Preparation is half the victory

Morgen is het zover, de dag van de marathon, de dag waar ik de laatste maanden voor getraind heb. In tegen stelling tot de vorige keer dat ik een marathon liep ga ik nu dus goed voorbereid aan de start. Ik heb zelfs de krentenbollen gekocht, iets wat ik het liefste eet voordat ik een marathon ga lopen. Echter is het eerst tijd om terug te blikken, hoe zijn mijn trainingen gegaan. Wat ging er goed en wat zou ik anders doen bij marathon nummer 9.

Learn from yesterday, live for today

In januari kwam het idee naar voren, ik bracht de elliptigo weg en de duurlopen kon ik weer verder gaan uitbouwen, echter had ik daarvoor wel een doel nodig. Zomaar een halve marathon lopen vond ik nog wel een dingetje, laat staan meer. Ik besloot dat ik op mijn verjaardag een marathon wilde ga rennen. Ik zag dat de Gent marathon georganiseerd werd en dat je je ook kon inschrijven voor 20 maart. Dit heb ik gedaan, het idee om te gaan rennen in België leek mij nog wel mogelijk. Ik dacht dat de lockdown/het reisverbod en de avondklok nog wel een keer er weer af zou gaan. Helaas is het niet mogelijk om naar Gent af te reizen zodat ik daar de marathon kan lopen, dit was al in februari bekend en toen is het plan gewijzigd om vanuit huis de Verjaardagsmarathon te gaan lopen. 42,2 km voor mijn 35e verjaardag. De route heb ik bepaald door hulp van de nnhardloopplanner.nl. Tijdens mijn trainingen heb ik daardoor leuke rondjes mogen lopen.

Ook heb ik samen met o.a. Linda, Deborah en Mirjam een aantal runs gedaan, heb ik allerlei verschillende weertypen meegemaakt, regen, wind, hagel maar ook al een lange duurloop in 18 graden kunnen doen en bij een gevoelstemperatuur van -17. Ik moet zeggen dat ik de afgelopen maanden echt daarin wel een goede voorbereiding heb gehad, ik liep vroeg in de ochtend en laat op de dag (wel voor de avondklok). Op de dag van de marathon wil ik in principe om half 9 gaan starten, ik ga op pad zonder tijdsdoel en maak foto’s onderweg. Waarschijnlijk houdt ik wel weer een instagram story bij waarin ik jullie op de hoogte houdt.

De laatste weken ben ik aan het trainen op mijn nieuwe schoenen, de Saucony Triumph die ik bij Runnersworld heb gekocht. Ik moet eerlijk zeggen dat ik tot op de dag van vandaag daar enorm blij mee ben, nu heb ik een bijpassende outfit gekocht, helaas kwam 2 dagen voor de marathondag binnen en kon ik er dus niet in traingen. Echter kwam vandaag een prachtig ontworpen shirt van IkBdruk.nl binnen. Ik ga van mijn vaste principe af stappen om niet in nieuwe kleding hard te lopen, echter ga ik het nu toch doen! Voor de zekerheid neem ik nog wel een reserve shirtje mee, ik moet toch met een rugtasje lopen om drinken voor onderweg mee te nemen, daar kan ik dan ook direct mijn voeding voor onderweg in meenemen.

Ondertussen heb ik 129 dagen hardgelopen, de dag van de marathon wordt het 130. Of ik de dag daarna weer ga lopen hangt echt af van mijn spierpijn. Ergens wil ik stoppen, omdat op 21 maart de lente begint en ik dan dus een gedeelte van de herfst en de hele winter heb gelopen. Ik vind het een prestatie op zich en toch zal ik het een volgende marathon training niet weer doen. Ik heb namelijk zelf (vind ik) geen tijd besteed aan andere onderdelen van het lopen, zoals het stretchen, krachttraining of core training. Nu heb ik ook geen tijdsdoel en wil ik vooral de afstand weer overwinnen. Toch is dat wel een onderdeel wat ik een volgende keer anders zal doen.


Of ik al een doel heb na morgen? Jazeker, kan je je mijn goede voornemens nog herinneren? Ik wil het fietsen nu het voorjaar echt beginnen gaat weer oppakken en zoals ik al net aangeef wil ik dus die kracht training meer vorm gaan geven. Pistol squats doe je niet zomaar ineens. Als je duid op een wedstrijd of iets anders, nee ik heb geen doel. Ik ga wel de springtouwchallenge oppakken die ik afgelopen week niet opgestart heb. Helaas heb ik deze week met het rennen soms een gevoelige enkel, ik denk dat het tussen mijn oren zit, vandaag had ik overigens geen last tijdens mijn laatste loopje voor de Marathon!


Morgen dus de grote dag, ik heb er zin aan! Mijn kleding ligt klaar, de aftershokz zijn opgeladen, en de rugtas (op het drinken na) is ingepakt! Ik heb er zin in! Hopelijk wordt het een leuk feestje… ook al loop ik alleen.


2 reacties op ‘Preparation is half the victory

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s