Zonneschijn is fijn!

Review over de Slastik Zonnebril

De lente is begonnen wat een heerlijk gevoel. De zon die weer in kracht toeneemt, de bloesems die beginnen te bloeien aan de bomen. Vrolijke narcissen langs de weg en andere bloemen zorgen er weer voor dat de natuur weer meer kleur krijgt. Steeds vaker loop je weer lekker in de zon tijdens je trainingen. Zo ook ik, de kilometers worden flink gemaakt met de marathon training en het dragen van een goede zonnebril is dan wel erg prettig.

Een prima tijd en periode om mijn ervaring met jullie te delen over de Slastik sunglasses. Vorig jaar met de marathon expo van Rotterdam kwam ik voor het eerst met deze zonnebrillen in aanraking. Sindsdien heb ik deze zonnebril vaak op gehad en goed getest.

Slastik was voor mij een onbekend merk maar mijn interesse was al snel gewekt. Een zonnebril die niet kan gaan glijden, die geen drukplekken achter je oren achterlaat en met een sluiting aan de voorkant? Ik was zeer benieuwd en na een leuk gesprek  op de beurs mocht ik ze onderwerpen aan de ultieme test. Ik durfde echter de volgende dag niet met deze zonnebril direct mijn marathon te lopen. Nu achteraf weet ik dat het in mijn geval prima had gekund. Ik ben namelijk ontzettend enthousiast!

Nadat ik mijn zonnebril uitvoerig uitgekozen had. Was ik er van overtuigd dat deze het beste bij mijn gezicht en hoofd aansluit. Er zijn namelijk verschillende maten in breedte, dit verschilt per model. Zelf heb de  Slastik Sun Hawk Carbon on Fire

When the sun shines, you let it shine on you

Naast dat deze dus ontzettend licht is zit hier heen een bescherming van UV400 oftewel 100% UV bescherming zit in de glazen. De Slastik modellen sluiten aan de voorkant door middel van een magneet. Ik merk geen verschil in de sterkte en kracht van deze magneet na bijna een jaar gebruik van mijn Slastik Zonnebril. Hierdoor zet je hem toch makkelijk op je hoofd of hang je hem lekker om je nek op het moment dat je hem niet gebruikt.

De poten zijn in lengte verstelbaar, op mijn hoofd staat het op de kortste/kleinste stand en dan zit de bril voor mij het prettigst, je kan ze echter ook langer maken door ze uit elkaar te schuiven. Vervolgens heb je een hoofdbandje van elastomeer bi-materialen (elastisch materiaal met rubberachtige eigenschappen) wat achter je hoofd zit. Doordat deze gevoelloos aansluit voorkomt het dat de bril beweegt of gaat glijden. Zelfs als ik op mijn kop ga staan blijft de zonnebril op zijn plek. Zo heb ik helaas dit ook mogen ervaren wanneer je over je eigen benen struikelt. De band achter je hoofd kan voor de dames of voor de mannen onder ons met lang haar, onder je staart geplaatst worden. Zoals je dus kan lezen kan je de bril rondom je hoofd aanpassen. De bril kan je inklappen zonder dat het hoofdbandje vervormd.

Project you eyes, open your heart

Ik heb de bril vaak gebruikt, het is echt een bril die je niet thuis wil laten liggen tijdens zonnige dagen. De lenzen zijn anti reflecterend, gepolariseerd (neemt schitteringen van het licht weg) en  is waterafstotend. Ook zijn de lenzen vervangbaar. Zo heb ik ook gewone glazen die je bijvoorbeeld kan gebruiken wanneer het bewolkt is als je gaat fietsen. Deze bril is namelijk niet alleen geschikt tijdens het hardlopen maar zou je dus bij alle sporten kunnen dragen. Ook tijdens een goede bootcampsessie buiten is deze bril ideaal of tijdens het wielrennen.

 

Waar ik voorheen vaak last van had waren drukplekken bij de neus en achter mijn oren. Omdat de bril niet stopt achter je oren heb ik dat nu niet meer Ook heb ik geen afdruk op mijn neus wanneer ik de bril gedragen heb na bijvoorbeeld een lange duurloop van 3 uur.  De bril heb ik meegenomen tijdens de Amsterdam marathon en de hele route gedragen bovenop mijn hoofd. Het was niet zonnig maar mocht de zon toen toch doorbreken en dat ik behoefte zou hebben aan een zonnebril, dan had ik deze in ieder geval bij mij. Ik heb van alles geprobeerd met deze bril, letterlijk met de bril op de kop gestaan om te ervaren hoe deze bril blijft zitten. Ik blijf enthousiast. Wel raad ik het je niet aan om met bril op onderuit te gaan. De bril zelf heeft weinig schade geleden, echter zijn de lenzen bij mij hierdoor wel flink beschadigd. Ik ga binnenkort dan ook zeker kijken naar een paar voor om mee te nemen naar de hamburg marathon! De bril heb ik ook gebruikt tijdens een obstakelrun. Belangrijk is dan wel als er modder opkomt om dit er niet af te vegen maar af te spoelen. Modder bestaat immers uit o.a. zand en anders beschadig je ook je lenzen. Dat zou natuurlijk zonde zijn.

 

 

Ik heb de vraag gekregen of je deze bril ook op sterkte kan krijgen, dit kan nog niet wel hebben ze zonnebrillen met een bepaald leesgedeelte erin. Dit is voor de sterkte +1.5 +2.0 en +2.5  Ook hebben ze leesbrillen en gewone brillen die je kan bestellen vanaf +1.0 t/m +3.0
je kan dit ook terugvinden op hun website https://www.slastik4u.com/

Ben je nieuwsgierig en wil je de brillen liever eerst zien en of passen. Kom dan komend weekend in Venlo bij de Venloop daar kan je ze vinden met een stand t/m zondag namiddag. Daarnaast zijn ze ook weer aanwezig bij de Expo van de Marathon van Rotterdam! In het weekend van 5/6/7 april.

Wil je ze online bestellen dan heb ik een leuke kortingscode want met JOY15 krijg je op hun website 15 % korting!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s