Double the pleasure – CPC 2018

Wederom zonder dat ik me op voorhand had opgegeven, besloot ik dit jaar weer spontaan met de CPC loop mee te gaan doen. Dit keer had ik de startbewijzen echter al wel binnen en hoefde ik niet op het Malieveld ze pas in ontvangst te nemen.  De 10 km liep ik als Claudia en tijdens de halve marathon was ik Deborah. De dag voor de CPC had ik een slaapdienst, dit zou dus betekenen dat ik vanuit mijn werk direct door zou moeten reizen naar Den Haag. Geen tijd voor vertraging want dan zou ik de start van mijn eerste run al gaan missen. Ik besloot namelijk 2 keer te gaan lopen. Als training voor de Marathon van Rotterdam, geen PR najagen of proberen te evenaren maar gezellig samen met anderen een ronde van 10 km volbrengen en de halve marathon.

Ik had voor de 10 kilometer afgesproken met Linda. Ze wilde hem rond de 1.10 gaan lopen. Ik vond het helemaal prima! Met de Deborah zou ik de halve marathon gaan lopen. Het zou mooi zijn als ze onder de 2.10 zou komen maar dit was ook niet nodig. Beide paces voor mij zijn prima als training en vol enthousiasme vertrok ik richting Den Haag.
20180311_110529-01Raceday
Helaas kreeg ik in de trein al foto’s dat er bakken met regen uit de lucht viel op dat moment in Den Haag. Ik had medelijden met de kids die er aan het rennen waren op dat moment. Waar ik echter reed met de trein was het droog en toen ik in Den Haag aan kwam was het weer ook goed opgeklaard. De hele dag hebben we het droog gehad en aan het einde van de 10 km brak zelfs de zon nog door. Dit was een heerlijke hardloopdag.

10km
Tijdens de 10 kilomter zouden Linda en ik eigenlijk ieders in een ander startvak beginnen. Ik besloot bij linda in het Startvak te gaan staan en samen besloten we bij Shiva in het startvak aan te sluiten. Ondanks de strenge controle bij de hekken mochten we doorlopen. We maakten in het startvak nog een vrolijke selfie en ik maakte korte filmpjes en foto’s onderweg. Ik kletste 10 kilometer lang over van alles, zorgde voor water en voor sponsjes en volgens mij was linda blij dat ik bij kilometer 7 even een reep tussendoor nam om te eten. Mijn mond zat vol en ik was dus even stil. Ik was super enthousiast. de 10 kilometer had ik vorig jaar op dezelfde wijze gelopen alleen toen met Meike. Ook toen vond ik het super leuk en het parcours vind ik ook een leuk parcours om te lopen! Ik kreeg er energie van en op een gegeven moment had ik het wel erg warm in mijn lange broek en jasje. Prima dat ik deze dus aan had en de beslissing nu dus heel makkelijk kon maken dat ik na het omkleden voor kort zou gaan.
De doelstelling hadden we gehaald namelijk rond de 1.10 lopen want op 1.11.05 kwamen we over de finish. Linda met gemengde gevoelens omdat we iets te hard gestart waren. Ik was wel heel trots op haar, en de medaille was ook echt prachtig! de route stond erop en nu baalde ik stiekem dat ik uit mijn werk kwam, waardoor ik niet aan de 5 km deel had kunnen nemen en dus heb ik nog wat te wensen voor volgend jaar!

Eenmaal terug bij de ouders en zus van Linda die op mijn tas hadden gelet nog even nagepraat. Toen ze besloten om te gaan ging ik richting de kledingtent waar ik me rustig kon omkleden. Ik was nog maar net binnen toen Deborah belde waar ik was. Ik beschreef waar ik stond en nog geen 5 min later kwam ze eraan. Super leuk om zo met je loopmaatjes die absoluut niet bij mij in de buurt wonen toch kunt afspreken.
Vervolgens kwam Marloes ook nog even hoi zeggen. Altijd leuk om bekenden tegen te komen zo kwam ik ook nog een paar instagram volgers tegen die me even geluk wensten en ik natuurlijk hen ook!

21.1km
In het startvak maakten Deborah en ik ons plan definitief. We gaan proberen om te rond de 6.00 min/km te starten en dan dit zo lang mogelijk vol te houden. Deborah doet ook spontaan mee en loopt met de naam Marcel op haar nummer. Heel bijzonder de reacties van de mensen langs de kant van de weg. Vandaag is voor haar een grote test vanwege pijn in haar knie. Zij bepaald daarom ook het tempo. In de eerste 5 kilomters gaat het voorspoedig. We lopen net iets boven de 6 min per kilometer. De tijd is het doel niet vandaag we willen vooral lekker lopen, plezier maken en finishen. Ik film daarom een paar keer onderweg en klets weer honderd uit. Nu houd ik het echter niet de hele tijd vol want 31 kilometer lang kletsen en hardlopen is voor mij ook niet te doen een keer ben je uitgepraat haha.

We vragen ons wel een paar keer af wanneer we nou in scheveningen aan komen. Ik weet dat we een stuk langs/over de boulevard rennen en dan weer terug gaan richting het malieveld. Echter weet ik niet bij welke kilomters dit zal zijn. Ik moet ook eerlijk zeggen dat ik deze route minder mooi vind dat die van de 10 km. Het lopen gaat echter goed en ergens halve wege beginnen mijn voeten pijn te doen. Dit heb ik vaker wanneer ik langere tijd loop dat mijn voetzolen beginnen te branden. Hoe dit komt weet ik niet, ik heb daarom ook al verschillende sokken geprobeerd en bij de sokken van Stoxx heb ik er het minste last van.  De marathon sokken zijn dus al duidleijk nu de rest nog.

Enfin terug naar de halve marathon ik dwaal af. Dit deden mijn gedachten ook tijdens de halve marathon. Ik kon er niet zo van genieten al was het met Deborah erg gezellig dat maakte dat ik het wel weer heel erg leuk vond. Onderweg weer filmpjes gemaakt en foto’s deze kan je allemaal nog op mijn instagram bewonderen bij de hoogtepunten. Daar is een compleet verslag te vinden van de CPC loop.

“If your not having fun, you’re doing it wrong”

Wanneer we dichterbij de finish komen besluit deborah ondanks haar knie om het tempo op te hogen.  We waren tussen de 15 en 20 km teruggezakt naar 6.22 en het was op dit moment nog steeds mogelijk om onder de 2.10 uur te gaan lopen. Dit zou een PR voor Deborah betekenen. De laatste 100 meters moedigde ik haar aan en met 2.09,59 kwamen we over de finish. Ik kreeg een hele lange knuffel van deborah die het zo goed had gedaan! een mooie test voor Rotterdam waarin ik ook zeker hoop dat we samen met onze medailles op de foto kunnen gaan, iets wat we gewoon vergeten zijn in Den Haag. Is het mogelijk ja dat is mogelijk!

Snel omkleden en richting het centraal station want ik heb nog een hele reis terug voor de boeg. Gelukkig heb ik een eerste klas kaartje gekocht en kan ik in alle rust nagenietne van mijn dubbele prestatie 2 hele mooie hangers voor aan mijn medaillerek. een super leuke training en een heel gezellige dag heb ik gehad.

Organisatie bedankt voor al jullie goede zorgen, de waterposten, vrijwilligers, de ruime kledingtenten, ik zeg tot volgend jaar en dan ga ik voor die ene medaille die ik nog mis. De 5 km!

Een gedachte over “Double the pleasure – CPC 2018

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: