April and May – time for a recap

Recap of the months, April and may.

Hallo! daar ben ik dan eindelijk weer. Het was even stil op deze blog, maar zoals jullie weten heb ik niet stil gezeten. Voordat ik verder wil gaan met mijn blogs is het eerst tijd voor een korte terugblik op de maanden april en mei. Waar ik onder andere de marathon van Rotterdam gelopen heb (April) en in mei liep ik mee met de station tot station loop. Natuurlijk gebeurde er meer dan deze twee evenementen dus laten we daar snel op terug kijken.

April, doet wat hij wil

Deze maand stond toch wel in het teken van de marathon van Rotterdam voor mij. Hoe deze verliep dat lees je in deze blog. Het begin van de maand was toch echt wel de focus voor mij gericht op het lopen van deze marathon. Ik trainde daarvoor en kon nog niet verder kijken, wat na de marathon. Dat was een doel op zich want na de marathon had ik daar nog steeds geen antwoord op. Behalve dat ik de halve marathon van Sneek in juni zou gaan lopen waren er nog geen wedstrijdjes gepland. Ik besloot na de marathon erg rustig op te starten en het hardloopprogramma van 0 tot 5 km te volgen via de app van hardlopen met Evy. Ik deed op sommige dagen als het uitkwam wel 2 of 3 trainingen achter elkaar. Even het trainen op hartslag loslaten en lekker rennen, net buiten je comfortzone op de korte rondjes. Ik besloot een 0 meting te doen tijdens de marathon van Enschede op de 5 km. Ik verbaasde mezelf nog wel met mijn tijd van 25.00 min, het is nog een eind van mijn pr, maar sneller dan ik had gehoopt.

Toen ik de kans kreeg om aanwezig te zijn tijdens het Runnersworld x Brooks Running Benelux Plogging event aanwezig te zijn in Scheveningen heb ik deze met beide handen aangegrepen. Met een leuke groep gingen we 8 km ploggen. Echter werden we eerst verwend met een compleet nieuwe Brooks running set! Kregen we Plog handschoenen en vuilniszakken om het afval in te verzamelen en je handen schoon te houden. Met enkele tips van Wayoflife gingen we vervolgens op pad. Na 8 km hadden we zo’n 50 kg afval opgeraapt.

Een kleine week later stond het volgende event al weer voor de deur. Ik mocht dankzij Hipro Nederland mee doen aan een clinic van Lieke Klaver. Deze clinic vond plaats op papendal, dat vind ik toch altijd wel een bijzondere plek. Wetende dat je over een atletiekbaan loopt waar heel veel Nederlandse toppers ook op trainen! Na een presentatie en vragenronde was het tijd voor een heerlijke lunch om vervolgens in de middag de baan op te gaan. De warming up was al een uitdaging en tijdens de clinic ook veel geleerd en gelachen (kijk maar eens naar dit filmpje). Een super leuke en gezellige dag die voorbij vloog. Daarbij ook de maand april.

Mei, maak jij mij opnieuw blij?

Dat ik niet in vorm ben daar kom ik deze maand opnieuw weer achter. Doordat ik geen doel heb vind ik het trainen lastig. Ik zeg nu net geen doel, dat is niet helemaal waar, maar het is nog niet duidelijk of het door gaat. Toen ik het appje kreeg of ik mee wilde doen met de station tot stationsloop was die beslissing wel snel genomen. De uitdaging daarin was wel het vinden van een startbewijs. Gelukkig is dat ook gelukt. Echter voordat het zover was dat de race plaats vond wilde ik toch nog wel eerst weer een 10 mijl lopen, zo gezegd zo gedaan. In de bloedhitte op een warme zondag liep ik 16 km. Het was niet makkelijk maar dat is ook niet zo gek als het zo warm is. Hoe de race vervolgens zou gaan kon ik niet voorspellen. Ik voel me niet fit, heb een hogere hartslag en kan niet meer zo snel lopen als voor de corona tijd. De oorzaak kan heel veel zijn maar op dit moment wil ik het vooral weer worden. Daarom besluit ik ook een eigen #Levelup doel definitief te maken deze maand. Daarmee zal ik in juni starten als ik terug ben van mijn vakantie.

In Mei liep ik voor het eerst mee met een officiële wandeltocht. Samen met Anita Nederland, vele anitameisjes en onze buddy’s liepen we mee met de halve marathon van de wandelmarathon van Leiden. Ik moet eerlijk zeggen dat het rijden naar Leiden wel echt een eind is, maar ik wil ook zeggen dat ik het direct weer over zou doen. Wat hebben we een fijne en leuke dag gehad. Genoten van de gezelligheid maar ook van het weer. Het was een hele mooie dag met prima wandelweer! Die 21 km liep ik vrij makkelijk maar ik kwam er wel achter hoeveel respect ik heb voor de mensen die mee lopen met de Nijmeegse wandel 4 daagse. Ik wist dat het pittig was en dat je daarvoor moet trainen maar na deze ervaring besef ik mij nog meer hoe intensief het wandelen zou kunnen zijn.

Het einde van de maand komt ondertussen in zicht en de dag voordat ik vakantie zou krijgen ging ik met Mirjam naar Ommen, om vanuit daar naar het station in Dalfsen te gaan rennen. De planning was rustig aan, maar uiteindelijk liepen we nog in een prima tempo richting de finish. Ook vandaag merk ik weer dat ik weer wat fitter en sneller zou willen zijn. Hoe ik dat precies nog ga vormgeven weet ik eigenlijk nog niet, maar dat ik de eerste stappen daarvoor ga zetten in mijn #levelup plan, dat weet ik zeker wel.

Helaas kregen we in Dalfsen geen mooie medaille, maar een petje als herinnering. Ik moet eerlijk zeggen, het is een fijn petje en prima geschikt voor het hardlopen, die ga ik vast nog wel een keer gebruiken!

Twee dagen na de stationsloop zat ik in het vliegtuig naar Thailand, ondanks dat ik even voor een foto een paar hardloop meters maakte voor een brug in Bangkok, besloot ik eerst een paar dagen lekker helemaal niets te doen!

Some stats

In April liep ik 154 km hard. Dat ik daar in mei meer moeite mee had is te zien in het totaal. In mei liep ik namelijk 73 km hard. Ik hoop dat ik dit in juni weer meer richting de 100 km kan brengen. Ook wil ik in de komende periode de wielrenfiets weer gaan pakken. Hoe ik dat precies ga vormgeven weet ik niet want ik hoop ook dat ik eindelijk meer duidelijkheid ga krijgen over mijn doel voor het najaar. Enfin ik ga in ieder geval doen wat me plezier geeft …. en dat betekend dat ik in ieder geval lekker blijf rennen!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s