Bloesemrun 2019

 

Het begon al ergens in maart toen Meike mij o.a. erop attendeerde dat de bloesemrun eraan zat te komen. Wetende dat ik de marathon net iets meer dan 2 weken later zou gaan lopen maakte dat ik mij niet direct voor deze run in schreef. Toen ze afgelopen donderdag 11 april daar weer persoonlijk bij mij op terug kwam en aanbood dat we ook gezellig konden mee-eten besloot ik mij toch in te schrijven. Ik wilde toch nog 1 keer knallen voor die marathon. Eigenlijk wil ik nu dus neertypen kijken wat er in zit, maar dat was niet het geval. Kijken of ik misschien in de top 3 zou kunnen eindigen was wel een mogelijkheid, gezien de uitslagen van de jaren daarvoor en de tijden die ik de afgelopen keren gelopen heb. Ik besloot dat ik op het moment zelf ging bepalen hoe het zou gaan, heb ik een goede dag loop ik hem standje bijna maximaal en anders zak ik terug naar marathontempo. Plan was gemaakt en we gaan het verder zien.

No guts, no Glory

Vrijdags al vroeg in de middag stapte ik in de auto. Een autorit van 130 km staat me voor de boeg, blij dat Meike en Michel zo gastvrij waren dat ik met hen mee kon eten ging ik hun kant op. Leuk om ze weer te spreken na een ruime tijd en ook haar Ibiza avontuur aan te horen. Toch zat ik al met mijn kop bij de race, ik was positief zenuwachtig, ik had er gewoon echt zin in. Op tijd vertrekken we met de fiets naar de startlocatie. Meike geeft me allemaal al insider tips over het parcours waar ik ga lopen en ook een heel stuk fietsen we over het parcours heen. Voor mij zou het een vlak rondje worden gezien de omgeving waarin ik normaliter train. Bij de veilinghal waar het startnummer opgehaald kon worden lopen de lopers en supporters nog lekker door elkaar. Sommigen lopen al een beetje warm, het is vrij fris door de wind en ongeveer 8 graden. Vandaag had ik besloten om in een korte broek met mijn Stox kousen te lopen. Ik liep wel met mijn 361° lange mouwen shirt, deze is vrij dun en met dit weer wel erg fijn. Wanneer ik het startnummer bekijk zie ik dat ik een mooi nummer heb, namelijk 456. Ik maak nog de grap dat ik vast op zo’n positie ga eindigen. Als deze eenmaal is opgespeld, ga ik een plasje doen op 1 van de Dixies die er in overvloed staan. Dit staat namelijk voor de volgende dag ook allemaal al klaar wanneer de bloesemtocht (wandeltocht) is.

 

Vlak voor de start neem ik afscheid van Meike die op al mijn spullen gaat letten. Ze gaat proberen zoveel mogelijk van de route mee te fietsen en me aan te moedigen. Daarbij ga ik gewoon proberen mijn beste beentjes voor te zetten. Ik ga richting de start 15 min voor de tijd maar vind het daar nog te koud dus ga weer binnen uit de wind staan. 5 min voor de start sta ik er opnieuw en kijk ik even goed om me heen. Geen idee hoe iedereen loopt, geen bekende gezichten, echter is dat niet zo gek want ik woon hier ook niet echt bepaald in de buurt. Ik ga het gewoon proberen wat er in zit en kijken hoe dit gaat. Ik beloof mezelf wel dat ik niet helemaal tot de bodem zou gaan omdat ik natuurlijk Hamburg nog op de planning heb staan.

Wanneer we beginnen met lopen schiet ik met de eerste lopers mee en beland ik als tweede vrouw op het fietspad. Ik merk al direct dat de eerste super snel loopt en ik die zeker niet ga bijhouden. Toch loop ik zo de eerste 3 km toch nog wel erg hard, maar ik kijk om me heen. Geniet van de kleine lieve dorpjes waar we door heen rennen en de mensen die langs de kant staan. Het mooie zicht over de Linge en de bloesem aan de kant natuurlijk. Dit verbaast me wel het voelt heel anders nu ik er door heen loop dan toen we er een uurtje hiervoor doorheen fietsten. Mijn muziek doet goed zijn werk en door de beats die ik hoor loop ik in een vlot tempo door. Wanneer we bijna op 4 km zijn wordt ik ingehaald. Deze dame heeft een beduidende hogere pace en ik kan niet blijven hangen. Helaas op dit moment loop ik derde vrouw en dat vind ik nog al een hele prestatie.

Just keep on moving

Meike en Michel hadden me verteld dat wanneer ik voor het eerst  de Linge oversteek ik ongeveer op de helft ben. Ik merk het op in mijn gedachten als ik op de dijk loop en voor ik het weet is de pontonbrug daar. Daar is de waterpost maar die sla ik over. Ik verwacht onder het uur te lopen dus dat kan wel zonder water. Ik ga vervolgens de Pontonbrug over, daar staat Michel iedereen aan te moedigen. Het valt mee hoe makkelijk je erover heen loopt en als ik dan uiteindelijk het gravel pad dat volgt uitgelopen ben staat daar Meike mij op te wachten. Ik zat zelf al te denken onderweg waar ze bleef. Ik dacht die kan er niet doorheen komen of er langs dus die zal ik onderweg vast wel zien langs de kant maar bij kilometer 6 stond ze voor me klaar en heeft ze meegefietst tot ik afsloeg naar de finish naar het veilingterrein.

 

 

De laan is lang die we dan oplopen maar wel echt heel erg mooi. Ik ben bewust van mijn omgeving maar ook wel van mijn tempo. Ondertussen loop ik best steady 4.45 min/km Nummer 1 en 2 zijn nog in zicht maar lopen te ver voor mij, ik lijk niet veel afstand te verliezen maar toch iedere keer wel een beetje meer. Ik heb het gevoel niet dat ik enorm kan versnellen en ben tevreden met mijn loop. Ik heb op de 5 km mijn PR bijna gehaald op 1 sec na en loop nu op een PR af op de 10 km. Ondertussen moedigt Meike me aan en maakt foto’s en een filmpje.

Tussen kilometer 8 en 9 wordt het gat tussen mij en de dame achter mij steeds kleiner, wanneer ze me passeert wens ik haar succes en benoem haar dat wanneer ze nog lekker kan versnellen misschien nummer 1 en 2 ook nog wel kan inhalen. Ik voel zelf niet de behoeft om te gaan versnellen, ik denk ook niet dat ik dit nu kan. Ik loop goed voor mijn doen en ben daar tevreden over. Wanneer ik voor de laatste keer door de Bloesem ren en daar over een onverhard stuk moet hardlopen, merk ik dat mijn benen dit moeilijk nog kunnen corrigeren. Ik moet echt heel hard werken, na een kort onverhard stukje het laatste stukje onverhard besluit ik door het gras te rennen, maar helaas is dit ook alles behalve vlak. Meike probeert me aan te moedigen maar ik vraag of ze even haar mond wil houden. Ik moet me echt concentreren op hoe ik mijn voeten neer zet, ik wil niet een enkel zwikken en straks geblesseerd uit de strijd komen. Ik ben blij wanneer ik de laatste keer de Linge over ren en weer afsla richting de veiling. Nog 1 km ongeveer te gaan en ik ben gefinisht. Dat laatste pad heeft er flink in gehakt en mijn tempo is nu langzamer rond de 5.00 min/km. Als ik afsla het veiling terrein op, weet ik toch nog een eindsprint eruit te trekken.  

 

 

De dames 1,2 en 3 waren ver voor mij maar steady kwam ik als 4e dame over de finish. Ik kreeg een medaille omgereikt en de woorden toch knap gedaan hoor! Waarop ik antwoord dat ik heel er blij ben met mijn tijd. Ik feliciteer de derde dame en de eerste dame, 2e dame heb ik niet meer gezien (althans zo was de klassering voordat ze uit mijn zicht verdwenen). Trots klok ik mijn horloge dan wel te laat uit. Officiële tijd blijft dus nog even een vraag maar ik vermoed dat ik wel een PR op de 10 km gelopen heb. Onofficieel voor mijzelf want deze route was daarvoor te lang. Maar hij staat nu op 46.10 in mijn Garmin horloge en mijn PR op de 5 staat er nu in als 22.29 omdat 22.28 (mijn officiële pr) volgens mijn horloge destijds net geen 5 km wedstrijd was.

 

Ik besluit snel de warme kleding weer aan te trekken, maar toch nog eerst even mijn benen in smeren met de massageolie van Weleda. Het allerliefste gebruik ik de sport gel maar die tube is laatst helaas kapot gegaan en heb ik dus weg moeten gooien (was al veel gebruikt en bijna leeg). Ik heb nog geen nieuwe weer aangeschaft.  Super high van het lopen en trots op mijn tijd op pad met Meike om een paar mooie medaille foto’s te maken met zonsondergang bij de bloesembomen en de Linge. Daarna weer warm worden met een kop koffie en weer terug naar huis. Door het nemen van een verkeerde afslag dankzij een Falende navigatie en mijn persoonlijke navigatie skills werd dat nog 20 min later dan gepland maar ik kan kijken op een hele mooie bijzondere en snelle loop! Nu herstellen geen races meer tot aan de marathon! Volgend jaar weer? Dat weet ik nog niet omdat het best wel ver is en dit weekend ook andere leuke wedstrijden zijn waaraan ik door mijn zondag planning niet aan deel kon nemen.

 


Een reactie op “Bloesemrun 2019

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s