25 days to go

Over 25 dagen is het duidelijk of het me gelukt is,
over 25 dagen ben ik sowieso een ervaring rijker,
over 25 dagen ben ik gestart aan mijn 5e marathon,
over 25 dagen ben ik hopelijk daar ook aan gefinisht!

Ja zoals jullie nu ondertussen wel zullen begrijpen is mijn 5e marathon over 25 dagen, de marathon van berlijn. De voorbereidingen verlopen alles behalve voorspoedig en fijn en toch ga ik zoals het er nu naar uit ziet wel gewoon starten.

Wat er tijdens de laatste 25 dagen gebeurd is?  Ik heb een extra blessure gekregen maar zoals het er nu naar uitziet ook overwonnen. Het bleek geen scheur in de spier te zijn maar in het bindweefsel. Ik kan je wel zeggen dat het verdomd pijnlijk is maar dat ik ook wel weer in mijn handjes mag knijpen want het had ook zo anders af kunnen lopen tijdens die misstap op de heide. Mijn achillespees lijkt niet meer te reageren, dit lijkt verplaatst te zijn naar de diepe kuitspier maar ook dit lijkt steeds wat beter te gaan.

a little progress each day adds up to big results

In plaats van iedere week naar de fysio hoef ik pas over 2 weken terug te komen.
Mijn duitse avontuur is aangepast, i.p.v. de dubbel loop ik een enkele afstand a.s. zondag in Dusseldorf. Ik kijk er wel echt naar uit het is al weer even terug dat ik zelf mee kon doen tijdens een evenement. Berlijn is echt samen met Munchen mijn doel, heel blijven is dus om eerlijk te zijn het grote doel. Naast weer alternatieve trainingen in de sportschool en bij het zwembad heb ik gelukkig ook fijne herstelproducten die ik gebruik. Zoals jullie weten gebruik ik Flexpower.. die je met 10 procent korting kan bestellen via  deze link. Met de kortingscode flxp krijg je 10 % korting als je de code KiKa gebruikt krijg je 10% korting en steun je kika ook met 2,50.  Deze zalf zorgt dat de spieren die stijf of pijnlijk aanvoelen geleidelijk aan verwarmen en ook voor een langere tijd warm blijven. Dit is pijnverlichtend maar ook stressverminderend voor mijn gevoel.

Daarnaast loop ik ook ontzettend veel op mijn Oofos slippers en schoenen. De 2 favorieten van mij zijn de Oofos OOahh sport  en de Oofos OOmg mesh low . Vooral de laatste draag ik met grote regelmaat omdat het in principe gewone schoenen zijn. Na een langere run probeer ik mijn voeten op deze manier zoveel mogelijk te ontzien. De pasvorm vind ik erg prettig. De zool veert een beetje mee waardoor je een beetje het gevoel hebt dat je op wolkjes, of een hele zachte ondergrond loopt.  Ik heb echt het gevoel dat ze mij ondersteunen naar een sneller en beter herstel! Tip: op hun instagram verloot @oofosbenelux een paar mooie grijze Oofos OOmg mesh!

keep looking up, thats the secret of life

De komende 25 dagen zal ik deze producten ook zeker blijven gebruiken. Ik probeer nog betere keuzes te maken omtrent slaap, trainingen en voeding. Ik ga de alcohol voor deze periode laten staan en hoop op deze wijze toch nog op niveau te komen en een fatsoenlijke marathon te lopen.  Als ik kijk naar de statistieken die mijn horloge weergeeft lijkt er ook echt weer een stijgende lijn in te zitten.  Mijn vo2 max zakte de vorige keer nog en lijkt nu weer te stijgen, ik lijk het dal weer uit te klimmen, al gaat dit nog wel rustig en langzaam. Dit zal ook wel moeten want ik zal weer moeten opbouwen! opbouwen zodat ik weer een langere afstand kan lopen zonder dat de klachten terug gaan komen. Ik kijk uit naar deze marathon met als doel finishen. Hoe ik deze precies ga lopen dat gaat echt afhangen van de progressie tijdens de komende weken!!

kijk ik er naar uit jazeker wel!!!

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: