Less is more

Afgelopen week was nou niet echt de beste week van het jaar. Althans dit voelde absoluut niet zo. Begin van de week kon ik de motivatie niet vinden om mijn Asics weer om mijn voeten te knopen.  Het berenloop weekend was echt heel erg leuk geweest en een dagje rust was eigenlijk niet het eerste plan maar leek me wel verstandiger. Vervolgens kwam de motivatie niet meer terug.

Uiteindelijk nadat ik dit hardop gezegd had en gedeeld had kwam de motivatie al snel terug! Vrijdags was het dan zover dat ik eindelijk weer in beweging kwam. Ik maakte een heerlijk rondje die echt veel lekkerder ging dan gepland. Ik was echter wel erg laat vertrokken waardoor ik gedeeltelijk in het donker liep zonder verlichting! Gelukkig was dit in de bebouwde kom en kon ik over de stoep rennen.

Het weekend stond weer voor de deur en dat ik zou gaan sporten dat wist ik wel zeker. Ik had namelijk 2 leuke events op de planning
Screenshot_20171114-225424-01

SpeedoFit

Op zaterdag mocht ik deelnemen aan het SpeedoFit event. Op tijd vertrok ik richting Amersfoort. Goed bepakt en bezakt want vanmiddag zou bestaan uit de volgende workouts, namelijk Yoga en Zwemmen. Ik was vooral zelf heel erg nieuwsgierig naar het zwemgedeelte. Bij aankomst werd iedereen hartelijk ontvangen en begonnen we met een lunch. Geen bekenden voor mij tijdens dit evenement maar direct was het gezellig. Club Pelikaan was trouwens de plek waar we actief aan de slag zouden gaan. Ook verzorgden zij de lunch.  Tijdens het eten werden de goodybag uitgedeeld. Hierin zat een handdoek, handig voor tijdens de Yoga, een badmuts en de nieuwste duikbril van Speedo. Deze duikbril is de IQ fit, het bevat een technologie die minder kringen veroorzaakt bij je ogen. Ik mocht beginnen met de les yoga.


Yoga vind ik altijd toch wel weer uitdagend, het ziet er vaak makkelijker uit dan dat het is. In dit uur was ik mij meer dan anders bewust van mijn ademhaling, ik probeerde de verschillende oefeningen zo goed mogelijk mee te doen. Buikspieren, beenspieren op alles kwam wel even flink wat spanning te staan. Het momentje rust zorgde er wel voor dat ik totaal ontspande en bijna in slaap viel, oeps haha. Gelukkig was ik hierin niet alleen. Na de yoga nog van bovenaf even gekeken naar het zwemmen om vervolgens onder een kopje koffie verder te kletsen over wat iedereen zoal doet met sporten en hun eigen doelen!

Na de pauze was het dan zover! We kregen zwemles van 2 toppers van personal swimming. Bas en Dennis gaven ons verschillende opdrachten, we begonnen met een school slag en daarin kregen we al verschillende tips en trucs voor je techniek. Ook de borstcrawl kwam aan de beurt. Voor mij is daarin altijd het probleem dat ik het gevoel heb dat ik geen adem kan halen.  Mede door de tips en trucs die we aangereikt kregen, lukt het mij nu om rustiger te zwemmen maar ook tijdens de borstcrawl mijn adem momenten te pakken. Ik was dus echt heel blij met deze workshop en dankbaar dat ik dankzij Speedo hierbij aanwezig kon zijn! Ik zou graag het volgende evenement van hen weer bijwonen! Een leuke en sportieve zaterdagmiddag was dit en daardoor ging ik met een goed gevoel naar huis!

Instarun Meeting

Zondags ging ik gezellig naar de Instarun meeting in Ermelo georganiseerd door de Instarunfamilie. Met een groep van 30 man en vrouw was er afgesproken bij de schaapskooi. Eerst even bijkletsen onder het genot van een kopje koffie. Daar werden we direct al verrast met een leuke goodybag vol toffe spullen. Zoals sokken van Feetures, ondergoed van Underun, kortingscodes van de hardloopfabriek, uniekearmbanden, een bandana van Cepsport, eiwittenpoeder van happy Protein (en ja die gebruik ik altijd in mijn bananenbrood. Ook zat daar ons bestelde T-shirt in. Prachtig logo op de rug. Ondanks dat de heide uitgebloeid is zorgden we er met zijn allen voor dat deze toch weer prachtig paars kleurde dankzij deze shirts!

Het weer zat ons erg mee, toen we aankwamen regende het maar op het moment dat we met zijn allen naar buiten gingen scheen de zon. Prachtig om te zien zo over de hei. We liepen een rustig rondje van ruim 6 km. We hebben onderweg natuurlijk onze foto momentjes gehad en ook nog wat leuke oefeningen gedaan. De organisatie was top en ik vond het persoonlijk erg jammer dat we al weer bij de schaapskooi terug waren. Echter toen we eenmaal goed en wel binnen waren begon het helaas ook weer te regenen. Er was nog een leuke loterij met verschillende prijzen. Hierin deden Lunasandals en prorun een mooie bijdrage! Vele vielen in de prijzen! Helaas ging de schaapskooi sluiten waardoor we afscheid moesten nemen van iedereen! Een hele gezellige middag heb ik gehad en ik kijk uit naar de volgende instarun meeting!

Shining like a Star!

Voor mijn gevoel heb ik dus vorige week eigenlijk veel te weinig getraind. Echter blijkt dat mijn Polar horloge aangeeft dat ik het afgelopen week Uitstekend heb gedaan! Vandaag verschenen na mijn synchronisatie namelijk 3 sterren.  Een hogere score kan je krijgen en dan zou het een beker zijn dus blij verrast toen ik deze vandaag zag verschijnen.  Hoe de week begon en hoe deze geëindigd is. Blijkt dat ik dus echt vaak teveel vraag van mijn lijf en ook teveel doe… ja ik kom ik nu achter en waarschijnlijk leer ik er niet van. Ik ga het echter wel proberen!


2 reacties op ‘Less is more

  1. Leuke blog Joyce! Ondanks dat ik de familie al lang niet meer in het echt gezien had was het ook mijn doel om nieuwe mensen te leren kennen. Ik vond het erg leuk je gesproken te hebben en eens in het echt gezien te hebben. Groetjes!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s