Recap of the month Maart

De maand Maart is ten einde, alweer 216 hardlopende kilometers achter me gelaten.
Dat allemaal voor mijn ultieme doel.

De marathon van Parijs finishen binnen het tijdslimiet

In de afgelopen maand heb ik mezelf proberen uit te dagen, maar ook zoveel mogelijk geprobeerd om mij wel aan mijn schema te houden en niet te denken, dat rondje extra kan nog best wel.

Dit laatste blijft voor mij een uitdaging als rusteloos persoon soms. Toch is het me vrij goed afgegaan. Alleen de lage hartslagzones train ik soms nog steeds te kort. Om met een gemiddelde pace van in de 7min/km te lopen om zo mijn hartslag mooi rond die 140 te houden blijf ik toch ontzettend lastig vinden. Echter kan ik al wel verschil merken in verschillende races die ik afgelopen maand heb mogen lopen! Ik kan langer harder lopen zo heb ik mijn PR gelopen op de halve marathon bij de Stevensloop.

Deze maand begon met de aftrap van het ambassadeurschap van Rokjesdag! Een super leuke lenteloop die ik afgelopen zondag heb mogen rennen samen met meerdere ambassadrices maar ook nog vele andere hardlopers die ik in het afgelopen jaar heb mogen leren kennen! Wat ik mag doen als ambassadrice dat lees je hier. Zo heb ik de Glow in the Park run mogen ervaren en zien we er top uit als we in onze mooie outfits mogen rennen! Ondertussen is deze leuke loop al geweest en jullie houden van mij daar nog een leuk raceverslag van tegoed. Echter zo vlak voor de marathon kunnen jullie vast begrijpen dat ik evan daarop gefocussed ben en dat het schrijven van een blog nu echt een extratje is.

IMG_9634[1]

Ook begon deze maand direct met de langste run die ik uiteindelijk die maand zou lopen, namelijk 31,93 km. Ongeveer nog 10 km erbij en ik ben over in parijs.

 

IMG_0410[1]Mijn kortste rondje was dan ook een aantal weken later. In het weekend had ik 3 wedstrijden gelopen en op mijn verjaardag kon ik gewoon niet stil zitten. Ik mocht van mezelf maximaal 3.10 km lopen omdat ik 31 was geworden. Dit werden er uiteindelijk 3.11 (als excuus gebruik ik dat het de 1e dag was dat ik 31 was dus die extra 10 meter zijn daarvoor 😉 )

IMG_0964[1]
Zoals jullie wel hebben gemerkt was ik erg actief deze maand, zo heb ik
dan ook naast Glow in the Park nog 4 andere wedstrijden gelopen. 4 Mooie medailles heb ik daar weer mee verdiend en 4 mooie verhalen die ik al eerder met jullie heb gedeeld.
Zie hier ook mijn verslagen over de
CPC loop in Den Haag,
de Ladiesparkrun in Rijssen,
de Stevensloop 5 km
en als laatste de Stevensloop 21 km.

 

 

Waar ik jullie echter nog niet over heb kunnen vertellen, omdat ik simpelweg gewoon nog geen woorden op papier heb kunnen zetten hierover is de hardloop clinic van Marko Koers. Dankzij Meike haar mooie inzending werd ze beloond door Marko met een clinic. Meike koos als locatie Papendal wat het allemaal nog mooier en bijzonderder maakte! Na een verkeerde afslag en een kleine omweg kwam ik iets te laat binnen waardoor het vragen(v)uurtje (naja 30 min ongeveer) al begonnen was. Marko gaf zorgvuldig antwoord legde het een en ander uit over voeding, oefeningen en hartslag en toen was het tijd om die mooie blauwe baan op Papendal op te zoeken. Eerst nog even een warming up buiten de baan. Tot ons geluk bleef het lang droog maar vervolgens toen we helemaal warm waren en we met behulp van loopscholing een paar sprintjes mochten gaan trekken was het toch even schuilen onder het afdak. We zouden namelijk ter afsluiting nog verschillende rondes over de baan heen lopend, in verschillende tempo’s afbouwend in tijd opbouwend in tempo.  Ik heb het uiteindelijk rustig aan gedaan vanwege klachten in mijn been, het voelde niet top dus helaas niet op maximale krachten gelopen. Het was wel een hele toffe middag met super leuke mensen en veel bruikbare en goede informatie. Ik ging als een Blij ei terug naar huis.
Gelukkig kan ik wel mededelen dat ik een week later helemaal klachten vrij was en vervolgens ook geen klachten tot op heden meer heb gehad!

Een kleine selectie van foto’s van deze toffe middag!

Ik kan nog heel veel meer vertellen over de maand maart..  het hoogtepunt wat ik nog even kort wil benoemen is toch dat mooie weer!! lekker weer met de korte broek of in mijn running Jurkje naar buiten.. Heerlijk daar kan ik echt van genieten..

Ik ga het echter kort houden en ga mijn rust pakken, klaar maken voor vertrek naar Parijs en ga ik de marathongekte daar aan! Ik ben zo benieuwd wat mij te wachten staat. Als ik terug ben zal ik zo snel mogelijk mijn Marathonblog gaan schrijven.. en vervolgens komt daarna nog een blog over een heel leuk weekend wat ik heb beleefd ervoor.

Namelijk het Bounze event met Anita active en het raceverslag van de Rokjesdagloop!

Ik wens iedereen die in Rotterdam (of waar dan ook) dit weekend aan de start staat heel veel succes!!

 

Geniet ervan en Run With Joy !


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s