Beyond Expectations

361° Sensation 3 review

Wanneer ik hoor ik geselecteerd ben om een paar hardloopschoenen van het (voor mijn nog onbekende) merk 361° te testen ben ik mij eerst eens goed gaan verdiepen in het merk. Nog voordat ik deze thuisgestuurd had wist ik dat het een opkomend merk is vanuit China. Dit merk wil de Europese markt gaan veroveren en (spoiler alert)  ik denk dat ze een goede kans maken tussen de al andere grote spelers. Als slogan gebruiken ze Beyond Expectations en willen ze producten op de markt brengen voor zowel de beginner als voor de topatleten. Echter willen ze iedereen stimuleren om hun eigen grenzen te verleggen, verder te gaan dan je dromen op dat moment zullen zijn.

 

Sensation 3

Nee, het is niet het nieuwe dance event na sensation White of black. Dit is veel kleurrijker en dit is de hardloopschoen die ik thuis gestuurd kreeg. Natuurlijk zit daar een prachtig persbericht bij waarom deze schoen anders is dan alle andere schoenen op de markt. In eerste instantie schrok ik wel even want dit is een schoen voor mensen met overpronatie. Dit doe ik helemaal niet, hoe ga ik deze schoen nu goed testen? Ik verdiep mij eerst goed in het proneren en lees dat deze schoenen vooral stabiliteit zullen gaan bieden. Ze corrigeren verder niet met een heftig blok. Ik besluit dat ik ze niet ga dragen op de echt lange afstanden en ze om ga wisselen per training. Ik train 4 keer in de week dus draag ik ze minimaal 2 keer per week.

Deze schoen heeft natuurlijk allerlei mooie kenmerken, ik zal er een paar noemen.

De 361° Sensation 3 zijn zowel voor de dames als de heren in 2 kleuren te bestellen.
De kleurcombinatie die ik hier op de foto’s draag is Hazard/black.
Voor dames is deze schoen beschikbaar vanaf maat 37 t/m 44,5
de maatvoering is uitgevoerd in het Amerikaanse maten dus van maat 6 t/m 12
De schoen weegt 238 gram en heeft een heel drop van 9 mm.
Dit laatste houd dus in dat het vanaf de hak de zool 9 millimeter naar beneden loopt tot het puntje van je tenen. Als ik dat vergelijk met mijn favoriet van Asics namelijk de Dynaflyte zijn ze 17 gram lichter en is de heel drop 1 mm hoger. (255 gr om 8 mm) Voor mij dus weer een lichter schoentje dan dat ik gewent bent op de kortere afstanden.
De bovenkant van de schoen bestaat uit een speciale mesh, waardoor je voet kan ‘luchten’
Ook 361 heeft daarnaast ook zijn eigen technieken die ze in hun schoen verwerken. Zoals het gebruik van quickfoam in de zool en de Qu!k Flex 4 Foot techniek zal moeten zorgen voor een natuurlijk afwikkeling naar de tenen en verbeterd hierdoor het grondcontact voor een beter acceleratie.

Dit staat natuurlijk allemaal heel mooi op papier en zijn mooie punten. Echter wat een hardloopschoen onderscheid is de ervaring door de gebruiker zelf. Dat  heb ik in de loop der jaren wel geleerd. Dat het een lichte schoen is vindt ik prettig en dus een pluspunt. Zeker omdat ik het wil gaan gebruiken tot maximaal 10 km. Mijn eerste training ga ik daar echter al overheen omdat ik simpelweg mijn ronde een stuk korter had ingeschat.

 

Ervaring

Nu is het zo dat ik mijn ervaring over deze schoenen met jullie ga delen. Ik ben over het algemeen erg positief. Zeker wat betreft het gevoel van mijn voet in de schoen. Ik loop er geen blaren in tot zover maar de zool is wat stugger. Dit komt waarschijnlijk omdat het geen neutrale schoen betreft en deze als functie stabiliteit bieden heeft. Ik merk dat mijn voeten daar soms wat gevoelig voor zijn. Zo had ik bijvoorbeeld na de ladiesrun Rotterdam een branderig gevoel onder mijn voeten. Dit kan echter ook komen doordat ik toen een dubbele afstand liep (zowel de 5 als de 10 km). Het stugge van de zool vind ik daarnaast niet onprettig. Het is namelijk een actieve schoen, daar houd ik wel van! Vooral tijdens de interval trainingen draag ik ze graag. Voor de langzame duurloop verkies ik op dit moment nog een ander paar. Dit ook voornamelijk omdat het niet ‘mijn type’ schoen is en ik juist met dat soort trainingen beter op mijn loophouding zou moeten letten.

Deze schoen heb ik getest tijdens trainingen maar hebben ondertussen ook al verschillende wedstrijden mee mogen draaien. Ik vind het namelijk wel echt een prettig schoentje en uiteindelijk hebben deze ook mede bijgedragen aan het feit dat ik 60 seconden van mijn PR afgelopen heb op de 5 kilometer. Tijdens deze 5 km liep ik zowel op de baan, het asfalt, een niet lekker fijn ingelegde klinkerweg en door het bos. Op al deze ondergronden kon ik goed uit de voeten komen terwijl ik op deze schoenen aan het racen was. Dit vind ik zeker een pluspunt.

Het design van de schoen vind ik gaaf! Je moet er natuurlijk wel van houden, maar deze kleurencombinatie valt lekker op. Ik moet zeggen dat ik de andere kleur die beschikbaar is voor de dames namelijk white/ebony ook heel erg mooi vind, die is alleen wat gevoeliger voor vuil.

Prijs kwaliteit kan ik op dit moment nog moeilijk inschatten omdat ik nog maar een maandje deze schoenen in bezit heb. Na een maand kan ik nog wel zeggen dat ze er nog uit zien als nieuw!
De prijs in de winkel is 139,95 en als je meer informatie wilt kijk dan vooral ook op https://www.361europe.com

Ik kan er als neutrale loper  prima mee uit de voeten. Echter wil ik iedereen meegeven en aanraden om dit niet zomaar te doen. Ga naar een hardloop speciaal zaak en schaf op het loopadvies wat je krijgt schoenen aan. Het kan namelijk lelijke blessures opleveren als je op verkeerde schoenen loopt.  Ook heb ik gelezen dat dit niet het geval hoeft te zijn maar helaas spreek ik ook uit eigen ervaring waarin ik daardoor wel een blessure ben opgelopen.

 

Conclusie

Met deze schoenen aan heb ik mijzelf letterlijk doen verbazen. Ik ben mijn eigen verwachtingen ver te boven gegaan en mijn doel wordt hierdoor flink aangescherpt op de 5 km. Ik heb in de afgelopen periode er fijn mee getraind en voor mijzelf zou ik deze schoenen ook zeker blijven gebruiken voor de kortere afstanden. Ik vind het design gaaf en lekker opvallend, daar houd ik wel van. Kortom een fijne schoen die mij mijzelf heeft laten verbazen. Een schoen die gaat Beyond Expectations!

 

 

 

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s