Starten en doorgaan

Recap of the month:  Maart

De maand maart, het is al weer even geleden en door alle maatregelen van de afgelopen weken is het voor mijn gevoel nog verder weg. De maand maart begon niet sportief en eindigde voor mij een een daily workout routine. Ik werd een jaartje ouder en ontdekte dat iets wat ik lang erg stom vond, toch wel heel leuk kan zijn! Lees je mee?

Sometimes what you thought you didn’t like becomes the best thing you ever tried

Ik moet zeggen dat de maand wel heel tof begon met een verrassingstrip naar Porto voor de verjaardag van mijn man. Waar ik voor de tijd nog flink van baalde, is dat ik door mijn scheenbeen daar geen hardloopmeters kon afleggen. Echter toen ik eenmaal aangekomen was het snel voorbij. In plaats van hardlopen hebben we veel gewandeld, het mooie zonnige weer nodigde uit en zo zaten we dan ook voor het eerst dit jaar in de zon op het terras! We genoten, niet wetende dat dit enkele weken later gewoon niet meer zou kunnen. Na 5 dagen was het weer tijd om naar huis terug te keren. Terwijl wij bezig zijn met onze terugreis naar huis lezen we dat Italië in complete lockdown gaat, het gekke is dat we in Porto echt helemaal niets (naast het nieuws wat we zelf lazen) hoorden of lazen over het virus.

3 dagen later op 12 maart was het voor Nederland zover dat alle evenementen afgelast waren. Dit hield dus ook in dat de ultra waar ik aan mee wilden doen op 14 maart niet meer doorging. Deze is verplaatst naar augustus, je zal denken voor mij weer een mogelijkheid om hem toch te lopen, echter heb ik besloten dat ik dat niet ga doen. Ik wil het risico niet lopen op een nieuwe blessure. De Rotterdam marathon wordt ook verplaatst echter na eind oktober en als New York gewoon doorgaat zal ik hier ook niet aan deelnemen maar flink gaan aanmoedigen. Ik kan geen 2 marathons lopen in 7 dagen. Ik wil mijn lichaam dit ook niet aan doen en ik wil al helemaal niet het risico lopen om bijvoorbeeld in Rotterdam geblesseerd te raken. Echter heb ik mijn startbewijs nog niet verkocht/doorgegeven. De reden is omdat ik eerst zeker wil weten of New York wel doorgaat. In deze tijd en gezien New York het episch centrum is in Amerika ben ik daar ook nog niet zeker van.

Even over op wat beter nieuws van de afgelopen maand. Ik had namelijk nog geen groen licht van de fysio ontvangen maar gelukkig ging mijn afspraak op 11 maart gewoon door en daarin kreeg ik wel erg fijn nieuws te horen. Op 11 maart mocht ik namelijk een proefrondje lopen, kijken hoe het ging, hoe zou mijn lijf reageren. Dat korte rondje smaakte naar meer en tijdens mijn 2e run liep ik alweer 11 km. Dit bleek achteraf net iets teveel gevraagd te zijn maar gelukkig kon de fysio de kuit nog even goed masseren en werd daarna de behandeling ook afgesloten want de pijn in mijn schenen bleef weg! Om toch weer lekker wat langer bezig te zijn besloot ik dan op 17 maart om mijn racefiets van een laag stof te verlossen. Ik maakte een heerlijke ronde, lekker buiten, niet wetende hoe lang dit nog zou mogen. Ik was op dat moment bang dat wij ook alleen nog maar naar buiten zouden mogen als het echt een goede reden had en dus niet meer om te sporten. Gelukkig is dat (tot op heden) niet het geval. Wel kreeg ik mooie tips om de km’s met het fietsen goed op te bouwen. Zo begint er nu langzaam toch wel een liefde te ontstaan voor het fietsen!

 

Ik begon ook met 1 van de vele mooie initiatieven namelijk de Flijmscherpdaily workout .. bedacht door mijn trainer Frido en eigenlijk doe ik dit dus nu al 4 weken. Iedere dag een workout en dit kan ook heel kort maar 5 minuten zijn zoals foamrollen of oefeningen van de fysio. Ik kies echter iedere dag bewust voor het bewegen en dat vindt ik wel heel erg fijn!

Zo liep ik, fietste ik en bewoog ik eigenlijk lekker de resterende dagen van de maand! Ik ging vooral met het fietsen #beyondexpectations . Ik probeerde jullie te motiveren om een hartje te lopen, niet enkel alleen voor al het zorgpersoneel maar voor iedereen die een hart onder de riem verdiend in deze periode. Ik liep er al meerdere en heb zelfs ook een hartje gefietst. Een kleine moeite voor mij maar een groot gebaar voor de anderen. Wil je mee doen dat kan zeker gebruik je de hashtags #HARTlopen en/of #HEARTrunner als je me tagt kan ik het ook zien.

Al met al een beetje een gekke maand, maar wel met een stijgende lijn (sportief gezien dan). Ik sloot mijn maand af met 50,61 hardloop kilometers. Het minste aantal kilometers wat ik sinds de aanschaf van mijn garmin in 1 maand gelopen heb. Nu ben ik wel heel rustig aan het opbouwen. Ik heb er nu de tijd voor en het zal mijn lichaam waarschijnlijk (hopelijk) ook sterker maken. Naast het hardlopen heb ik in maart wel 113,40 km gefietst. Dit is een record aantal kilometers, want ik heb nog nooit meer gefietst in 1 maand dan dat ik nu dus heb gedaan en dat gaat waarschijnlijk alleen maar meer worden omdat ik er ook voor het eerst in jaren van kan genieten!

Ja de maand maart is een mooie nieuwe start geweest. Ik heb me ook voor een aantal virtuele runs ingeschreven waar ik volgende maand mijn kilometers voor ga lopen. Mijn grotere doel is, verder fietsen en lopen. Als ik in April 1 halve marathon loop op een rustig tempo ben ik al heel tevreden !

 

Een gedachte over “Starten en doorgaan

Voeg uw reactie toe

  1. Fijn dat je blessure goed herstelt. Ik neem nu voor het eerst echt de tijd voor blessureherstel en doe op advies van mij fysiotherapeut meer dan een maand over 5 km aan een stuk. Wel bijna dagelijks oefeningen en ook veel fietsen. Ik heb hetzelfde groene shirt trouwens. Toitoi met lopen.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: