Waarom ik ren!

Hoe ik van de hashtag #haataancardio naar #marathontraining ben gegaan is op zich een (vind ik) mooi verhaal om te vertellen. Maar laat ik bij het begin beginnen en dat is eigenlijk nu 2,5 jaar geleden. Doordat ik met mijzelf in de knoei zat, emotioneel, ben ik op doktersadvies weer gaan sporten. De bedoeling was dat ik dus endorfine, je weet wel dat gelukshormoon, zou gaan aanmaken waardoor je je automatisch beter gaat voelen.

Omdat ik eigenlijk altijd doktersadvies opvolg en omdat ik al weer enige tijd stille sponsor was van de sportschool hier in de buurt. Heb ik mijn workoutgear een update gegeven en ben ik op dat moment nog zonder sportief doel naar de sportschool vertrokken.
Daarvoor al meerdere malen geprobeerd om het hardlopen op te pakken, daar ben ik 4 jaar mee begonnen toen heb ik h
et geprobeerd met Evy maar zonder doel heb ik het toen niet afgerond.  2 jaar later heb ik het wel afgerond omdat ik lid was van een team wat de zorgmarathon namens mijn werk zou lopen. Doel was 4,2 km hardlopen toen ik dat had volbracht was ik weer doelloos en dus ook gestopt met hardlopen. Ik had er ook geen lol in en kon er niet van genieten moest het voor mijzelf doen.

Toen ik de de sp6-novmeber-2014ortschool in liep was ik voorbereid, op internet had ik een krachttrainingsschema gevonden speciaal ontwikkelt voor vrouwen. mijn doel zou worden dat bikini
lijf in de zomer en met dit schema was de cardio minimaal.. , in en uitlopen/fietsen dat was het. Ik was er erg blij mee en ging vol enthousiasme aan de slag!

na een maand merkte ik dat ik fitter werd en wat cm’s verloor ondanks dat ik mijn voeding niet had aangepast. Er kwam een oproep voorbij voor de eerste strongsister run in Hellendoorn. een 7 km obstacle run en dat ook nog eens in de buurt. Het kleine zusje van de grote StrongmanRun (iets wat ik nooit zou durven want weet je wel hoe ver 21 km is dat overleef ik nooit!! )

Met een vriendin heb ik me samen opgegeven nu had ik een extra doel om sterker te worden maar ook het lopen moest opgepakt gaan worden want 7 km is niet niets.  Wel had ik vooraf al duidelijk dat ik dit ging doen omdat het me leuk lijkt en het niet zo competitief is. Evy werd weer afgestoft en daar ging ik weer. Ik had een paar goedkope Asics op de kop kunnen tikken en ging trouw 3 keer in de week hardlopen. Zoals de tip van Evy ook zegt, plan het in je agenda dan neem je de tijd er ook voor! In het begin vond ik het nog steeds niet leuk en hing ik veel liever aan de gewichten. Daar haalde ik heel veel voldoening uit en het leuke was dat ik dat vaak samen deed met een vriendin. Toen ik eenmaal het eerste hardloopschema had afgerond, ben ik direct door naar schema 2 gegaan. Bang om de motivatie te verliezen zoals de vorige keren.. Toen ik het schema bekeek en zag hoe lang je soms moest lopen dacht ik bij mij zelf dat lukt mij nooit! Ik ben toch begonnen want die 7km zouden zwaar zijn ik wilde het voltooien dus daar ging ik.  Op een dag ( 7 april 2015 7-april-2015om precies te zijn) bereikte ik mijn eerste echte grote geluksmoment met hardlopen. Onderweg met een training viel mijn telefoon uit, mijn instructies waren weg, ik moest het nu zelf doen. Geen idee wat de training nog was hoe lang ik nog moest en wat ik nog moest doen. Ik besloot om iedere keer een punt te pakken waar tot ik moest hardlopen en dan weer een punt waar tot ik mocht wandelen. Eenmaal thuis heb ik via afstandmeten.nl gemeten hoe ver ik nou gelopen had, want ik was een UUR onderweg geweest langer dan de planning was dat wist ik ook. Super trots en blij kwam ik erachter dat ik 10 KM gelopen had en dat ook nog onder het uur met wandelen tussendoor. Ik was zo mega trots op mijzelf dat zou ik wel vaker willen.

Op de sportschool merkte ik dat ik steeds sterker werd en mijn lichaam steeds strakker eruit zag. Deze combinatie maakte me echt heel gelukkig (dankjewel dokter).
Omdat ik voor op mijn schema liep ben ik op juli de ultimate buffalo uitdaging aangegaan. Een obstacle run over het vliegveld van Twente, de vriend van mijn zus deed hier ook aan mee alleen deed hij de 15 km en ik de 8. Ik dacht als dit goed gaat komt september helemaal goed! en wat ik nog heel goed weet is dat ik over de finish kwam. Ik dacht dat ik een stuk gemist had of onbewust afgesneden had. Wat had ik een runnershigh, een adrenaline stoot en de kick was zo groot en onderweg was het zwaar heel zwaar maar ook zo leuk! Yes dit wilde ik zeker vaker gaan doen.

De bikini body was natuurlijk niet in de zomer zoals ik het mij in november had voorgesteld, maar ik had plezier ontdekt in het sporten. Krachttraining bleef mijn favoriet maar hardlopen stond ineens op nummer 2. Hardlopen op de loopband was ook geen moeite want buiten als het regende of koud was zag je mij echt niet over straat gaan.
en ondertussen was ik wel 5 cm verloren in mijn taille, was mijn voeding bewuster en gezonder, bleef ik toch genieten van het leven en was sporten erbij gekomen.!

In septembstrongsisterruner 2015 heb ik dan ook vol trots en met heel veel plezier de strongsisterrun gelopen. Om een maand later nog deel te mogen nemen aan mudmasters. Ik wist zeker dat obstaclerunning voor mij echt de perfecte uitdaging was. Ik had plezier ontwikkeld in het hardlopen en met de krachttraining. Online kwam ik steeds vaker verschillende challenges tegen waar ik aan mee deed en zo op verschillende prachtige plekken ben beland geweldige uitdagingen ben aangegaan. Zoals de #Docember actie van Girllove2run die toen werd vervolgd door de #Januari challenge in 2016! De kans om een halve marathon te rennen door disneyland parijs. Deze uitdaging was ik vol enthousiasme aan gegaan met in mijn achterhoofd, wordt je het niet train je door voor die halve marathon!

Helaas was ik niet 1 van de gelukkige,  maar was ik ondertussen was ik wel bezig met mijn halve marathon training. Bovendien had ik me opgegeven voor mijn volgende challenge namelijk een 13 km obstacle run op mijn verjaardag. De dag dat ik 30 jaar werd. De strong viking run was koud en zwaar en genoten had ik wel maar ook had ik  direct besloten dat ik zo’n run niet weer doe in maart. Mij echt te koud haha. Mijn volgende uitdaging zou zijn de Strongmanrun, de run waarvan ik het jaar ervoor dacht dat ik hem nooit zou kunnen lopen. Ik zou mee doen in Rotterdam op 1 mei maar begin april liep ik een blessure op bij mijn knie, ik heb toen wel in training mijn eerste 21 km gelopen. Trots dat ik was was ik ook dankbaar, zonder http://www.girlslove2run.com had ik deze stap nog lang niet durven nemen. Mijn startbewijs van Rotterdam werd omgezet naar Hellendoorn in September.  Ondertussen bleef ik trainen in de sportschool, mijn spieren in mijn benen, heupen en core nog sterker maken zodat ik snel weer pijnvrij zou zijn!

Begin mei ging het lopen weer lekker en vervolgens op naar mudmasters Weeze. Mijn
eerste run in het buitenland. Het was prachtig weer en mijn vriend zou met mij meelopen. samen de 13 kilometer. We hebben plezier gehad onderweg en genoten! Ik merkte dat de drang naar de sportschool langzaam terug liep en ik steeds vaker buiten ging lopen. Ik kreeg zelfs plezier in het hardlopen terwijl het weer niet mooi was. Toen het zomerrooster van de sportschool niet lekker aansloot op de diensten die ik moest werken werd destrongmanrun-6 sportschool nog maar geminimaliseerd tot 1 keer per week en zou ik mijn eerste hardloopwedstrijd gaan lopen. Ik zou namelijk de Dam tot Damloop gaanrennen mijn eerste wedstrijd en voor het goede doel!  Maar eerst de strongmanrun, wat was dat GEWELDIG! wat een super ervaring, het was heel zwaar ik verzoop op het einde nog bijna maar wauw wat had ik genoten! Ik zal mijn review die ik eerder heb geschreven hier ook nog wel plaatsen.

Na de run weer hop in training voor de dam tot damloop, maar wat overkomt me nou een kleine week voor de run ga ik door de enkel en irriteert mijn linker kuit langer dan 3 dagen. Ik besluit om rust te pakken en de run af te zeggen. Ik baal en ondertussen bedenk ik wat ik nu dan wil. Ik besluit iets minder hoog te starten en bemachtig een startbewijs voor de 8 km run tijdens de Amsterdam Marathon. Yes het voelde goed pijnvrij en wat heb ik onderweg genoten! wat een sfeer en wat een kick. Zoals jullie al merken. Ik ben verslaafd geraakt aan het gevoel wat hardlopen mij geeft! Na deze run heb ik ook de diepehel holterbergloop gelopen en mijn pr op de 10 km gezet op 50.00 . Om er nog een schepje bij op te doen heb ik vervolgens het weekend van de 7 heuvelenloop gelopen, zowel de zevenheuvelennacht als de dag, vanwege verkeerde planning was ik zelfs op die zaterdag ook nog in Amsterdam met een leuk hardloop event waar we 10 km liepen. Productief weekend al zeg ik het zelf. Het hardlopen heeft mij in zijn macht en nu sta ik dus
ingeschreven voor mijn eerste marathon! mijn doel? uitlopen en genieten van het mooie parijs! en ondertussen doe ik natuurlijk gewoon mee met alle challenges die ik tegenkom. De challenges die me vorig jaar nog meer hebben gemotiveerd zijn er weer. #Docember heb ik dit jaar mogen afronden met 250 km (in 1 maand ik was zo trots op mijzelf) en nu #Januari waarin mijn marathontraining centraal staat en ik mij daar aan probeer te houden! dus ja

Geen kort verhaal maar een klein boekwerk over hoe ik verliefd geworden op het fenomeen  Hardlopen!

 

blog-afsluiter


6 reacties op ‘Waarom ik ren!

 1. Echt mooi jou verhaal!!! Een echte loopster in hart en nieren en ook veel obstakelruns gedaan mooi zo. Dat zijn echt toffe runs!! Ik ken jou niet maar je zou een topvriendin kunnen zijn met al onze gelijke hobby’s en passies 😁🤗😘

  Geliked door 1 persoon

 2. Lief lief vriendinnetje. Wat een leuk verhaaltje.ik verklaar je ng steeds voor gek met je marathon maar ik weet wel als Joyce echt iets wil dan doet ze het ook. Succes topper. Tot snel

  X dees

  Geliked door 1 persoon

 3. Leuk om te lezen hoe jij bent begonnen met hardlopen! Nog niet eens zo heel lang bezig, maar al heel wat obstakelruns en wedstrijden gelopen! En leuk dat ik je via een van die Challences heb leren kennen! En ik ken dat heerlijke geluks gevoel wat je van het hardlopen krijgt! Ook ik vind die afwisseling van obstakelruns en lange duurlopen erg leuk om te doen! Alleen vind ik het jammer dat je zoveel moet betalen voor een obstakelrun. Vaak kun je voor dat geld of minder ergens een mooie marathon lopen. Dit jaar hoop ik Rotterdam weer te gaan lopen. En 1 van de mooiste en zwaarste marathons van Nederland, de Kustmarathon in Zeeland! Daar kan geen obstakelrun tegen op! Het strand en de duinen zijn al een obstakel. Zeker als je hoog water en harde wind heb. Maar zeker een aanrader om die eens te gaan lopen! Succes en wie weet komen we elkaar ‘live’ ergens tegen!

  Geliked door 1 persoon

 4. Wauw leuk om te lezen Joyce! Heel veel succes met je marathon 😘 en mocht je toch de kortste afstand willen doen met de obstaclerun in september…. ik ga weer beginnen met fietsen, en als je kunt fietsen heb je ook conditie genoeg voor een obstaclerun toch??

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s