Snap!!

Recap van de maand Augustus + Giveaway

Recap van de maand augustus. De maand die in het teken zou staan van herstel en weer opbouwen, opbouwen naar de eerste wedstrijd nadat alle wedstrijden door het COVID 19 virus waren gecanceld. Rustig opbouwen was key, die achilles deed het steeds beter en ik kreeg er steeds meer vertrouwen in. Schema losgelaten en op hartslag lopen en toen kwam daar allemaal heel onverwacht een einde aan.

It’s the unexpected that changes everything

Laten we bij het begin van de maand beginnen. Het is augustus, wat klinkt dat al weer lang geleden, er is natuurlijk ook genoeg gebeurd. Ik trap de maand af met een klein rondje fietsen, dat wil ik deze maand ook weer wat vaker gaan doen want tja, voor je het weet gaan we het najaar in en zit ik binnen en boven op mijn tacx. Deze maand wil ik ieder dag gaan bewegen. Helaas is dat niet gelukt, ik heb het eerder opgegeven want ik was simpelweg echt moe. Van bewegen kan ik ontzettend veel energie krijgen maar voor deze challenge kost het me op een gegeven moment meer energie dan dat het mij opleverde. Ik heb het volgens mij uit mijn hoofd zo’n 19 dagen volgehouden en ben er toen mee gestopt. Waar ik in die periode wel achter kwam is dat ik de yoga/meditatie aan het einde van een werkweer erg fijn vindt. Uiteindelijk heb ik op een virtuele run na niet veel bijzonders gedaan deze maand. Ik schreef me wel in voor de Menzis singelloop in Enschede die plaats vond op 13 september. Daar keek ik enorm naar uit, niet voor eens strakke tijd hoor maar wel voor het wedstrijd gevoel. De spanning vooraf in het startvak, de start die vaak veel te snel gaat, schakelen en aftellen tot aan de streep om weer in de buurt van de finish proberen te versnellen!

Helaas ging die loop voor mij niet door, want zoals de meeste van jullie weten heeft mijn linker enkel een ontzettende harde klap gehad toen ik op 29 augustus 80 minuten in hartslagzone 2 wilde lopen. nadat ik een onbekend pad was ingegaan en daar wat fototjes had gemaakt wilde ik doorlopen, ik bedacht mij en draaide om en in die draai ging ik flink door mijn enkel heen. Zowel mijn buitenbanden als mijn binnenbanden hebben een flinke klap gehad en ook een heel klein stukje bot is daarbij losgekomen. Dat moet vanzelf oplossen, dus geen operatie (GELUKKIG) maar toch een harde klap die me tijdelijk met 1 been op de grond zet. Niet mijn achillespees die niet meewerkt maar een enkel die pijnlijk en dik is maakte dat ik betraand zie ‘gelukkig gaat de marathon van New york toch niet door’.

Voordat ik het vergeet, ik ben natuurlijk al een aantal maanden bezig met mijn eigen virtuele challenge met Run around europe deze gaat niet zo heel hard en nu al helemaal niet maar ik mag wel een hele leuke korting van 10% aanbieden -> Gebruik de code -> RunwithJoyce als kortingscode.

GIVEAWAY: ook is het zo dat ik namens Run the world een aantal petten mag verloten zoals ik hierboven op de foto, alleen dan zwarte. Iedereen kan meedoen door te reageren, ook op instagram zal er een actie gestart worden en vanuit alle deelnemens zal ik een aantal winnaars selecteren. Heb jij je echter opgegeven voor deze virtuele challenge of doe je al mee? Kom in mijn team en je krijgt in direct 10kansen extra om een petje te winnen ! (laat het me ook even weten!)

Nee augustus is geen maand waar ik heel vrolijk op terug kijk, tuurlijk heb ik echt wel hele mooie en fijne momenten gehad, zeker toen we met een groep de mooie paarse heide bij leusden gingen opzoeken. Of de laatste virtuele run die ik gelopen heb en daarvoor werden er 10 bomen gepland! De ‘on fire run’ (virtueel) met een prachtige medaille, gelopen thanks to Harry (dj Flyon) voor de voedselbanken!

Waar ik wel enorm trots op ben is dat het me gelukt is in ieder geval 1 keer deze maand te trainen vroeg in de ochtend voor werktijd!
Uiteindelijk heb ik in augustus 85,65 km hardgelopen, ik had gehoopt om op 90 te eindigen die maand en de nieuwe Strata 3 van 361 europe verder te kunnen testen. Wel heb ik 108,62 km gefietst. Het zijn misschien niet de cijfers die ik had gehoopt maar dat komt wel weer.

Oh en hoe het nu met mijn enkel gaat? Stukken beter, ik heb een plannetje om het herstel goed te laten verlopen. Hoe ik dat precies ga doen ga ik nog uitwerken en dan zal ik het zeker met jullie delen! Ik houd jullie op de hoogte.

Vergeet je niet mee te doen met de winactie?
Tot snel als ik mijn road for recovery ga delen

Een gedachte over “Snap!!

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: