Say Yes to new adventures!             

Vorige week  begon zo goed, nog  op mijn roze PR wolk van de midwinter marathon die ik in Apeldoorn gelopen heb, hometown van RunR europe trouwens. Terwijl ik nog flink in mijn runnerhigh zat kon ik er ook lijfelijk nog van na genieten. Het harde werken die dag ervoor bezorgde me ook flinke spierpijn. Mijn week liep iets minder af door irritatie in de voet, maar wel met geweldig nieuws

Difficult roads often leads to beautiful destinations

Maandag was het een rustige werkdag en ik besloot om ook een dag rust te pakken. De volgende dag zou ik mijn benen weer gaan loslopen. Nu voelde dat nog niet goed. Die dinsdag heb ik heerlijk in het zonnetje gelopen! Genieten hoor met dat mooie weer. Ik vind het echt heel fijn wanneer het buiten fris is en de zon lekker schijnt. Dat zijn voor mij ultieme geluksmomentjes. Ik vond mijn training dan ook veel te kort, maar heb me hieraan gehouden.  Stiekem wilde ik al een lange duurloop gaan doen ipv zondag zodat ik er langer van zou kunnen genieten. Gelukkig heb ik tegenwoordig een stemmetje in mijn hoofd die mij kan afremmen in mijn enthousiasme.
waardoor ik dus braaf  30 minuten mijn benen heb losgelopen.

Woensdag was de spierpijn verdwenen en heb ik mijn wekelijkse krachttraining gedaan op de sportschool. De gewichten gingen wanneer mogelijk iets omhoog wat resulteerde is zeer vermoeide benen. Tijdens de korte HIIT training die ik in mijn schema heb zitten ging ik opnieuw helemaal stuk. Ik had geen kracht meer voor de laatste sessie en merkte dat mijn houding erg verslechterde ik kreeg pijn op plekken waar het niet hoorde dus daar ben ik maar snel mee gestopt. Als je het doet, doe het goed en anders doe het niet zeg ik dan maar. Ik wil hierdoor geen blessures oplopen. Na deze training kort nog wat mobiliteit getraind, ik wilde eigenlijk ook nog even in de sauna gaan maar het was tijd om naar huis te gaan. Ik heb trouwens het voornemen om niet meer met de auto naar de sportschool te gaan. Deze keer was ik lopend maar ik wil ook gewoon weer wat vaker de fiets pakken.

20180207_123657

Donderdag, ik werd wakker met spierpijn. De beentjes hadden goed hun werk gedaan gisteren en dat was zeker goed te voelen. Het meeste last had ik van mijn billen. Er stond wederom een korte run op de planning. Eerst begon de dag echter met een workshop leer je cliënt ont stressen. Het was een workshop van een uur waarin ademhalingsoefeningen en yoga gecombineerd werden om jezelf te leren ont stressen. Ik werk in de jeugdzorg met licht verstandelijk beperkte jongeren met hun eigen rugtasje en hun eigen verhaal. Ik vind dit echt een hele mooie manier waarmee jongeren leren omgaan met de dagelijkse drukte en leren luisteren naar hun eigen lichaam. Het is ook prima toepasbaar natuurlijk op jezelf. Het een heerlijk en ontspannen begin van de dag.
Later op de dag besloot ik mijn trainingsronde te lopen waarin mijn kuiten vrij snel volliepen. Het was een echte OFFday qua hardlopen, totdat ik even goed de tijd nam om te rekken en te strekken. Vervolgens daarna focuste ik me op mijn ademhaling. De run was een interval met 3 versnellingen van 5 minuten. Dit ging erg goed, in de pauzes kreeg ik zelfs mijn hartslag weer netjes om laag. Bij het uitlopen echter niet. Eenmaal thuis was ik er toch over het algemeen erg tevreden over. Je kan niet altijd lekker lopen en ik had het merendeel in de juiste hartslagzonde gelopen dus prima resultaat.

20180206_125056

Vrijdagochtend was de dag dat mijn mooie roze wolk gitzwart kleurde. Ik sta namelijk op uit mijn bed en heb direct een zere voet wanneer ik begin te lopen. Ik masseer mijn voet, trek schoenen aan maar het wordt niet minder. Pas later in de avond merkte ik dat wanneer ik op mijn tenen ging lopen ik dan veel minder pijn had. Ik baal en hoop dat het wegtrekt. Dit was mijn rustdag en wil de volgende dag toch wel erg graag naar de sportschool voor mijn lange HIIT training. Ik ga van het positieve uit en hoop dat het de volgende dag minder is. Echter helaas, het hele weekend is mijn voet pijnlijk. Ik draag hakken omdat ik er dan geen last van heb, ik besluit dus niet te sporten dit weekend want mijn voeten worden al genoeg belast door de carnaval die ik vier. Op maandagochtend hang ik direct om 8 uur al in de telefoon om een afspraak te maken bij de fysiotherapie. Ik hoop dat het een zelfde ‘blessure is als wat ik had een half jaar terug in mijn andere voet. Toen zat er een botje vast en was het na 1 behandeling over. Op dinsdagochtend heb ik mijn afspraak. Echter ben ik vanochtend langs geweest en is mijn voet nog steeds pijnlijk. Er zit geen botje vast waarschijnlijk is het een flinke irritatie.  Hoe het komt is voor mij nu nog even een raadsel, misschien dat ik me verstapt heb donderdag zonder dat ik het door heb gehad maar voor nu dus even rust. Als mijn pijn af zakt mag ik weer rustig gaan lopen maar zolang ik nog hakken nodig ben om de pijn te verzachten mag ik niet rennen. Er is gelukkig niets kapot in mijn voet, dat is wel een hele geruststelling, maar die irritatie irriteert mij ontzettend.

Start where you are, Use what you have, Do what you can!

Gelukkig heeft alles een keerzijde, en ga ik deze week dus alternatieve trainingen doen. Ik ga het zwembad opzoeken! Zo dat staat zwart op wit, want het zwembad maakt mij onzeker. Ik kan niet goed zwemmen, dit is een wens van mij het ooit wel fatsoenlijk te kunnen. Ik voel me nooit echt prettig in een zwempak, ik heb dan het gevoel dat ik wordt gekeurd. Ik voel me in de gaten gehouden op de een of andere manier. Ik wil dit toch eens zien te overwinnen, want het weerhoud me vaak om een training te gaan doen in het water. Ooit heb ik mijn triatlon ambities hierdoor laten varen, ik kon mezelf er niet toe zetten om het zwemmen te gaan trainen.  Nu staat het zwart op wit voor de hele wereld om het te lezen en dat moet toch een goede stok achter de deur zijn! Als je nog goede zwemtraining tips hebt zijn ze overigens meer dan welkom!

Ik ga trouwens ook nog een hele leuke nieuwe uitdaging aan! Binnenkort ga ik namelijk een hardloopgroep begeleiden in MILAAN! Ik ben gevraagd om als hardloopbegeleider Fly & Run te ondersteunen op hun reis naar Milaan toe. Vandaag is het definitief bevestigd dat ik dat met hun ga doen en ik kijk hier ontzettend naar uit.  Bovendien ben ik ook met een ontzettend leuk project bezig maar daarover een andere keer meer.

Als je trouwens tips hebt om irritatie te verminderen, of voor alternatieve trainingen dan hoor ik ze graag!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: