Goalgetter or Goalsetter!?

Doelen, je hebt ze vast ook vorig jaar voor jezelf gesteld, ik in ieder geval wel en had ze ook met jullie (zover dat kon ) gedeeld. In deze blog een korte terugblik, want tja om eerlijk te zijn. Lang gaat het niet worden door de situatie die er natuurlijk in het jaar ontstaan is. Niemand kon erom heen en alle plannen gingen de kast in. Sommige voor een beperkte tijd, andere komen er hopelijk volgend jaar weer uit! Wat mijn plannen zijn voor het komende jaar zal ik ook in deze blog met jullie delen.

2020 Lets say goodbye

In het afgelopen jaar had ik natuurlijk een aantal appeltjes te schillen. Mijn eerste grote doel was de Ultra trail van 50 km op de Sallandse heuvelrug, als tussendoel daarvoor had ik de trail marathon tijdens de Kroondomein het Loo marathon gesteld. Voor het eerst meer dan 30 km trails. Wat was het een toffe ervaring was dat. Niet wetende dat dat mijn laatste wedstrijd van het jaar zou zijn! Gelukkig heb ik er wel van kunnen genieten! Zoals je al leest ging de Sallandtrail dus niet door, ook de uitgestelde datum niet. Ik moet eerlijk zijn dat ik mijn startbewijs al overgedragen had vanwege een kleine blessure en ik daar geen 50 km mee wilde lopen.

Door een paar kleine pijntjes heb ik er destijds voor gekozen om tijdens mijn paar dagen in het mooie Porto niet te gaan hardlopen. Niet wetende dat ik de grenzen van Nederland verder niet zou verlaten. Dus mooie foto’s maken al hardlopend in het buitenland was een doel wat dit jaar niet is volbracht.

Waar ik wel ontzettend van heb genoten, waren de events die doorgingen met de meiden van Anita, het begon in januari super gezellig met de hele bubs, helaas daarna noodgedwongen in een vele kleinere formatie en uiteindelijk eindigde die op het eiland in Terschelling tijdens de virtuele berenloop. Ik kijk altijd uit naar deze events, de gezelligheid, saamhorigheid, verschillende dames, verschillende meningen maar dezelfde liefde voor het Anita Active merk.

De roparun was een nieuwe uitdaging voor mij die niet doorging, maar het meest verdrietige was ik toch wel op het moment toen de New York marathon, mijn droom marathon gecanceld werd. Je zal wel denken dan loopt ze hem vast volgend jaar maar dat is helaas niet zo vanzelf sprekend. De optie stond zeker open maar toch koos ik voor een teruggave van mijn geld. Ik hoop hem in de toekomst zeker ooit te mogen lopen echter laat ik het nu meer aan het lot/loting over. Wel heb ik deze marathon virtueel kunnen lopen, precies 4 weken nadat het gips van mijn enkel ging liep ik in een run, walk run de marathon van New York nog net onder de 6 uur. De marathon die ik wel door laat schuiven naar volgend jaar is de marathon van Rotterdam.

Ondanks dat veel wedstrijden/evenementen niet doorgingen en niet alles is gelukt, was ik wel een enorme bofkont met Frido Flijmscherp die mij van afstand trainde en daarin steunde met al mijn doelen, ondanks mijn lichamelijke pijntjes. Ook heb ik (bewust) niet zoveel samen gelopen als ik vooraf had bedacht, de momenten dat het wel gebeurd genoot ik er met een groot plezier van! Daarom nu focussen op de toekomst de tijd die komen gaat wat wil ik in 2021 bereiken.

2021 Let’s do this

Ik heb voor 2021 hele andere doelen gesteld. Ik wil op een goede manier van mijn enkel herstellen , ik wil sterker worden en ook doelen stellen die niet specifiek hardloop gerelateerd zijn omdat ik nog in de fase van herstel en opbouwen zit. Welke doelen ga ik het komende jaar nastreven

  • Ik wil mijn ‘zwemangst’ overwinnen. Het is niet zozeer de angst om te zwemmen, maar de onervarenheid en het niet op mijn gemak voelen in het zwembad. Daarom wil ik als doel stellen dat ik 3000 meter kan zwemmen zonder tussenpauzes aan de rand van het bad. Dit zal ik opbouwen en hoe ik dat ga doen weet ik niet, doel is in ieder geval mede vaker te gaan zwemmen. Zodra de maatregelen het toe laten probeer ik dit ook in mijn planning in te plannen.
  • Ik wil mijn kracht verbeteren, dit wil ik doen door subdoelen te stellen, namelijk 2 minuten planken, 20 goede pushups en het uitvoeren van 5 pistol squats per been. Zo pak ik mijn hele lijf aan en heb ik een doel om naar toe te werken. De kunst is het doel daarna ook scherp te houden.
  • Afgelopen jaar had ik het wielrennen al meer ontdekt, reed ik mijn eerste 100km + Dit jaar wil ik dit doel bijstellen naar de 150 + km. Ik zal mijn trainingen oppakken met de app KNWU Fondo en dit kan al in de eerste week van Januari gestart worden als ik mijn andere doel heb afgerond, mede dankzij de tacx die ik hier thuis heb staan!
  • Last but not least, de happy marathon rennen. Dit zal dan de marathon van Rotterdam zijn (tenzij er andere plannen komen, maar tot op heden is dat mijn enige geplande run), Ik heb met Rotterdam nog een appeltje te schillen omdat ik vind dat ik de 1e keer meer ervan had kunnen genieten. Ik ga dus geen aanval op tijd doen, maar het doel is mijn ultieme happy marathon! Ik ben heel benieuwd hoe de beleving in Rotterdam oktober 2021 zal zijn!

Natuurlijk lopen er nog wat andere projecten en plannen die ik tot op heden nog niet helemaal helder en/of duidelijk heb voor mijzelf. Mocht er iets veranderen en bijkomen zal ik dat zeker met jullie delen. De maandelijkse blog blijft! en ik hoop in 2021 weer veel leuke producten te mogen reviewen. Welke blogs kan je verwachten de komende tijd:

De new york marathon Virtual run, ik wacht op de medaille die verstuurd is vanuit Amerika, echter door leveringsproblemen lopen deze enorme vertraging op.

Recovery met de Elliptigo, een prachtig apparaat wat ik vandaag net retour heb gebracht na de eigenaar. Tijd om de afgelopen maanden waarin ik deze heb mogen testen met jullie ga delen!

ShoeReview over de 361 degrees Spire 4 schoenen en de 361 degrees Strata 4 schoenen. 2 verschillende schoenen van hetzelfde merk. Ondanks dat ik geen ambassador meer ben wil ik toch mijn bevindingen nog met jullie delen.

Set goals and crush them!

Mocht jij nog producten hebben waar je nieuwsgierig naar bent, of onderwerpen waar je geïnteresseerd over bent en waar je wel eens meer over zou willen lezen, laat het mij dan vooral even weten.

Een gedachte over “Goalgetter or Goalsetter!?

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: