Mijn Marathonweekend – Part 2 – Saturday

Na een mooie eerste dag in Parijs, was het in de nacht vooral warm op de kamer en werd ik ook een paar keer wakker (of kwam dat door de zenuwen 😉 maar toen de wekker ging om 7 uur in de ochtend had ik geen moeite om op te staan. Om 9 uur moest ik namelijk klaar staan bij het Louvre voor de Breakfastrun van de Paris marathon.

Met opstaan had ik totaal geen moeite. Ik had de avond ervoor alle kleding al klaargelegd. Al was ik in de ochtend nog aan het twijfelen om misschien toch in een korte broek te gaan rennen. De temperatuur was echter zo vroeg nog maar 10 graden en ik besloot in lange broek te starten. De breakfastrun is een fun run van 5 km dus de spieren goed warm houden zou niet verkeerd zijn.

Terwijl mij vriend zich rustig aan het klaarmaken was besloot ik nog even een kopje koffie te drinken met een snelle Jelle. Ontbijt zou ik krijgen na de run, maar om op een lege maag te gaan rennen leek me niet verstandig. Mijn bidon vulde ik met water en daar doorheen carb loader van sportvoedingswebshop om me ondertussen ook goed voor te bereiden op de marathon van de volgende dag.  Om 8 uur verlieten we het hotel op naar de metro, op naar het Louvre.

Toen we bij het Louvre op het plein kwam was het nog niet eens half 9, we waren ruim op tijd en met ons nog vele andere lopers. Je kon de verschillende nationaliteiten al snel onderscheiden door de verschillende vlaggetjes. Ik had echter mijn mooie Nederlandse vlaggetje op de hotelkamer laten liggen, maar ik liep in mijn oranje Team nl jasje dus mijn nationaliteit zou vast wel zichtbaar zijn.

Zoals je bij een funrun hier in Nederland ook vaak ziet is dat foto’s maken er echt bij hoort en zo doende werden er spontaan groepen gevormd voor verschillende groepsfoto’s. Super leuk maar zelf kreeg ik al een lichte spanning voor de run. Ik wist dat we van het Louvre naar de Eiffeltoren zouden gaan rennen. Hoe de route precies zou verlopen en hoe de run precies zou zijn, daar had ik me niet in verdiept. Ik kwam om er lekker van te genieten en mijn benen nog even los te lopen voor de marathon.

Rond tien voor 9 werden we bij elkaar geroepen en gevraagd om ons op te stellen achter de pacers. Deze pacers waren herkenbaar aan hun pacetijden voor de marathon. Deze pacers zouden ook mee gaan rennen met de marathon en zouden de frontlinie vormen van deze run. Er was maar 1 regel en dat was dat je deze pacers niet mocht passeren tijdens deze run. Daarnaast kregen we de opdracht om te genieten.

Iets voor 9 begon de muziek en samen telden we af tot de start. We gingen rustig van start en eigenlijk was de hele run op een relaxed tempo. Voorop was een auto met een geluidsinstallatie waar vrolijke muziek uit schalde daarnaast was er een zeer enthousiaste spreker die de boel lekker opzweepte. Vlak voor de start sprak ik een man (sorry ik ben zijn naam vergeten). Hij kwam uit Amerika en de Parijs marathon zou zijn eerste marathon worden buiten de USA. Hij had er al wel 36 gelopen en benoemde naar mij vooral ook om rustig te starten en vooral te genieten want je eerste marathon al je altijd bij blijven. Bij de start was ik echter al enthousiast aan het foto’s maken en toen we daadwerkelijk begonnen met lopen voelde het ook direct als een feestje.

We gingen als eerste door het Louvre. Ik probeerde foto’s te maken en te filmen. Ik was niet aan het opletten waar ik liep en voor ik het wist struikelde ik al over de keien die daar liggen. Het ging net goed en de man waar ik al eerder mee sprak kwam bezorgd naast me lopen om te vragen hoe het ging. Hij gaf me de tip om goed te blijven opletten, het zou jammer zijn om door deze funrun morgen niet te kunnen starten. Ik gaf aan dat ik door mijn enthousiasme afgeleid was en besloot om mijn telefoon maar even weg te stoppen.

Ik besloot om lekker vooraan te gaan lopen, wanneer ik dan wel een foto zou willen maken zou ik langs de pacers heen kunnen fotograferen. Ik vond het wel heel bijzonder, juist omdat ik zo vooraan liep kon ik heel goed zien wat er eigenlijk in werking werd gesteld. Veel vrijwilligers en politie die voor ons de wegen afzette. Soms zag ik een compleet lege straat in het normaliter zo drukke Parijs. Geweldig om dit mee te mogen maken en de Fun zat zeker al in de Run.

Ik maakte toen de ondergrond weer veranderd was in asfalt weer foto’s en filmpjes, ik begon met het maken van mijn verhaal op Instagram en genoot er optimaal van.
Toen ik op een gegeven moment op mijn Polar keek zag ik dat we al op 3,5 kilometer waren, het zou dus al snel weer voorbij zijn. Ik vond het jammer maar besefte me ook hoe gemakkelijk ik liep, hoe mooi laag mijn hartslag bleef en hoe ik ervan genoot. Terwijl vele met mij foto’s namen onderweg werden wij ook geregeld gefilmd en gefotografeerd door mensen op straat. We lieten goed horen dat we er liepen en het was een mooie lange enthousiaste slinger door de straten van Parijs.

500 meter voor de finishlijn, hielden de pacers zich meer in en uiteindelijk mochten we het laatste stuk nog even lekker een sprintje trekken. Nou, daar had ik wel zin in en met vele anderen sprintte we richting de finishboog. Ik moest ondertussen nog even op de rem voor een fotograaf maar ook dat ging (net) goed en toen was de Funrun alweer voorbij. Mijn vriend stond me op te wachten bij de finish. Ik haalde mijn ontbijt op wat bestond uit een, croissantje, koffie, water en een banaan en deze hebben we samen gedeeld. De zon scheen heerlijk en samen met mijn vriend deed ik nog een mini -shoot voor de Eiffeltoren. Als je in Parijs bent om de marathon te lopen dan maken we natuurlijk ook een hardloop foto voor de Eiffeltoren. Bovendien hadden we geluk want het was er nog rustig. Goed voorbeeld doet volgen en voor ik het doorhad deden vele anderen gezellig met me mee.

We besloten om snel weer terug te gaan naar het hotel zodat ik me kon opfrissen en we daarna ons ontbijt verder konden voortzetten bij een restaurant.  Eenmaal bij het hotel aangekomen spraken we daar de receptionist en regelden ons ontbijt voor de volgende ochtend. Het was praktischer om dit in het hotel te gaan nuttigen zo voor de marathon.  We kregen een andere kamer aangeboden, en ondanks dat die kamer op de 6e verdieping was i.p.v. de 1e had deze kamer een bad en een balkon. We besloten om deze kamer aan te nemen en hebben snel onze spullen overgebracht.

We hebben de rest van de dag heerlijk van Parijs genoten, het was echt prachtig weer en op sommige momenten had ik het erg warm in mijn lange broek en T-shirt.  We hebben nog vooral genoten van de mooie omgeving. Tijdens de lunch heb ik genoten van een heerlijke pasta. We hadden vooraf afgesproken niet te veel te lopen zodat mijn benen daar niet ‘moe’ van zouden worden en fit zouden blijven voor de Marathon. Echter voordat we het doorhadden bleek dat we al een flinke afstand hadden afgelegd. We besloten daarom om een boottocht te gaan maken over de Seine.

Sinds dat ik het bord pasta die middag op had en ondertussen ook al mijn 2e bidon met water aangelengd met Carb Loader had ik een ontzettend vol gevoel. Dit maakte dat ik op de boot heerlijk van de zon aan het genieten was maar ook ontzettend slaperig werd.
Na een uurtje met de boot over de Seine gevaren te hebben zijn we ook weer richting het hotel gegaan.  Eerst wilde ik alleen nog even snel een jurkje aanschaffen voor de volgende dag. Het was nu al zo warm in mijn lange broek en dat zag ik voor de volgende dag waar het zeker 4 graden warmer zou worden niet zitten. Bij de H&M een leuk jurkje gekocht om toch snel weer naar het hotel te gaan. Daar hebben we nog even lekker op bed gerust voordat we na gingen denken waar we die avond zouden gaan eten. We besloten in de buurt van het hotel te gaan eten en we hebben een heerlijke avond nog gehad. Om 22.00 uur lag ik echter in bed omdat ik goed uitgerust aan de start van de marathon wilde verschijnen.  De dag waarop we ons voornamen om niet te veel te gaan lopen bleek voor mij een dag met bijna 20 km op de teller te zijn geweest. Ik hoop op dat moment dat het geen effect zal hebben op mijn marathon, ik app nog even met wat vrienden en familie die me succes wensen voor de volgende dag en val rustig in slaap.

To be Continued

 

 

 

Een gedachte over “Mijn Marathonweekend – Part 2 – Saturday

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: