The first week of a new challenge

Afgelopen week was het dan zover, het zou de eerste week zijn van mijn nieuwe trainingsschema. Dat ik deze week begon met zere schenen was natuurlijk niet ingepland. Dit zorgde dus direct ervoor dat ik mijn schema aan zou moeten passen. Mijn eerste training was namelijk gepland op maandag. Ik wil op een verantwoorde manier gaan trainen en mijn lijf niet forceren dus ik besloot mijn schema eerst op eigen kracht aan te passen. Later deze week checkte ik bij mijn trainster of ik de juiste keuze had gemaakt.

if the plan doesn’t work change the plan but never the goal

Let’s start on Monday
Zo gezegd zo gedaan, stil zitten vond ik echter moeilijk en bij gewoon wandelen waren mijn schenen al gevoelig. Daarom besloot ik deze maandag een home workout te doen. Ik maakte zelf een workout door middel van oefeningen uit de laatste runnersworld, womenshealth en het boek Fit & Fabulous te combineren. Het werd een Tabata met daarna nog wat losse krachtoefeningen en als laatste heupversterkende oefeningen. Ook deed ik de oefeningen die ik van de Fysiotherapeut had meegekregen om mijn loop techniek beter te laten worden. Mijn schenen waren niet gevoelig tijdens deze oefeningen, ik had me voorgenomen dat wanneer dit wel het geval was de benen helemaal over te slaan en alleen mijn bovenlijf te gaan trainen. Het ging dus goed en het was echt een pittige workout. Ik kan me niet herinneren dat ik mijzelf eerder zo in het zweet heb gewerkt tijdens een workout op mijn eigen sport kamertje.

Pauze op dinsdag
Deze dinsdag had ik lichtelijk spierpijn van de dag ervoor. Ik was echter moe en de schenen waren nog steeds voelbaar. Ik zou eerder beginnen met werken vandaag en besloot daarom vandaag een rustdag te pakken ipv de donderdag die in mijn schema stond. Ik heb daarentegen nagedacht over voeding en hoe ik het stukje voeding kan verbeteren. Niet zoals ik had gehoopt ben ik de maand mei nu begonnen. We gaan er in ieder geval wel het allerbeste van maken! Wat wel een ontzettend gave uitdaging is, is dat ik 10 weken lang begeleid ga worden door Team Fannetiek. Zij gaat mij ondersteunen/helpen met mijn gestelde doelen. Één daarvan is het creëren van een betere shape. Fitter in mijn lijf voelen.

 

Woensdag hardloopdag
Ik wordt deze dag op mijn werk wakker en de gevoeligheid in mijn schenen is weg. Ik neem mezelf voor dat ik vandaag mijn eerste training van mijn trainingschema mag doen. Dit zijn lange intervallen op een bepaald tempo 1 km lang. Ik spreek met mijzelf af dat bij pijn of gevoeligheid ik stop en terugkeer naar huis. Ik wil niet het risico lopen dat ik straks echt shinsplits o.i.d. ontwikkel
Ik ging van huis vol enthousiasme. Ik had er echt zin in, maar tijdens de 10 min warming up voelden mijn benen als lood. Ik had het gevoel dat ik niet vooruit te branden was, hoe zou ik in hemelsnaam dan die tempo’s 1 km lang volhouden. Echter toch gewoon proberen ik liep immers met een ruime omweg naar de winkel voor een laatste paar dingen te kopen voor mijn verrassing die ik de volgende dag bij het postkantoor wilde afleveren. Tijdens het eerste stuk waar ik mijn tempo moest opvoeren begon ik echt van het lopen weer te genieten. Het leek alsof de diesel warm was geworden en de tempo’s kon ik prima lopen. Ik heb ze allemaal netjes volbracht maar vond het wel al echt zwaar. Dit wordt een pittig programma, maar ik ben zo benieuwd hoe ik er uit ga komen. Ga ik echt sneller worden ik hoop het wel! Blij en tevreden stopte ik bij de winkel mijn training ik had ondertussen 11 km gelopen en dat was ook direct weer de langste afstand sinds de marathon van Rotterdam. Fijn om dat ook weer gelopen te hebben.

I don’t sweat I Sparkle

Reisjefit op donderdag.
Ik vond het spannend om uit bed te gaan deze donderdag, zouden mijn schenen gaan reageren op de training van gisteren. Ik stond uiteindelijk een klein dansje te doen in de badkamer want de meters daarnaar toe waren geheel pijn vrij! Geen reactie, yes we kunnen lekker door trainen.
Donderdag stond in het teken van een Bootcamp in Utrecht. Eerst nog even de final touch op de verrassing die ik vanochtend met de post zou versturen en dan doorlopen naar het station. Ik had een kleine omweg te gaan vanwege werk aan het spoor. Prima ik zat lekker in de train en was benieuwd hoe de bootcamp van #Cliniquefit zou zijn. Eenmaal bij de bijenkorf in Utrecht kregen we duidelijke uitleg over het product. Na deze uitleg konden we ons zelf gaan opmaken, we kregen tips en nog specifiekere uitleg. Toen iedereen klaar was om deze make up te gaan testen liepen we naar het plein voor Hoog Catharijne en begonnen we daar aan onze bootcamp. Onze trainer vandaag was Tessa. Op een vrolijke maar heel fanatieke manier gingen we aan de slag. We hadden als groep al snel bekijks van toeristen en andere voorbijgangers, Ik weet alleen dat mijn bovenbenen de training erg zwaar vonden. De hoeveelheid squads bleken ze lastig te vinden, met touwtje springen was ik echter nog wel extra voorzichtig vanwege mijn schenen. Het was in een half uur toch best wel pittig maar ook zo ontzettend leuk! Terug bij de bijenkorf besloot ik 1 product van de lijn voor mijzelf mee te nemen naar huis als beloning voor mijn harde werken. De terugweg met de trein was helaas alles behalve relaxed maar ook dat hebben we weer overleefd.

 

Plan goed deze vrijdag
Deze vrijdag was een kwestie van plannen. Ik wilde hardlopen maar moest ook vroeg in de middag al beginnen met werken. Ik vind het niet prettig om te gaan hardlopen te douchen en dan direct door te gaan naar mijn werk en dat betekende dus op tijd op staan. Deze vrijdag was opnieuw een intervaltraining alleen met intervallen van 1 minuut. Dat vind ik dus wel erg pittig. Ik ben het sowieso niet echt gewend om te gaan intervallen iedere week en nu is het al 2 keer in 1 week en dat zal de komende weken ook zo blijven. Mijn lange duurloop van deze week heb ik tot nu toe nog overgeslagen gezien mijn schenen de eerste 2 dagen en ik wil mijn lijf niet gaan overbelasten. De training heb ik positief afgerond, ik heb de tempo’s gelopen die ik moest halen en de rust gepakt wanneer dit ook stond ingepland. Thuis snel gedoucht waardoor ik nog even een half uurtje niets hoefde. Eenmaal op het werk zag ik dat ik was benaderd om over 2 weken met het team van Fitdutchies x Herbalife mee te gaan doen aan de Strong Vikingrun. Ik moet daar even wat voor regelen en zet dat direct in gang. Super leuk dat deze uitdaging met hen mag aan gaan!

Zaterdag Bevrijdingsdag
Mijn lijf wilde graag gaan sporten echter is morgen de Rotterdam Urban Trail. Ik besluit om echt niets te gaan doen wat betreft sporten en dus gewoon de echte rust te pakken. Ik wilde iets gaan doen wat mijn hoofd wel lekker leeg zou maken. Ik ben daarom voor het eerst gaan diamond painten en ik kan je beloven dan vliegt de tijd. Het is een klein freublig en friemel werkje maar ik kan er heerlijk bij ontspannen heb ik gemerkt. In de avond heb ik alles klaargelegd voor de volgende dag want op zondag zou ik erg vroeg op staan om op tijd in Rotterdam te zijn.

Zondag Urban trail Rotterdam.
Hier komt no een uitgebreid race verslag over maar over het algemeen ging het lekker. Ik liep met Selina en Eva en ondanks dat het geen race is want er is geen tijdwaarneming bij deze urban trail hadden we op de stukken tussen de bezienswaardigheden door het tempo toch wel hoog. Niets lange duurloop tempo voor mij, die heb ik deze week dus helemaal geskipt. Met toestemming van mijn trainster dat wel hoor en eigenlijk wilde ik in eerste instantie in Rotterdam nog even gaan lopen maar toen we na kleine 12 km over waren van de Urban trail vond ik het wel genoeg geweest voor die dag. Ik reed vrolijk terug weer naar huis en besloot de middag lekker met manlief door te brengen. In de avond zou ik weer naar mijn werk gaan om tot de volgende ochtend te gaan werken.

 

Een week met een ‘stroeve’ start wat eindigde in een heel happy gevoel en wat een prachtige mooie zonnige dagen! Warm dat wel maar ik kan er ontzettend van genieten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: