Hoofdstuk 3 Maart – Raceday and …

De maand maart is al weer een kleine week geleden overgegaan in de maand april. In de afgelopen maand heb ik meerdere blogs online gezet, ergens wil ik dat vaker structureel gaan doen! Nu de onderwerpen nog goed uitzoeken, heb jij nog dingen die jij graag vanuit mijn visie/oogpunt verwoord zou willen zien? Laat het mij dan weten dan neem ik dat mee in mijn blog plan! 😀

Voor nu een korte terugblik op de maand maart! Waar de marathon centraal stond maar wat nu, ik deel het met jullie!

De maand begon pittig, de laatste pittige lange trainingen, voor mijn marathon op mijn verjaardag 20 maart, stonden op de planning. Ik wilde vaker tijdens de zonsopkomst lopen, het lukte mij wel 2 weken lang.. daarna kwam de zon zo vroeg op dat ik het bed er nog niet voor kon inruilen! Ik ben nogal een avondmens i.p.v. een ochtend persoon. Toch wil ik iedere maand in ieder geval kijken of het mij 2 keer gaat lukken om voor mijn werk te trainen. Dus geen Daily run van 1,6 km maar een training.

Ik ontdekte de website van de NN Hardloopplanner waar ik leuke routes mee gelopen heb, ook samen met Mirjam, ik leidde haar rond … al was het wel een heel bekend rondje wat ze regelmatig liep. Toeval?, ik denk het niet ik denk dat deze routeplanner veel gelopen paden gebruikt. Gelijk hebben ze ook!

De marathon datum kwam steeds dichterbij, de hoop dat ik fysiek kon starten in Gent had ik allang opgegeven, toch is het wel heel zuur als je op de dag dat je de marathon gaat lopen in je eigen omgeving, online de berichten langs ziet komen van mensen die wel de gent marathon hebben kunnen lopen. Ik ga een nieuw startbewijs krijgen voor volgend jaar. Naja, ik ga ze eraan houden ook want ik heb België nog op mijn lijst van te lopen landen staan, net as Luxemburg, de Benelux is dan gerend!

Afgelopen maand heb ik (waarschijnlijk) net als vele gekeken naar de mogelijkheden om dit jaar eventueel nog weer op vakantie te gaan. Ik heb wensen die ver weg zijn (yes asia)! Maar besef mij wel degelijk dat ik misschien echt in NL moet gaan kijken, vorig jaar was het playa de jardin, of te wel in je tuin, dat wil ik niet nog  een jaar! Ik ben iemand die graag reist, is het niet voor een hele fijne vakantie met mijn man, dan is het wel voor een loopje. Ergens nog wel plannen besproken met Mirjam, maar we moeten kijken wat er mogelijk is! Ik ben er nog niet uit en alle tips zijn welkom!

De birthday marathon is gelopen, het ging niet zoals gehoopt maar toch ben ik enorm trots (deze kan je hier teruglezen) de medaille heb ik in mijn kantoor thuis opgehangen die ik afgelopen maand ook gecreëerd heb. Een half jaar lang aan de keuken tafel gewerkt, daar was ik nu wel klaar mee, nu heb ik mijn eigen plekje in huis.  Om eerlijk te zijn heb ik nu al 3 kamers in beslag genomen, 1 is een kantoor, 1 is een soort gym en de andere kamer hangen mijn medailles, maar ook de was en ander witgoed in de kast 😉.

Ook heb ik sinds jaren weer een loopanalyse uit laten voeren, ik had (direct toen het kon) een afspraak gemaakt bij Runnersworld Twente (support your locals) en ik loop nog steeds neutraal. Ik twijfelde enorm tussen de Saucony Triumph 18 en de Adidas Solarglide 3. Ik koos de Saucony, maar mijn man was zo lief om de Adidas alsnog online te bestellen en deze kreeg ik als verrassing de maandag na mijn verjaardag! Waar je op moet letten als je nieuwe schoenen gaat shoppen… dat lees je in deze blog van afgelopen maand.

Hoe ik de maand maart ervaren heb? De tijd vloog voorbij, voor ik het wist was ik jaren en als ik nu wedstrijden zou gaan lopen loop ik in een andere leeftijdsklasse als 35 jarige…

Ik kijk er wel naar uit hoor.. mijn eerste race is gepland met de Yuman run, 21 km over de holterberg als hardloopwedstrijd dat gaat een hele pittige worden in september. Binnenkort het trail lopen maar weer specifiek gaan trainen 1x in de week. Ik kan nu al uitkijken naar de mooie zonnige loopjes! Ik ben nu vooral rustig weer aan het opbouwen. Doe ik de uitgestelde springtouw challenge! en kijk ik natuurlijk om me heen of ik ergen anders op dit moment de uitdaging nog op korte termijn zou kunnen vinden! wil je het weten volg mijn Instagram. (klik hier)


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s