Dam tot Dam


Mijn weekend van de Dam tot Damloop
In het weekend van 16 op 17 september was het dan zover! Het dam tot damloop weekend brak aan! De weersvoorspellingen waren om te huilen, er zou veel regen vallen maar dat mocht mijn voorpret niet drukken. Ik had afgesproken met Simone in Zaandam want daar kon ik blijven slapen zodat ik van het hele weekend kon genieten! Geweldig wat een schat van een vrouw is dat!
Vorig jaar heb ik de dam tot damloop moeten missen vanwege een blessure! Dit jaar was het spannend en was mijn voet extra goed ingetaped.. hopelijk zou het goed gaan, het zou een mooie test zijn voor Eindhoven!

Damloop by Night – 5 EM
Ik begon vroeg in de middag met mijn reis vanuit Twente naar Zaandam #Reisjefit, zodat ik niet parkeren zat maar ook na de run op zondag nog even van de goede sfeer in Zaandam mee kon genieten! Na een vlotte reis van iets meer dan 2 uur stapte ik op het station van Zaandam uit. Al snel hadden Simone en ik elkaar gevonden bij een koffiezaakje verderop (Daar had ik zo’n zin aan!)

Eenmaal bij haar thuis aangekomen stond er een ontzettend leuk Zaans pakketje voor me klaar super attent!! Vrij vlot begonnen we over de plannen van het lopen die avond. We besloten dat we in Tutu gingen, we liepen deze run namelijk samen als ambassadeurs voor de Rokjesdagloop. Even een lekkere pasta naar binnen werken voordat we al lopend naar de start gingen!

20170916_202841

Wat een feestje was het, onze rokjes vielen goed op en wij hadden besloten het rustig aan te doen, beide terugkomend/herstellend van een blessure dus niets forceren morgen moeten we weer.  Bovendien zou het droog blijven deze avond dus we zouden er een mooi feestje van maken!

Er stond echt heel veel publiek langs de kant en tijdens de 5 mijl die we moesten afleggen stond de ene box met muziek nog harder dan de ander! Het was echt een feestje om doorheen te rennen en ik vond het ontzettend gaaf om mee te maken! Dit volgde dat we iets harder liepen dan dat we gepland hadden maar het voelde voor ons beide goed! Geweldig wat heb ik van deze run genoten! De kilometers vlogen ons letterlijk om de voeten voorbij. Veel mensen vonden dat we op ballerina’s leken en moedigden ons extra aan echt super leuk!

Na het finishen waren we dan ook blij met onze gelopen tijd zonder dat we daar echt ons best voor hebben hoeven doen. Een mooie 46.14 op de 5 e.m. (8km)
Nog even na genieten en kletsen en op terug naar ‘huis’ om op te frissen. We zochten de gezelligheid in Zaandam even bewust niet op zodat we de volgende dag fris zouden kunnen starten. Echter was het gezellig en waren we nog mooi aan het kletsen waardoor het nog na 12-en was voordat we gingen slapen.

IMG_20170917_093554_944

Dam tot Damloop  – Raceday
Ik typ hierboven wel raceday maar mijn benen vonden de avond ervoor niet zo gezellig. Ze waren zwaar en voelden vermoeid. Even goed ontbijten en vervolgens lopen naar de bus die ons naar het Centraal station van Amsterdam zou brengen. We liepen door het Dam tot Dam park en daar zag ik een grote versie van Gabriëlla, snel even een foto gemaakt en doorgestuurd om vervolgens in een rustige bus richting Amsterdam te gaan! Top geregeld want hij stond al mooi voor ons klaar.
In Amsterdam was het al snel dat we bekenden zagen. Simone en ik wisten van elkaar dat we niet in hetzelfde startvak zouden starten maar gelukkig had een ander loopmaatje namelijk Kenneth wel hetzelfde startvak en na kort contact had ik hem snel gevonden op het centraal station. Ondanks de drukte want ook zo vroeg op de ochtend was het al druk. We hadden namelijk het startvak wat om 10.45 zou starten! Ook Kenneth had gisteravond gelopen en had last van zijn benen. We besloten samen te lopen zo lang het zou gaan als iemand wel door zou willen lopen was het ook goed en anders lekker bij elkaar blijven en kletsen.

20170917_103008

Zo gezegd zo gedaan en eigenlijk zijn we van start tot finish naast elkaar blijven lopen. Rustig aan niet snel en wel op standje genieten. Blij dat mijn voet niet reageerde maar de eerste kilometers moest ik er toch wel even inkomen hoor! Toen de benen uiteindelijk weer lekker liepen kon ik beter genieten van wat er om me heen gebeurde. Er was veel publiek maar in vergelijking met de avond ervoor was het publiek heel tam.  Pas in Zaandam vond ik dat er weer een beetje leven in de brouwerij kwam.

Het grappige vond ik nog wel dat ik ergens een spandoek voor mensen bij mij uit het dorp zag hangen. Ik heb even heel hard geroepen en gejuicht, geen idee wie deze mensen waren, maar ik heb wel laten merken dat ik daar ook vandaan kwam.  Op de een of andere manier hebben Kenneth en ik het voor elkaar gekregen om bijna iedere kilometer toch iets sneller te gaan lopen. Als we ingehaald werden door een bekende moedigden we deze aan. Soms maakten we er een spelletje van, een soort haasje over door deze persoon zelf ook weer in te halen door even een sprintje te trekken.

Al met al heb ik mij die 10 mijl dus best vermaakt!  Toen we uiteindelijk bij de laatste bocht aankwamen en we de brug over gingen besloten Kenneth en ik nog even een eindsprintje in te zetten waarin Kenneth net wat sneller nog was! Trots nog op mijn tijd kwam ik wel over de finish. Ik heb deze races echt genoten en niet gejaagd op een PR of een snelle tijd. Mijn voet heeft het heel erg goed gedaan en niet gereageerd op deze 15 mijl die ik dat weekend heb afgelegd.

Het mooie was dat ik doordat ik Simone volgde op de app kon zien dat zij er ook zo aan kwam. Ik ben daarop snel naar de finish gelopen en heb haar proberen aan te moedigen. Echter heb ik haar totaal gemist en toen ik naar de finish keek, zag ik dat ze al na de finish liep.
Veel bekenden heb ik deze middag gezien en gesproken en dat vind ik echt wel heel erg tof aan deze run! De meeste loopmaatjes en bekenden doen hier wel aan mee. Super gezellig en leuk!

121952_foto8_dt17_dsc_0476-02

 

Afterparty
Simone en ik hebben ons snel opgefrist, geluncht en toen was het tijd voor de afterparty. We gingen even Zaandam in, bij een kroegje aan het parcours hebben we ons geïnstalleerd en vierden we een heel mooi Dam tot Damloop weekend. Die we uiteindelijk helemaal droog hebben kunnen rennen. De weer goden zaten ons mee en wat een geluk dat het zonnetje zelfs nog even doorbrak. Ondertussen wisten we ook nog een andere ambassadeur van de Rokjesdagloop flink aan te moedigen die ons zelfs goed verstaan heeft door haar muziek heen! Een prima afsluiting van een geweldig weekend.  Uiteindelijk was het voor mij tijd dat ik de trein terug zou pakken, ik wilde niet te laat thuis komen en daarnaast was het ook mooi geweest! Trots blij en tevreden en dankbaar liep ik terug naar het station! Wat een geweldig evenement was dit. Of ik volgend jaar weer ga? Ik zou wel willen maar ik heb dan helaas al wat anders op de planning! Dus over 2 jaar kom ik terug!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: