Hoofdstuk 1 Januari – Lets do this

Het jaar 2021 heeft 12 hoofdstukken, 12 maanden waar ik iedere keer net als altijd een recap van wil geven. Dit jaar onder een simpelere noemer. De maand januari kickt het jaar 2021 af. Het jaar waarin hopelijk het corona virus snel verdwijnt, liever nog eerder dan dat alle vaccins en mogelijke andere oplossingen nodig zijn. Deze maand stelde ik een groter doel voor mezelf naast de Nieuwjaars doelen die ik al eerder gedeeld heb. Ik wil namelijk een marathon gaan lopen op mijn verjaardag 20 maart! Zodoende ben ik maar direct met het marathon schema begonnen. Echter laten we gewoon beginnen met de eerste week.

Lets start this year

Het jaar 2020 heb ik afgelopen terwijl ik nog bezig was met een run streak, deze wilde ik nog niet direct opgeven, ik zag een andere actie die ik erbij kon combineren namelijk de eerste 66 dagen van 2021 actief doorbrengen. Daarop besloot ik om te kijken of ik de komende 66 dagen ook nog aan deze run streak zou kunnen plakken. Als dat niet lukt probeer ik de 100 dagen te halen maar mijn lichaam gaat het aangeven of het wel of niet kan. Luisteren is belangrijk dus.
Ik had al vrij snel een hele leuke run date met Mirjam, samen maakte we een mooie ronde bij de sluis van Eefde, langs het kanaal, naar de splitsing met de IJssel en door Zutphen. Ik heb echt enorm gelachen en genoten! Ook liep ik later in de maand een leuk rondje in Houten samen met Linda. Ik zou dat in september al heen gaan, hun nieuwe stekje bewonderen, echter zat daar een enkel in de weg en als bonus kon ik nu ook hun leuke nieuwe lieve hondje bewonderen! Wederom een leuke dag waarvan ik genoot met een glimlach! Yes dit wil ik vaker gaan doen dit jaar, lekker samen lopen! alleen dan wel even onthouden om ook een foto samen te maken, hahaha. Wat trouwens ook heel tof was is dat ik de Anitaladies allemaal weer gezien heb, online want anders kan dat natuurlijk niet, maar we hebben het nieuwe jaar met een grote groep in kunnen luiden!

Decathlon had ondertussen ook een hele fijne challenge bedacht. Een soort bingokaart waar je de eerste weken van 2021 jezelf kon uitdagen met als laatste challenge zo lang mogelijk lopen. Deze werd helaas door de verlenging van de lockdown verlengd maar daardoor kon ik de kaart net wat verder vol rennen. Zo hield ik mij de eerste weken van 2021 wel lekker bezig hoor! Ik doe dat vaker, een uitdaging zoeken, een extra prikkel om te blijven lopen, rennen. Tijdens de eerste weken was ik wel echt heel fanatiek, ik liep ieder dag hard, deed verschillende krachtworkouts en stapte zelfs al op de fiets binnen met de tacx als buiten! dit was in de derde week echter niet meer haalbaar, dat hield ik qua energie niet langer vol maar ook was ik of aan het sporten of aan het werk. Dat was nou ook weer niet de bedoeling.

Op 9 januari liep ik mijn eerste ‘race’ van het jaar. Ik deed mee met de actie van hardloopaanbiedingen. Ik liep een 5 kilometer tijdens de Miles bring me Smiles run. Dat hardlopen bij mij een Smile veroorzaakt (niet altijd maar vaak wel) is ondertussen wel bekend. Dat ik ontzettend lekker liep en nog een leuke tijd onder de 30 minuten vond ik daarbij wel heel erg prettig!
Ook ontving ik eindelijk mijn New York medaille! zo blij, maar voelt toch anders. Ik ga New york ooit lopen! Wil je lezen hoe de virtuele race ging: dat kan je hier.

YUMAN ambassador! Ja dat is wel echt een ontzettend leuk nieuwtje, vindt het dan ook super tof dat ik 1 van de ambassadors ben geworden van de halve marathon! Voor de mensen die Yuman nog niet kennen, zij organiseren een throwdown, obstacle run (verschillende afstanden en ook voor de kids) en een hardlooprace! Eerder was het ook wel de Strongman of sisterrun! Dit jaar komt dus het onderdeel van de halve marathon of 10 km race over de Sallandse heuvelrug erbij. Het beloofd een erg pittig parcours te worden, zal het de zwaarste worden? dus zwaarder dan Egmond? We gaan het meemaken en ik mag er deel van maken. Ik ga voor de halve marathon, niet om een bepaalde tijd te lopen maar om te genieten van het pracht wat de Sallandse Heuvelrug te bieden heeft en de gezelligheid van het evenement! Vervolgens besloot ik dus om mijn lange duurlopen ook (gedeeltelijk) onverhard te gaan doen, zodat ik mijn enkel daar ook direct goed op train!

Preperation is key to succes

De maand ging voor mijn gevoel best wel snel voorbij, oké mijn bankrekening vond van niet want ik had de lokale winkels nog weer even gesteund. Zoals sommigen soms al zeggen, ik shop iets te graag. Gelukkig weet ik het te budgetteren en ondertussen wacht ik met smart op de dag dat de winkels open gaan. Niet zozeer zodat ik weer kan shoppen maar omdat ik na 3 jaar eindelijk weer eens schoenen wil laten aanmeten. De keuze is reuze en ik zie op internet allerlei mooie pareltjes voorbij komen. Alle tips zijn welkom! Oh en als je zin hebt om nog een andere blog te lezen? Ik heb een blog geschreven over mijn ervaring op de Elliptigo en die vind je hier. Laten we snel weer verder gaan met de maand februari, we zijn immers al op de helft! Mijn doel, het marathonprogramma volgen en zolang mijn lichaam het oké vind, dagelijks blijven rennen!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: