Oh my… motivation ?

Oke ben ik weer.. met deze week al wel 1 hele run op de teller. Zo liep ik vorige week nog 60 km zo kom ik deze week niet van de bank af of mijn bed uit.
Gebrek aan motivatie nee eigenlijk niet ik wil wel maar ik ga gewoon niet. Ik moet misschien meer discipline aan mezelf opleggen, maar eigenlijk heb ik de hele training vanaf november hier nog niet zo’n last mee gehad als deze week!

running

Dus ik kijk eerst even verder.
gebrek aan tijd? Nee, dat is het ook niet. Ik heb genoeg momenten gehad om te gaan trainen maar waarvoor ik dan niet eens de puf heb om me te gaan omkleden. Dus ik zit te denken wat is het dan wel! want als je de oorzaak weet dan kan je het probleem aanpassen.
Na heel lang denken denk ik dat ik het probleem weet. Ik ben moe en ik heb weinig energie. Als ik eenmaal bezig ben ja dan ben ik er en ga ik er ook 100 procent voor. Die ene run die ik heb gedaan was het kortst van de week met toch wel mooi bijna 7,5 km op de teller.Maar ondertussen mis ik nu al bijna 2 uur aan looptraining van deze week en moet ik dit weekend 2 uur en 10 minuten lopen voor mijn lange duurloop.

Nu hoor ik mezelf al denken.. dat gaan we gewoon in 1 weekend doen! Maar dat is mijn valkuil omdat ik dan teveel ga doen heb ik maandag weer te weinig energie voor die middellange afstandsloop. Nee, ik heb een plan gemaakt en ik denk dat ik dan wel op de goede weg ben.

fitness-healthy-living-positive-thinking-workout-favim-com-4029318

Omdat ik eigenlijk alweer 2 dagen heb verzaakt doe ik het als volgt. Morgen doe ik mijn lange duurloop in plaats van zondag. Ik heb net een mooie route uitgezet deze is langer dan dat mijn tijd zal zijn die ik moet lopen maar wel met de kilometers die passend zijn bij dit traject. Ik ga deze route op de hartslag, die vereist wordt in mijn training lopen.

Als ik thuis ben fris ik me even op doe ik mijn flitsende outfit aan en in de avond ga ik van het hardlopen weer een feestje maken tijdens de Glow in the Park run in Amsterdam!

Als ambassadeur van de Rokjesdag  lopen we daar met een gedeelte van ons team.. en ja lopen want we gaan dansen en springen maar een prestatiewedstrijd is het niet we gaan ervan genieten. Een echt hardloopfeestje dus!

Zondag ga ik mijn benen even loslopen als de energie ervoor is en daarna ga ik even tot mezelf komen tijdens een les yoga. Ik heb de app: Yoga met Evy, en daarin heb ik het onderdeel Yoga voor sporters losgekoppeld. Eens zien of ik tot mijn innerlijke zelf kan komen en daarmee energie bespaar.

Het is immers nog maar 29 dagen voor de marathon, dit zijn de zwaarste weken en dus niet de weken dat ik kan denken, extra lange training of extra skippen deze training. Dat mijn lichaam nu aangeeft en zegt dat deze moe is dat komt denk ik echt puur door mijn voeding die ik niet op orde heb. Ik vraag veel van mijn lichaam en daarin geef ik te weinig terug (ik eet genoeg hoor maar niet de goede dingen, laten we zeggen dat chocola en wijn nogal aanwezig waren da laatste weken). Ik ga dus meer voor fruit, verse producten, eiwitten etc. letten. Ik ga de app myfitnesspal weer gebruiken. Zo ben ik voor 2 jaar terug ook over gestapt op gezondere voeding omdat je bewuster wordt van wat je tot je neemt en alles eerlijk gaat invullen tot de gram toe.

 

 

Hopelijk gaat het snel weer zoals het gaan moet want genieten tijdens het rennen dat doe ik wel zeker nu ik de weersvoorspelling voor de komende week zie dan wordt ik daar dus helemaal blij van!

ik houd jullie op de hoogte! En heb je tips ze zijn natuurlijk van harte welkom

 

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s