Thank you 2019!

Als eerste begin ik met het jaar 2019 te bedanken, bedanken voor alle mooie momenten maar ook alle levenslessen. Tuurlijk zaten er genoeg momenten bij waarin ik dacht.. KAK dit vind ik niet leuk. Zo liep ik blessures op maar nam ik ook even wat tijd voor mijzelf. Toch ga ik van het positieve uit en wil ik in deze blog samen met jullie terugblikken op een paar mooie momenten van 2019.. Lets start (en bedankt trouwens voor het samenstellen van deze top 9)

 

Mijn eerste trail, daar waar mijn idee om ooit een ultra trail te gaan lopen geboren werd. Het was de 25 km van de sallandtrail. Wat voor mij de eerste keer was dat ik deze afstand onverhard zou afleggen. Op dat moment dacht ik aan de 50 km trailers en dacht gelukkig loop ik deze nu niet, niet wetende dat ik mij hetzelfde jaar nog voor diezelfde 50 km trail zou gaan inschrijven. Op 14 maart 2020 wordt dat mijn laatste wedstrijd voordat ik 34 wordt! Op de weg naar deze trail toe heb ik de 361 Taroko schoenen mogen testen en op dit moment ben ik de 361 yushan WP aan het uitproberen. Een trail schoen gemaakt voor het echte werk en ik denk dat een ultra van 50 km daar ook best wel onder kan behoren.

 

In de maand erop (april) had ik een aantal verschillende leuke evenementen gepland. Zo liep ik samen met Deborah het hele weekend mee van de Rotterdam marathon, we begonnen met de city run om de dag erop samen de kwart marathon te lopen. Ik maakte daarmee mijn medaille collectie van de Rotterdam marathon compleet omdat ik in 2018 de marathon medaille al binnen mocht slepen. Ik hoop hem ook in 2020 weer te mogen lopen, het is echter al 3 weken na de ultra dus ben heel benieuwd of ik dit ga voltooien!!

If you never try, you’ll never know

Een van mijn meest bijzondere momenten, ik denk zelf wel de meest bijzondere van allemaal was tijdens het 361 Europe ambassador weekend! We konden meelopen met de Hamburg marathon en tijdens deze marathon wilde ik dan eindelijk onder de 4 uur proberen te lopen. Met behulp van Shiva de sheepa liep ik de eerste helft netjes gedoseerd waardoor ik een hele mooie negatieve split heb kunnen lopen en niet alleen onder 4 uur eindigde maar zelfs onder de 3.50 uur in 3.48,58 kwam ik over de finish. Het belangrijkste is nog eigenlijk wel dat ik tijdens deze hele marathon heb kunnen genieten ondanks de regen die viel en er niet zo’n mensenmassa is zoals in Rotterdam! Ik vloog letterlijk Beyond expectations naar die finish!

Vervolgens was ik koos doelloos, maar hadden we o.a. het muddyangels event, lekker ouwehoeren in de modder samen met de anitameisjes en onze +1 was één van de zeer geslaagde activiteiten georganiseerd door Anita Nederland. We hadden al eerder dit jaar een mooie date in het zwembad gehad en later ook nog met de kickboks handschoenen aan. Voor volgend jaar staat er in januari ook een Flijmscherpe workout te wachten. Ik ben zo benieuwd maar kijk er naar uit om alle toffe ladies weer te zien. Maar het mooiste moment met de anitaladies was toch echt wel het Anita runs Munich weekend! Wat gaaf om een keer te mogen kijken in Duitsland op het hoordkantoor, om te zien waar de lingerie en badkleding van Rosa faia en Anita wordt gemaakt! Dat we mochten genieten van het mooie München en daarbij deelnemen samen met de Duitse dames aan de staffelmarathon!

 

 

Ik ging zonder doel nog voor de 2e helft van 2019 op vakantie naar thailand. Daar liep ik echt voor de fun maar vaak heel vroeg in de ochtend anders was het niet te doen. Terwijl ik nog net van de avond zon kon genieten op het strandbedje keek ik mijn emails even door. Ik ben aan het bladeren en dan valt een email op. Blijkt dat ik alsnog mee kan gaan doen aan de BMW marathon. Enthousiast vertel ik het nieuws tegen mijn man en begin op booking.com al te speuren naar een eventueel hotel. Niet verwacht kwam ik met een heel mooi nieuw doel terug in Nederland, de trainingen konden direct beginnen!

