Yushan WP

Review over de Yushan WP

Enkele maanden geleden begon mijn avontuur naar mijn eerste Ultra. Dat deze door het coronavirus en het krijgen van een blessure voor mij helaas niet door is gegaan is bij jullie ondertussen bekend. Echter in deze trainingsperiode heb ik dankzij 361 europe de kans gekregen om de Yushan WP schoenen te mogen ervaren en te testen. Tijd voor een review en mijn ervaring te delen.

trailrunning is something totally your own, and absolutely worth sharing

Ik was al bekend met de Taroko trailschoen die ik vorig jaar heb mogen ervaren. Je kan dat hier teruglezen. Daar heb ik toen goed gezocht naar de schoen die passend is bij mij als beginnend trailer. Ondertussen ben ik al meer ervaren en ben ik op zoek naar een schoen die echter gemaakt is voor de langere afstanden. 50 km loop je immers ook niet op de weg in een schoen die gemaakt is om te sprinten. Ik zie het grote verschil als volgt tussen de Taroko en de Yushan WP, de yushan is de grotere broer van de Taroko zoals ik het zelf heb ervaren. De yushan WP is een zwaardere schoen met zijn 312 gram. Dit is iets waar je even aan moet wennen maar wat snel al heel prettig loopt. Het is een stevige schoen als je door de modder of over kiezelpaden loopt, geeft deze schoen je stevigheid en een fijn grip gevoel. De schoen bevat een zool waardoor je beschermd wordt door de scherpe stenen. Wat als je over de rotsen o.i.d. loopt wel erg veel profijt van kan hebben maar ook van uitstekende wortels e.d.

De WP staat voor waterproof, ik was benieuwd of ik dan niet enorme zweetvoeten zou krijgen in deze schoenen. Voor mij gelde dit niet, ik kreeg maar een enkel moment natte voeten. Ik heb namelijk de waterproof functie goed uitgeprobeerd. Een voorbeeld daarvan is tijdens de haarrijn trail. Daar heb ik bewust de plassen water niet ontweken en bleven mijn voeten droog. Helaas bleek uiteindelijk 1 plas dieper te zijn dan de hoogte van de schoen en liep het water er aan de bovenkant in waardoor ik alsnog met natte sokken liep. Echter was het niet zo dat het water dan in mijn schoen bleef staan. Het kon er nog steeds uit zonder dat ik de schoenen moest uittrekken en heb ik deze dag dus geen blaren gelopen, natuurlijk waren mijn sokken nog wel nat maar het water was er wel uit.

De schoenen zijn echter wel wat stug en dat was iets waar ik echt aan moest wennen, naar mate mijn kilometers uit werden gebouwd kon ik mijn tempo’s ook steeds beter lopen. Ik vind het fijne schoenen maar wel een paar waar ik aan wennen moest. Ook omdat ze gemaakt zijn om het heftiger terrein ook goed aan te kunnen bijvoorbeeld in de alpen o.i.d.

De yushan is ook te koop in een niet WP (waterproof) versie, dan zijn de kleurtjes wat feller i.p.v. de grijze kleur die ik nu heb getest. Het is maar net waar je voorkeur naar uit gaat. Voor mij was het een goede schoen en heb ik dan ook mijn eerste trail marathon op deze schoen mogen volbrengen. Deze trail was echter enkel op bosachtig gebied en daarin heb ik natuurlijk niet alle specifieke functies van de schoen gebruikt.

Mijn conclusie is als volgt, de Yushan WP is een fijne waterdichte schoen die toch ademt. Ik moet echter wel wennen aan de zwaarte van de schoen in combinatie met de stugheid. Als je er eenmaal aan gewend bent zit de schoen als gegoten, beschermd het je voeten op stug terrein. Bovendien houd je ze droog als door een (niet te diepe) plas water loopt.

Ben je nieuwsgierig en wil je graag nog meer informatie weten over deze trailschoenen. Kijk dan op de website van 361 europe door hier te klikken.

2 gedachten over “Yushan WP

Voeg uw reactie toe

 1. Goedendag, Ik heb ook de 361 Yushan
  WP, jleur grijs gekocht bij Starshoe.
  Helaas, ik heb oo nat gras gelopen, modderige grond en ik heb wel voorin natte voeten.
  Hoe kan dat dan.
  Aad

  Like

  1. Hoi Aad, wat vervelend, misschien moet je even contact opnemen met starshoe, kijken waar het aan kan liggen? ik kan dat zo niet beoordelen.
   excuses voor mijn late reactie, ik heb dit bericht niet eerder gezien helaas.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: