Glow in the park Amsterdam

foto van Glow in the Park Europe.
Op zaterdag 11 maart ben ik afgereisd naar Amsterdam voor een fun run namelijk de Glow in the park run. Het is een run bestaande uit 2 rondes van 2,5 km met daarin verschillende zones. Er vindt geen tijdsregistratie plaats en belangrijk is dat je plezier hebt en maakt tijdens deze run.
De run was in het Amstelpark en wat ik heb begrepen was dit de eerste editie in Nederland. Als ambassadeurs van de rokjesdagloop waren we hiervoor uitgenodigd en ja als ik dan kan dan ga ik natuurlijk!

We hadden met de dames afgesproken bij de ingang van het park. In het startpakket van deze run, zit naast je startbewijs ook een hoofdband en neon schmink.  Daarnaast hadden we zelf ieders voor een leuk rokje, lichtjes of glowsticks gezorgd. De schmink werd aangebracht en daarna moest er natuurlijk een foto worden gemaakt. In het donker niet heel gemakkelijk vanwege het licht maar er is altijd een lantaarnpaal in de buurt. Op naar het startgebied. Vrolijke muziek werd er gedraaid iedereen was uitgedost de een nog gekker en verlichter dan de ander de sfeer zat er al goed in. Jammer was wel dat we tijdens de warming up niet goed konden zien/horen wat de bedoeling was. Op naar de start.  We maakten nog even een startvak selfie en daar gingen we, niet goed wetende wat ons te wachten stond maar de vrolijkheid was zeker wel aanwezig!

IMG_0084

Tijdens deze run ga je van zone naar zone, de een begint met disco licht, de ander met vuur, in een bepaalde zone werd je ondergespoten met verf maar je kon ook het zijpad nemen en dan bleven je kleren schoon (wel zo handig voor mij want ik moest natuurlijk nog 2,5 uur met de trein terug) de laatste zone was een grote schuimbak, deze was hilarisch en iedereen werd er vrolijk van. De eerste ronde ben ik er doorheen gegaan de 2e ronde koos ik het pad (naja pad) door de bosjes zodat ik droog in de trein terug zou kunnen stappen.
Wanneer je over de finish kwam had je de mogelijkheid om een beker water te krijgen. Ook kon je doorlopen naar het startgebied waar de dj draaide en waar je ook een hapje en drankje kon halen.  We hebben nog even wat foto’s gemaakt en genoten van de lekkere muziek voordat we weer allemaal richting huis gingen.

Conclusie het was een run waar je echt vrolijk van wordt waar je van kan genieten zolang je niet prestatie gericht wilt zijn waar daar is deze run niet geschikt voor.

Wat ik zelf erg jammer vond is dat er na de finish geen herinnering werd gegeven, een leuke medaille met glow in the dark had ik wel ontzettend tof gevonden.

Heb je interesse in deze run en wil je er meer over weten? Ga dan naar: http://www.glowinthepark.co.uk/nl/
Op hun facebook pagina heb ik al heel veel leuke foto’s zien staan van afgelopen editie.

Superpluspunten aan deze run:

  • wat een sfeer en gezelligheid dat wil je niet missen je wordt er zeker vrolijk van
  • de organisatie had het goed geregeld er waren voldoende dixies en ruimte genoeg voor alle lopers
  • de zones waren goed ingedeeld, alle waren een leuke nieuwe verrassing en het schuim op het einde was een mooi effect!
  • Handig dat je direct schmink en een hoofdband bij het startpakket krijgt.
  • Het is een mooie korte afstand waardoor de FUN ook zeker in de Run blijft en wanneer je wilt wandelen is het ook zeker geen probleem.

Verbeterpunten van deze run:

  • op internet stond nergens iets vermeld over een tasseninname waardoor ik ervan uit ging dat deze er niet was. Echter bleek er wel een tent te zijn waar je je tas kon bewaren. Dus een plus punt maar wel een verbeterpunt, want als ik het op de website had zien staan was het direct duidelijk geweest
  • De ‘spreker’ was niet goed verstaanbaar waardoor we de mooie motivatie en het enthousiasme niet goed meekregen net als met de warming up
  • Zelf heb ik even de prijs opgezocht maar ik moet zeggen dat ik het persoonlijk een dure run vind
  • Geen herinneringsmedaille op het eind dat vind ik wel echt jammer

Al met al hebben we het hartstikke leuk en gezellig gehad. Dankjewel organisatie van Glow in the Park en wie weet tot de volgende keer!!

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s