Goals keep you running

Op de weg er naar toe kwamen laat ik het zo zeggen veel leer momenten! Maar eenmaal aangekomen in Berlijn kon dit festijn gaan beginnen. De vraag of het verstandig is om te starten met 2 herstellende blessures.. ik stelde die aan de fysio en luisteren naar het lijf was de opdracht. Dus tijd losgelaten finishen was het doel en luisteren naar het lijf. Ik heb wederom in de regen een potje genoten!!! Niet lang na het mooie weekend in Berlijn kwam het Anita runs Munich weekend waar ik hierboven al wat over vertelde.

Al deze herinneringen heb ik natuurlijk in mijn kerstboom gehangen, de startnummers mochten weer een aantal dagen shinen tussen de kerstversiering. Ik vind het altijd erg leuk om zo het jaar af te sluiten. Nu weet ik dat dit jaar niet zoveel kilometers bevat als het jaar hiervoor. Voor volgend jaar heb ik echter een heel fanatiek plan en mede dankzij Flijmscherp kan ik hier fanatiek voor gaan trainen. Ik ben het al sinds november aan het doen en ik merk gewoon nu al dat mijn belastbaarder wordt. Het sneller lopen ipv alleen maar langzaam lopen vind ik heerlijk maar het trainen op de trails vind ik nog steeds wel heel zwaar.

 

Vooruitblikken

Natuurlijk heb ik plannetjes te maken voor volgend jaar. Zo bedacht dat ik dat ik de Ultratrail van Salland wilde gaan lopen en in aanloop daarnaartoe dacht ik , misschien is de kroondomein het Loo trail een goede optie. Dat wordt dus mijn 1e echte doel van 2020 deze trail marathon in Apeldoorn voltooien op 1 februari. Ik ben al volop in training en alles is natuurlijk ook gecheckt met mijn trainer Frido van Flijmscherp. Na de Ultra wil ik dus heel graag (als het kan) Rotterdam lopen. De inschrijving is al wel voltooid nu nog fit aan de start staan. Dat wordt overigens geen prestatie maar ik ga iets inhalen wat ik in Rotterdam gewoon minder heb gedaan dan tijdens al mijn andere marathons, dat is genieten! Dus ik ga er een mooi jubileumfeestje van maken denk ik maar!!

NEWSFLASH: Dit jaar doe ik mee met de Roparun!! Daar binnenkort meer over want alle details heb ik nu nog niet maar op dit moment weet ik alleen dat ik reserveloper ben! Niet leuk voor een ander maar stiekem hoop ik wel dat ik daadwerkelijk ook mee kan lopen!
Ja, dit is het nog niet voor 2020 dit is de planning voor de eerste helft van het ja en ja ik heb nog meer leuke ideetjes voor 2020 maar dat is nog niet zeker ! Al met al ik heb een heel mooi en bijzonder jaar gehad! En een mooi jaar om naar uit te kijken!

Ook wil ik jullie allemaal via deze weg bedanken voor de samenwerkingen van afgelopen jaar, als eerste natuurlijk 361 Europe dat ik voor 2020 weer trots ambassadeur mag zijn! Anita Active dat ik als anitameisje zoveel mooie momenten met jullie mag beleven!  Flexpower! jullie mag ik zeker niet vergeten! iedere maand weer werden we verrast en kon ik mijn spieren optimaal verzorgen en in december werden we zelfs extra verwend waarvoor extra dank!! Bee-sports, dat ik als ambassadeur de veiligheid voor ons hardlopers onder de aandacht mag brengen! Maar nog vele anderen voor het uit proberen / testen / reviewen van jullie producten! Op naar een heel fijn mooi 2020 ik ben benieuwd of en wat er mij komend jaar te wachten staat! ik kijk er naar uit. Ik kan al wel verklappen dat ik voor Aftershokz en 361 Europe al weer bezig ben voor een mooie nieuwe review!

Wat was jouw mooiste moment van 2019! En heb jij al ideeën wat je in 2020 wil gaan doen?

 

runwithjoy.ce.jpg


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s