden daar ben ik ook nog niet uit. Ik denk niet dat het Rotterdam of Parijs gaat worden. Ik ga me wel oriënteren op een buitenlandse run. Als iemand daar goede ideeën voor heeft dan zijn deze van harte welkom. Het hoeft overigens geen snel parcours te zijn want die tijd interesseert me eigenlijk niet zo veel, dat blijkt maar weer. Het gevoel na de run en de dagen erna moeten goed zijn. Een mooie run waar ik dus niet hoef te wandelen omdat mijn hartslag op hol slaat zou dus mijn volgende marathon doel zijn.

 

Als je mij zou vragen waar ik het meest trots op ben afgelopen maand dan benoem ik 2 dingen. Het lopen van de 5 km tijdens de Enschede Marathon, naast het lopen van een PR was het ook voor het goede doel! Dit leverde wel een heel mooi en bijzonder gevoel op! Het 2e punt is het zoeken naar professionele hulp die mij gaat helpen bij het trainen. Mijn doel na de marathon was het lopen van een 5 km het liefst een sub 24. Ik heb hier gerichte training bij gezocht, ondertussen ben ik nu 2 weken bezig met dat schema en zal ik ergens in het najaar die tijd proberen aan te vallen.

Facts

Even wat korte feitjes over deze maand.
Ik liep in totaal 111 km waarvan de helft bijna tijdens de 3 races.
Mijn kortste run was 3,8 km want tijdens de AD cityrun zette ik mijn horloge te laat pas aan.
Het snelste tempo tijdens een training of wedstrijd, was tijdens de 5 km race in Enschede met een gemiddelde van 4.47 m/km. Mijn langzaamste tempo was tijdens mijn eerste loopje na de marathon met een gemiddelde van 6.46 m/km.
Ik nam afgelopen maand deel aan3 hardloopclinics, 1 van Zorgsaam Lopers Company in Hellendoorn, 1 van Gerrit Voortman hier in het mooie Rijssen en de andere was een Asicsfrontrunner on tour clinic gegeven door Dennis licht in de tuinen van Paleis het Loo.
Ook was ik aanwezig bij de opening van Perry Sport Utrecht en nam deel aan de zware workout gegeven door Larz en Christina.

Ook al ging het eigenlijk best goed als ik zo de maand samenvat kijk ik er toch niet op die wijze op terug. Het al gevoel zijn en ik denk dat dit gevoel weg komt omdat ik minder plezier ervaren heb. Ik vind het zelf altijd belangrijk om naast het lopen ook plezier te beleven. Ik denk dat ik me teveel op de prestaties zelf gericht heb. Daarom neem ik mij nu ook voor om te blijven genieten van wat ik doe, zie en mee (mag) maken. Ik ben keihard aan het trainen om sneller te worden maar ik dat goede gevoel wat rennen mij geeft zeker niet gaan verliezen. Hoe ik dat ga doen? Door blijven gaan waar ik mee bezig ben en bewust genieten van wat ik mag doen!

Today i choose joy

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s