It’s getting serious

De maand maart is voorbij, de marathon staat voor de deur. Hoe ik deze laatste maand voor de marathon ben doorgekomen, wat er voor mij uit sprong maar ook hoe ik gemotiveerd ben gebleven komt hier terug in een korte blog.

De maand maart bestond voor mij uit een soort test voor de marathon. Mocht het niet goed gaan heb ik nog ruimte om eraan te werken en mocht het wel goed gaan dan weet ik zeker dat ik op de goede weg ben! Dit was de 30 kilometer loop van Vorden. Dat ging uiteindelijk boven verwachting, zo fijn zelfs dat ik daar ook een raceverslag over geschreven heb. Deze kan je hier lezen.

De maand maart begon dus boven verwachting goed! Ik heb er echt veel vertrouwen door gekregen voor die marathon in Boston! Ik besloot ook om de lange duurlopen, waar mogelijk toch in een wedstrijd vorm te lopen, dit maakt dat ik namelijk onderweg doorzet en niet ga wandelen, iets wat me tijdens de trainingen alleen toch moeilijk af gaat omdat ik dan foto’s ga maken onderweg, maar ook het moeilijker vind om de tempo’s 1 te halen 2 vol te houden dus kortom om ze te lopen. Daarom dus deze maand op zoek geweest naar leuke het liefst nieuwe races.

Naast de races was ik ook nog aanwezig op 2 evenementen. Op woensdag 8 maart was ik in Hengelo (OV) bij Intersport voor het Asics nimbus 25 evenement. Daar kon je de schoenen testen een rondje door de winkel, waar ik mezelf uitdaagde om toch in ieder geval 1 km door die winkel te rennen. Dat lukte en de schoenen liepen heel fijn. Toch besloot ik ze niet te kopen, want ik zoek voor mijn marathon toch een wat meer actievere schoen. De dag erop liep ik in Amsterdam. Tijdens het All 4 running Adidas event om de nieuwe Ultraboost boost Light gingen ervaren. Vanaf de All 4 running store in Amsterdam op weg naar de Ferry, #runningoutoftime. Op tijd bij de Ferry aankomen zodat je mee kan naar het leukste loopfeestje van Adidas in Amsterdam met dj La Fuente.
Dit werd een latertje want iets na half 12 kwamen we weer aan bij Amsterdam centraal en kon ik nog op weg naar Twente, maar het was een onwijs leuke en gezellige avond!!

Op de laatste dag van mijn 36e levensjaar liep ik 36 km. Er stond een 34 op de planning die ik dus wat langer maakte. Ik besloot er flink wat heuvels in te verwerken als training voor boston, want ook daar zal ik aardig wat hoogte meters gaan maken. Een leuk rondje werd het en trots dat ik weer thuis was en de langste duurloop daarmee ook direct overwonnen had, na deze loop zouden de afstanden achter elkaar tot de marathon in ieder geval korter zijn. Het weekend daarop liep ik voor het eerst een dubbeldekker, oftewel een halve marathon op zaterdag en op zondag. Ik besloot daarom om mee te doen met de halve marathon van kampen. Naast dat er ontzettend veel wind stond was het echt een leuke gezellige run! Eentje die ik wel nog een keer zou willen lopen. De dag erop liep ik 3 km in voor ik deelnam aan de 10 engelse mijl in Haaksbergen. Deze bestond uit 2 rondjes van 5 mijl en nadat ik ook nog 2 km daarna uitliep had ik wederom een halve marathon voltooid. Beide liep ik boven verwachting en was het een heel fijn trainingsweekend! Goed begin zo van je 37e levensjaar dacht ik nog.

Ik krijg steeds meer vertrouwen in mijn eigen lijf en kunnen en merk ook dat ik beter in mijn zone 1 kan rennen als in het begin van alle trainingen. Ik sluit de maand maart af met in totaal 202,95 km. Ik heb tijdens de eerste 3 maanden van het jaar dus 522,80 km gelopen! Ik vind het een flink aantal zo in 3 maanden, maar het feit dat ik blessure vrij ben gebleven vind ik daarin nog het meest positief! na deze maand nog 2 weken en dan op naar Boston voor die mooie marathon!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: