Recover and feel the OO

Halverwege de maand maart kwam het pakketje binnen. Een mooie doos met een leuke verrassing.
Er zaten slippers in die ik mocht gaan uittesten namelijk de OOfos slippers. Tijdens het unboxen, kwam ik een paar mooie sportieve teenslippers tegen met een blauwe bovenkant en een zwarte zool. Nadat ik op de website keek kwam ik er al vrij snel achter dat het de  OOriginal Sport – Aqua slippers was.  Nieuwsgierig als ik ben besloot ik ze natuurlijk even aan te trekken. Mijn eerste gevoel was dat de pasvorm duidelijk anders is dan een reguliere teenslipper. Je voet wordt erg goed ondersteund en daarbij is de zool ook heerlijk zacht. Het is wel even wennen hoe het voelt maar het voelt ontzettend fijn. De kleur staat op mijn witte voeten ook prima. Tja het oog wil immers ook wat. Mijn eerste indruk is dus erg positief. Ik besluit dat ik de OOfos mee ga nemen naar Limassol waar ik ze voor het eerst echt ga ervaren. De ultieme test tijdens de afgelopen periode was na de Marathon van Rotterdam. Hieronder ga ik mijn bevindingen en ervaringen met jullie delen

Wat zegt OOfos zelf en hoe heb ik het ervaren?
OOfoam absorbeert 37% meer schokken bij elke stap dan traditionele dempingsvormen. Ik heb ook andere slippers met een erg comfortabel dikker voetbed echter is het niet te vergelijken met de OOfos. De foamzool  voelt erg fijn, na een race voel je daardoor direct verlichting. Na de marathon waren het hemelse kussentjes aan mijn voeten! Ik liep na de marathon eerst een klein stukje op blote voeten maar de OOfos voelden 1000x beter aan. Ik heb daar de rest van de middag op doorgelopen.

Volgens OOfos zelf reduceren de slipper stress op voeten, knieën en rug. Ik heb soms tijdens de lange afstanden erg branderige voeten, het ligt denk ik aan de temperatuur en de manier van het lopen met bepaalde schoenen. Deze branderige voeten houden wanneer ik de OOfos aan trek niet lang aan. Het voelt erg ontspannen om dan de slippers te dragen.

OOfos slippers ondersteunen de voetboog. Dit heb ik in het begin ervaren door de bolling in de zool. Naar mate je ze vaker draagt raak je daar ook aan gewend. Tijdens het weekend in Limassol droeg ik de slippers echter voor het eerst een gelangere tijd achter elkaar. Ik kreeg er toen uiteindelijk zere voeten in door dat ze je voeten zo ondersteunen. Wanneer je ze dus langere tijd wil dragen is het handiger om dit te doen wanneer je de slippers al echt gewend bent en dus niet tijdens het begin.

De vorm van de zool draagt bij aan een natuurlijk afwikkeling. Als je de zool ziet dan begrijpt je waarom OOfos dit benoemd. De zool ziet er speciaal ontworpen uit en daarin loopt het prima!

Omtrent het teentussenstuk is het zacht en comfortabel. Het materiaal heeft bij mij geen schuurplekjes achtergelaten. Ik heb de slippers al regelmatig bij mijn sportschool gedragen onder de douche. Daarna afgedroogd en weer mee naar buiten gelopen. Dit is erg gemakkelijk om te doen en ze zijn zo droog. Volgens OOfos zouden ze ook drijven, echter heb ik dit zelf niet uitgeprobeerd. Misschien dat het tijdens de zomervakantie een keer zover komt maar tijdens de afgelopen maanden heb ik daar geen gelegenheid voor gehad.

 

Zou ik OOfos teenslippers aanbevelen, ja zeker ik ben blij dat ik dit paar heb mogen testen.

Of het mij daadwerkelijk een sneller herstel heeft opgeleverd kan ik natuurlijk niet bewijzen. Wel kan ik jullie benoemen dat ik het een heel fijne manier van herstellen vindt. Ja ik had nog wel spierpijn na de marathon, maar minder extreem na de eerste marathon waar ik deze slippers nadien niet gedragen heb.
Ik ga zelf misschien nog een ander modelletje aanschaffen want naast de OOriginals heb je verschillende soorten andere teenslippers, normale slippers en een clog model (voor zowel dames als heren). Ook zijn er ook nog dichte schoenen met de OOfos foam technologie voor de dames beschikbaar! Fijn wanneer je bijvoorbeeld een keer geen slippers aan wilt om te herstellen.

Je kan het allemaal vinden op https://www.oofosbenelux.nl/

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: