Run and Roll

De recap van de maand oktober

Terwijl ik terugkijk naar de maand oktober besef ik mij des te meer hoe snel de tijd gaat en is gegaan. Ook mijn lichaam pakt alles veel sneller op dan dat ik had durven dromen al voelt het nog wel als heel langzaam. Ik probeer voorzichtig terug te kijken naar een maand die in het teken stond van opbouwen en doorgaan, voorzichtigheid met een uitspatting.
Ik zal maar gewoon beginnen want in de maand oktober ging ik ook gewoon lekker door.

Keep Going Keep growing

Het plan was lekker kilometers maken met de Elliptigo, 2 tot 3 keer in de week trainen omdat ik niet kan hardlopen en dan vervolgens flink bezig met die krachttraining. In mijn ‘Woman cave’, Sportkamer, private gym, hoe je het maar ook wilt noemen even flink wat stof doen opwaaien want ik wil er vaker en meer gaan trainen. Nu is de kans om het hele lijf weer sterker te maken en die enkel daarin lekker mee te nemen.

Zoals je welt kunt raden, is dat trainen van kracht er niet veel van gekomen. Op de een of andere manier kan ik de drive er nog niet voor vinden, het zal waarschijnlijk (ik ken mijzelf een beetje) liggen aan het feit dat ik een trainingsprogramma voor mis die de koppeling ook maakt naar het hardlopen en in dit geval elliptigo-en. Ook ben ik natuurlijk met mijn huidige werk 4 dagen constant bezig, sta ik niet stil maar zit ik wel veel en toch is het zo dat ik vaak na een werkdag geen zin heb om mijzelf af te matten met de wetenschap dat ik daar de volgende dag dan spierpijn van ondervindt. Precies dat dus, de motivatie drive is er niet ook al weet ik dat ik er ontzettend van kan genieten als ik eenmaal bezig ben, als ik een oefening een tikkeltje zwaarder kan oppakken of als ik net wat meer reps kan maken. Enfin dit doel is me in ieder geval niet gelukt

Wel kreeg ik ontzettend fijn nieuws deze maand, ik hoorde op 9 oktober dat ik wel weer langzaam mocht proberen te proberen om te rennen, kleine stukjes en rustig aan. Diezelfde dag durfde ik dat nog niet want ik had toen ook op de loopband gerend bij de fysio therapie. Op zaterdag had ik andere plannen en zo werden de eerste meters gemaakt op de zondag! Ik besloot de hond mee te nemen die is ondertussen al 11 jaar en is niet meer zo fit als toen hij met me mee liep tijdens mijn eerste halve marathon afstand. Ik liep 4 heerlijke kilometers  al rennend en wandelend een half uurtje genieten! Vanaf dat moment stond het rustig opbouwen op de planning en dat in combinatie met de elliptigo! De elliptigo gebruik ik voor de langere duur’lopen’ of te wel de 10 km en meer. Ik merk dat het op de elliptigo ook steeds beter gaat!

Voor deze maand had ik mij ingeschreven in de virtuele marathon van New York, toen mijn enkel blessure kwam kijken wist ik dat dit niet zou lukken. Het alternatieve plan werd geboren toen de elliptigo bij mij thuis kwam. Zo vertrok ik op 23 oktober met het plan om hem al lopend op de elliptigo te voltooien. Helaas werd dit niet geaccepteerd, wat ik ook wel begrijp omdat je een stuk sneller bent dan dat je anders bent, de wielen rollen wel lekker door.  Verdriet was het vervolg, hoe ga ik nou die challenge voltooien, ik kon maar 1 ding doen en dat was lopen. Met weinig vertrouwen maar met veel goede wil maakte ik een plan en voerde ik hem uit. Hoe dat ging kan je teruglezen in mijn loop verslag want in mijn geval was er geen sprake van een race natuurlijk!

Vervolgens was het een paar dage van duimen, zou het ‘berenloop’ weekend Terschelling nog doorgaan zouden de corona maatregelen het nog toelaten. Gelukkig konden we de maand afsluiten met goed nieuws en ging het uitje naar Terschelling door.  

De laatste dagen van oktober bracht ik door met Mirjam, Deborah en Frouke, liepen we in een geweldige outfit gesponsord door Anita Active Nederland in de prachtige Kalahari tight die pas volgend jaar te koop zal zijn! Een heerlijke warme jas die IkBdruk had laten borduren zodat we in de wind en op de fiets het lekker warm hielden.  Hebben we de 10 km route wat aangepast en kwamen we op bijzonder mooie trailpaadjes uit en zijn we het weekend heerlijk uitgewaaid. Tuurlijk had dit weekend heel veel beperkingen, konden we niet lekker een koffietje doen als we gingen fietsen, of een hapje eten onderweg. Gelukkig waren er genoeg mogelijkheden m.bt take away op het eiland.
Ik heb hardop gezegd dat ik graag de collectie medailles van de berenloop ooit (misschien volgend jaar) compleet zou willen maken. Dat zou dus betekenen dat ik de langste afstand, de marathon nog zou moeten voltooien, ik heb 2 medailles al van de halve, nu 2 van de 10 km en ook al 1 van de 5 km. De marathon afstand mist nog. Ik ga het maar even zien, ik durf nog niets te plannen nu we nog midden in de covid19 beperkingen zitten. Dromen mag echter altijd en zo was de maand alweer voorbij.

Een gedachte over “Run and Roll

Voeg uw reactie toe

  1. Fijn dat je weer mag lopen. Doe voorzichtig. Je mojo komt wel weer. Voor mij is het helaas einde verhaal met lopen ivm knieartrose. Over een tijdje ga ik ook eens zo’n eliptigo proberen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: