Thinking back and looking forward!

Deze blog gaat over vorig jaar het jaar waarin ik het lopen van wedstrijden ben aangegaan. Gewoon een Throwbackthursday delen op de vrijdag! In oktober 2016 begon ik met het deelnemen aan wedstrijden. Nu ben ik 16 wedstrijden verder en 200 wedstrijdkilometers. Toen ik dit zojuist ging uitrekenen schrok ik er zelf van dat het alweer zoveel was. Echter vind ik het zo leuk. Het begon bij het idee om mee te doen aan de 8km van TCS Amsterdam Marathon,  volgens voor de 10 km Diepe Hel loop  dit alles omdat mijn doel was geworden om de Zevenheuvelenloop te lopen.

IMG_4805
Mijn eerste hardloopwedstrijd

Samen met wat hardloopmaatjes die ik via  social media en leuke events heb mogen leren kennen zouden we deze loop gaan doen! Genieten zou mijn toverwoord zijn en mijn doel zou uitlopen zijn. Tuurlijk wilde ik graag een snelle tijd lopen maar uitlopen was mijn hoofddoel. Toen ik merkte dat de 8 km in Amsterdam voorbijvlogen en de 10 km in Holten voor mijzelf een toptijd neerzette toen kreeg ik een wild idee.

Let the body achieves what the mind believes
Het idee was namelijk om ipv alleen de zevenheuvelen dag te gaan lopen ook een starbewijs proberen te krijgen voor de zevenheuvelen nacht. Nu was het probleem, deze was natuurlijk al helemaal uitverkocht. Maar ik  was zo nieuwsgierig naar de sfeer, ik las en hoorde er zoveel leuke verhalen over en uiteindelijk ben ik nog vrij vlotr via facebook en alle loopmaatjes aan een startbewijs gekomen. Ik zou een Zeven heuvelen weekend gaan lopen en ik keek er ontzettend naar uit! Ik wist dat mijn lichaam het aan zou kunnen maar ik was zo benieuwd of ik het ook nog op een lekker en leuk tempo zou kunnen lopen. Het doel was de finish en de dubbele medaille maar uiteraard dubbelop genieten!

IMG_4078
run with Joy

That Saturday night!
Deze zaterdag was voor mij een dagje vol sportplezier, zo had ik eerst in de ochtend nog een ontzettend leuk evenement in Amsterdam waarin we met een groep vrouwen 10 km door de regen hebben gerend. Weer leuke dames leren kennen waarvan ik er ook een paar tegen kon komen tijdens de Zeven heuvelen nacht. Ik was zo benieuwd wat mij te wachten stond maar op de weg naar Nijmegen kreeg ik nog een fikse Hollandse bui over me heen. Met als resultaat.. tot op het bot nat geregend toen ik van Amsterdam naar Nijmegen in de trein zat. Gelukkig had ik de weersvoorspelling in de gaten gehouden en kon een vriendin uit Nijmegen me voorzien van een warme kachel!
Eenmaal in Nijmegen mij omgekleed, lekker gepraat en de zenuwen kwamen hoor voor die heuse Zevenheuvelennacht. Een uur voor de tijd loop ik richting het startvak het is ongeveer 15 min lopen vanaf haar huis dus ik heb alle tijd. Het is droog maar eenmaal aangekomen in het startvak voel ik me underdressed. Ik dacht dat het leuk zou zijn om een reflecterende kleding aan te doen. Voor dit jaar ben ik zeker van plan om zelf ook iets met lichtjes te gaan doen. Want wat zag iedereen er mooi uit!
Tijdens de loop was de sfeer geweldig! Wat een mensen langs de kant van drumband tot blokfluitartiest. Het meest geweldige stuk noem ik zelf ‘de Efteling’ van de zevenheuvelen nacht. Een hele donkere straat met lichtslangen langs de kant. Je loopt de heuvel op maar Vivaldi klinkt als muziek over straat. Wat was dat mooi om mee te maken ik kreeg even kippenvel (op de goede manier) en heb daarna nog vaak aan dit moment terug gedacht. Ik vond het lopen zwaar maar ik ging voor mij doen als een speer! Ik was 36.59 min over. Trots dat ik was en nog steeds aan het nagenieten! Het was echt een feestje. Ik besluit wel na deze lange dag snel terug te gaan richting het station, onderweg laat ik bij de expo mijn medaille nog graveren en maak nog een foto bij het Reisjefit team. Op naar bed de rust pakken voor de volgende dag

IMG_5755
dankzij reis je fit!

The SUN from Sunday!
Hallo zondag! Ook deze dag begon met regen maar tegen de tijd dat ik mijn loopmaatjes in Nijmegen gevonden had, we al weer flink bij hadden gekletst was het alweer tijd om richting de startvakken te lopen! Ik wist dat ik geen toptijd voor mijn doen zou neerzetten zoals ik dat de dag ervoor had gedaan echter was het hoofddoel genieten van het hele weekend dus rustig beginnen sterk eindigen als het kan.
Wat een feestje was het wederom! Prachtig om te zien hoe iedereen voor je de heuvels op loopt en weer af, juist door die hoogte verschillen krijg je prachtige beelden te zien. Het waaide echter die dag nog heel hard dat weet ik nog wel. Op sommige punten was dat een extra obstakel maar het genieten van deze mooie run werd er zeker niet minder om!  Wederom wat een finish en wat een mensen! Geweldig hoe die sfeer is, geweldig hoe iedereen je langs de kant van de weg staat aan te moedigen! Wat gaf me dit een boost. Ik vloog naar de finish en na 1.23,35 kwam ik dan ook over de finish. Super trots mij snel weer warm aangekleed om daarna ook de andere loopmaatjes nog naar binnen te juichen! Rond een uur of 4 ben ik snel weer richting de auto gelopen. Ik moest namelijk diezelfde avond nog weer een slaapdienst draaien op het werk. Vol trots keek ik naar mijn tweede medaille en vol trots en blijdschap kijk ik nog steeds terug op mijn prachtige leuke sportieve weekend vol plezier!

IMG_5761
Run with Joy !

 

Runwith Joy is the plan!
Dit jaar is het plan om wederom het hele weekend weer mee te gaan lopen in Nijmegen! Ik heb heel veel prachtige lopen mogen doen en tijdens de voorbereiding aan de marathon van Parijs heb ik wel ontdekt dat ik onwijs kan genieten hiervan! RUN with JOY! Maar wat wordt mijn doel?
Eerder zou ik zeggen; Ik wil graag mijn tijd van vorig jaar verbeteren, sneller lopen. Echter wordt mijn doel nog meer genieten. De Zevenheuvelennacht met lichtjes iets creatiefs gaan doen en voluit gaan!
Gezellig afspreken met loopmaatjes uit het hele land, langs de expo even de tijd nemen voor die leuke stands! Natuurlijk ga ik ontzettend mijn best doen en wanneer ik denk dat ik snel kan lopen ga ik dat ook zeker doen! Maar het bewust, nog meer dan vorig jaar, genieten van het feit dat ik het hele weekend lopen kan, genieten kan en hoe leuk zou het zijn om mijn voorbereiding en mijn ervaring te delen met de rest! Voor de Zevenheuvelenloop zelf weet ik beter wat ik verwachten kan, ik ga nu dit jaar ook zeker een paar foto’s maken onderweg! Maar eerst heb ik natuurlijk nog hele mooie andere wedstrijden op de planning staan!

Heb jij ook wedstrijden waar jij ontzettend naar uit kan kijken? juist vanwege de sfeer, het parcours, de uitdaging of het onbekende? Ik ben heel benieuwd?! wat is jouw doel en waarvoor


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s