November 2019 – recap of the month

Het is tijd om terug te kijken op de maand november. Deze maand liep ik aardig wat kilometers maar ik liep geen wedstrijd. Geen raceday, geen medailles. Ik dacht vaak terug aan de Berlijn marathon en de staffel marathon in München. Wat ik wel deed? Dat lees je in deze blog.

Ik plande deze maand nog een extra trail in december, de wedstrijd drang wordt weer groter! Tijdens deze trail ga ik vast wennen aan het lopen op onverharde ondergrond. Dit natuurlijk ter voorbereiding van 1 van mijn grote doelen, in maart het lopen van mijn eerste ultra trail 50 km. Ik doe mee aan de Haarrijntrail 20 km. De maand november ging eigenlijk toch snel voorbij. Trainingen gingen over het algemeen goed en ik liep een paar keer echt boven mijn eigen verwachtingen. Ik smakte natuurlijk ook nog wel een keer of 2 naar de grond (waarvan 1 x vol in de modder 😉 ) en zijn er wel tranen gevloeid tijdens sommige trainingen. Dit had echter ook mede te maken dat het met mij persoonlijk iets minder ging. Als ik nu terugdenk aan november, heb ik wisselende gevoelens. Het is niet mijn beste maand geweest, maar wel de maand waarin letterlijk runwithjoy weer terugkwam. Het fijne gevoel wat het hardlopen mij kan geven had ik nodig en kon ik des te meer waarderen!

If you do what you love, it is the best way to relax.

Ik heb in de maand november in totaal 191,72 km hardgelopen, dat is bijna 90 km meer dan in de maand oktober. De trainingen die ik aangeleverd krijg door Frido zijn soms erg uitdagend. Dit maakt dat ik som een beetje angst heb tijdens een training maar het moment dat mij het gewoon lukt maakt me echt super trots! Zo eindig ik de trainingen met een grote glimlach, soms kapot maar wel met een grote glimlach. Ik weet nog goed dat ik op 8 november 20x 1 min moest versnellen op tempo’s waarvan ik echt dat. Dat lukt mij nooit! (4.15 of sneller) maar blijkt dat het mij 1 keer niet lukte en toen liep ik 4.19 , echter liep ik 8 keer tussen de 4.00 en 4.10 en de overige allemaal onder 4.00 min/km (11 min dus in totaal) . Ik was daarna ook goed leeg gelopen en flink kapot! Echter ben ik nog nooit zo trots op mijzelf geweest na een training. Het voelde echt als een flinke mentale overwinning. Met een big smile appte ik mijn gegevens door naar Frido en ondertussen keek ik (na de cooling down) naar een prachtige ondergaande zon.

Naast zo’n succesvolle training heb ik denk ik ook echt een training gehad waarvan ik flink zou kunnen balen. Het ging niet goed en niet zoals ik het zelf graag had gezien, maar toch liep ik hem uit haalde ik het einde en kon ik er ook nog een week lang van nagenieten omdat mijn bil mega blauw was nadat ik was uitgegleden. Gelukkig was dat ook de enige schade die ik had opgelopen. Het voelde super zwaar en het was heel pittig. Ook dit soort trainingen hoor ik erbij. Dit soort trainingen laat je de andere trainingen alleen maar meer waarderen.

Zo was de maand een wisselende maand waarin ik minimaal 1 keer per week onverhard liep. Dit loopt toch heel anders dan als je je rondje op het asfalt doet. Ik liep veel op mijn Feisu schoenen die ik tijdens de intervaltrainingen het liefste draag.

Ik had tijdens deze maand ook een blog gepost met mijn musthaves/wannahaves waarin ik ook een leuke winactie had voor jullie. De winnaar is getrokken en dat is Laura Duckson, van harte gefeliciteerd. Wil je mij je adresgegevens sturen dan kan ik het boek naar je opsturen.

Voor de rest niet getreurd, ondanks dat jullie niet het hardloperslogboek hebben gewonnen heb ik toch iets kleins voor jullie wat ik je graag wil opsturen. Geef je even je adres gegevens aan mij dan stuur ik toch iets kleins en fijns naar je op !

Wat was overigens jouw beste trainingsblunder van de maand november? Mijne was dus echt het vallen in de modder tijdens de laatste 5 min van mijn duurloop!


Een reactie op “November 2019 – recap of the month

  1. Leuk recap van November! Een maandje zonder races, dat ga ik vaker doen volgend jaar! Het duurt nog even, maar ik kijk uit naar je 50K avontuur in maart!
    En yaaaay, wat leuk dat ik heb gewonnen! Het hardloperslogboek komt zo goed van pas! Begin in direct mee in 2020! Super bedankt!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s