Rokjesdagloop – 2 april 2017

skyradio_rokjesdagloop_logo

Zoals sommige van jullie misschien al wel weten en anderen het misschien al is opgevallen ben ik 1 van de ambassadeurs van de Rokjesdagloop. In januari kon je je opgeven en vol enthousiasme heb ik toen een e-mail gestuurd. In februari kreeg ik te horen dat ik 1 van de 10 dames was die de Rokjesdagloop een jaar lang mag vertegenwoordigen.  Ik vind het een eer om voor deze run uit te mogen komen en ben deze uitdaging dan ook vol enthousiasme aangegaan! Al snel werd er een app. met alle Running Ro(c)king Angels gemaakt en wordt er enthousiast gereageerd naar elkaar. In het eerste weekend van maart (op zaterdag 4 maart om precies te zijn) heeft het team elkaar dan ook ontmoet. Helaas kon niet iedereen aanwezig zijn maar het grootste gedeelte kwam bijeen in de Runnersworld winkel bij het Amsterdamse bos.

Tijdens deze eerste kennismaking werd er natuurlijk eerst even onder genot van een kopje koffie met de dames onderling kennis gemaakt. Leuk dat je de meeste gezichten dan al herkent via Instagram, er waren ook een paar bekenden voor mij al bij die ik tijdens eerdere events heb mogen ontmoeten. De wereld is soms zo klein en dat vind ik echt zo leuk.  Bestuurslid Paul Postema was aanwezig om ons het een en ander uit te leggen, wat wordt er van ons verwacht maar ook vooral wat is de Rokjesdagloop.

Belangrijk om jullie direct te vertellen, de Rokjesdagloop is een hardloopwedstrijd zoals je begrijpt een echte ladiesrun. Sorry heren voor jullie helaas geen hardloopwedstrijd. Echter is het niet zo dat je in een rokje moet lopen. Het is leuk maar de naam komt vooral uit het feit dat het in het begin van de Lente plaats vind, wanneer het mooi weer wordt wanneer de dames weer met de rokjes naar buiten gaan. Wanneer het hardloop seizoen weer op volle toeren gaat draaien. De Rokjesdagloop is dan ook een ode aan de lente en een ode aan Martin Bril.

Naast de hardloopwedstrijd heb je ook de mogelijkheid (ook als heer) om mee te wandelen met de Walk 4 Ms. Voor de mensen die niet kunnen hardlopen maar zich wel willen inzetten. De Rokjesdag loop en de walk 4 MS steunen namelijk stichting MS Research. Wist jij namelijk dat in Nederland zo’n 17.000! mensen MS hebben en dat twee derde daarvan vrouw is? Annette van Goes werkzaam in VUmc MS Centrum Amsterdam gaf ons nog meer duidelijkheid over de ziekte MS.

Vervolgens werd het woord gegeven aan Bas Stigter, eigenaar van Runnersworld Amsterdamse bos partner van de Rokjesdagloop en dankzij hen kregen we een super leuk vrolijk kleding pakket van New Balance uitgereikt. In deze kleding zijn we goed herkenbaar en vallen we vrolijk op!

IMG_9699

Met deze groep dames die allemaal gek zijn op social media kan je je voorstellen dat er direct veel selfies en foto’s werden genomen. Daarnaast werd er geproost met roze (Jip en Janneke) champagne,  teamfoto’s gemaakt en omdat we natuurlijk Running Ro(c)king Angels van de Rokjesdagloop zijn hebben we ook direct een kleine 5 kilometer afgelegd in onze nieuwe outfits. We waren een enthousiaste roze wolk tijdens een wat grijzige dag. Het Amsterdamse bos werd dus vrolijk door ons opgefleurd. Na deze run kregen we nog een lekkere lunch en was het weer tijd om afscheid te nemen om elkaar dit jaar nog vaker te ontmoeten en zeker 2 april weer als team te mogen knallen!

IMG_9752

Gisteren kwam mijn startbewijs van de Rokjesdag loop in Amsterdam met de post binnen!  Op 2 april doe ik mee met de afstand van 10 kilometer. Een week voor mijn eerste marathon dus ik ga extra en dubbelop van deze loop genieten en doe het rustig aan.

Doe jij ook mee? Je kan je nu nog opgeven via www.rokjesdagloop.nl ook daar kan je meer informatie vinden over zowel de Rokjesdagloop (ladiesrun) als over de Walk 4 MS (wandelen). Het is mogelijk om je als team in te schrijven maar je kan ook individueel mee doen.

Wij hopen je in ieder geval te mogen zien en begroeten op 2 april. Kom je iemand van ons al eerder tegen maak gerust een praatje, dit vinden we leuk en als je dan nog vragen hebt willen we ze ook met alle liefde beantwoorden.

ImageFile_E77C15DC-DDD5-40D6-80F1-18325368AF8D1_zpsbzgildxw

Zelf ben ik pas weer in actie op 2 april tijdens de Rokjesdagloop maar heb ik namens dit geweldige team afgelopen weekend op een hele bijzondere wijze mijn 31e verjaardag  kunnen vieren tijdens verschillende wedstrijden. Ik heb meegelopen met de Ladiesparkrun in Rijssen en tijdens de Stevensloop 2 afstanden afgelegd in Nijmegen maar daarover vertel ik jullie later meer ! Tot 2 April !!

 

 

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s