Februari challenge

Recap of the month

De maand februari is al weer bijna een maand geleden, toch wil ik jullie nog even mee terug nemen naar die ene maand. Ik bedoel, ik kan die maandblog toch niet overslaan 😉 !

Het was niet echt een hele spannende maand, maar wel een maand waarin ik eindelijk weer het gevoel had dat ik tot ontwikkeling kwam, dat de trainingen best wel positief verliepen.. ook al ging mijn race niet helemaal als gepland, iets met face down ass up.. vol lekker op je bek gaan 😉

Laten we beginnen bij het begin, de eerste week van de maand,  de trainingen voorgesteld van de hardlopen met Evy app gingen prima. Al moet ik zeggen dat op hartslag lopen zo anders is als de tempos proberen te lopen… Ik moet zeggen dat ik daar onzeker toch wel van blijf.. is al die hartslag training straks voldoende voor die halve en hele marathon? dat gaan we zien na 10 april.

Echter besloot ik mee te doen aan de virtuele midwinter marathon, bij gebrek aan de echte loop, had ik mij daarvoor opgegeven en met die opgave sponsorde ik direct het doel van de Abdi Nageeye foundation.

Het was een lange tijd geleden dat ik 10 mijl hardgelopen had in een ‘wedstrijd’.  Ik wilde het eigenlijk heel relaxed gaan lopen echter lukte dat toch niet, ook zonder publiek, wedstrijd element, andere lopers e.d. liep ik hem iets sneller dan dat ik eigenlijk zou willen. Achteraf maakte ik er zelfs 22 km van!! Op dat moment was ik best blij met het resultaat, is besefte mij toen ook dat ik 10 april er nog 20 km bij moet rennen.

De herstel momenten en het rust nemen na een lange loop probeer ik te verkorten door actief maar wel rustig te bewegen, de mountainbike heb ik daarom in februari een aantal keren gebruikt. Ik vind het wel spannend op de single tracks. Ik ben geen ervaren fietser, ik ga niet hard en als er dus iemand achter op komt ga ik voor diegene opzij. Toch als ik thuis kom na een ritje van ongeveer 25 km ben ik heel trots. Ik doe het namelijk wel, ik verleg mijn grens en ben lekker actief bezig geweest.

De stormen in februari daaren tegen daar heb ik wel een beetje een haat liefde relatie mee, waar de één een hekel heeft aan de (graftakke)wind kan de ander ervan genieten. Ik ben zo iemand die er een haat liefde verhouding mee heeft. Ik kan er enorm van balen als het regent als ik wil gaan rennen, aan de andere kant kan ik enorm van genieten. Tijdens de safari trail was het een voordeel dat ik viel in de blubber en daardoor zacht terecht kwam zonder teveel schade, aan de andere kant had ik liever geen blubber en natte voeten gehad waardoor ik waarschijnlijk de trail meer naar verwachting had kunnen volbrengen. Toch was het fijn om een eerste loopje met mensen om me heen te kunnen volbrengen. Ik wilde wat raceprep opdoen zonder teveel druk voordat ik naar New york zal gaan. De raceprep was prima.. dat new york verhaal dat kennen de meeste al wel hoe dat afloopt..

Gelukkig konden we de maand februari afsluiten met een lach en zelfs een feestje, niet heel sportief maar het carnaval wordt ook een beetje gevierd hier boven de rivieren, ik besloot daarom nog een laatste feestje te vieren voordat de laatste weken in zouden gaan.. Een training werd geskipt en de extra dansmoves werden gemaakt.

Al met al mag ik de maand afsluiten met een totaal aantal kilometers van 122.04 km. Het klopt dat ik wel tijdens andere marathon trainingen meer km’s gemaakt heb en dat ze ook vlotter gingen, maar dan kwam ik er meestal ook geblesseerd uit.. laten we hopen dat nu wat rustiger en vooral op de lagere hartslag trainen mij die marathon van Rotterdam laat uitlopen zonder een blessure en zonder hardloopdip na de tijd.. ik zeg fingers crossed.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: