Dubbele recap

Het is al een tijdje terug dat ik een recap van de maand maakte. September en oktober hebben jullie nog van mij tegoed en daar kijk ik vandaag dan ook naar terug. De Londen marathon die ik afzegde en de marathon van Rotterdam die ik liep. Wat ik er tussen deed en hoe ik tot bepaalde besluiten ben gekomen dat lees je hieronder.

September to remember?

Ja maar niet op de manier zoals ik het graag zou willen, wat ik mij vooral kan herinneren van de maand september is dat ik vol in de marathon voorbereiding zat en dat deze echt wel voorspoedig ging. het was pittig achja een marathon is ook niet niets. Toch besloot ik 10 dagen voor de start van de London marathon dat ik niet ging afreizen naar Engeland. De kans die ik had gekregen via New Balance en Intersport running, waar ik overigens nog steeds heel dankbaar voor ben, dit jaar niet aan te grijpen. Of ik het volgend jaar mag inhalen is tot op heden nog steeds erg onzeker, ik heb me daarom ook maar voor de zekerheid wel ingeschreven in de loting. Je weet nooit of het lukt of kan..

De maand trapte ik overigens af met een oud startbewijs die ik nog had voor een trailrun samen met Lydia in Ermelo gestart met super mooi weer liepen wij 23 van de Veluwse rail. Wat een mooie trail, maar wel pittig met de hoogtemeters en dat mulle zand! Het was wel heel gezellig dus een mooie start van de maand. Een weekend later was de volgende medaille aan de beurt, met mijn eerste deelname aan de singgelloop in Enschede. Ik was het niet van plan maar nam een startnummer over en besloot mee te doen. Ik moet eerlijk zeggen dat het best wel lekker georganiseerd was, zeker omdat het weer 1 van de eerste reguliere wedstrijden is sinds een lange periode. Ik heb er al een uitgebreide blog over geschreven die je hier terug kan vinden dus ik wijd daar ook niet verder over uit. Een andere toppunt van de maand september was het Anita kangoo jump event! Wat een pittige workout is dat kangoo jumpen, maar oh wat is dat ook ontzettend gaaf! Ik vindt het serieus jammer dat het hier in de buurt niet gegeven wordt, anders had ik het zeker vaker gedaan! De dag was (zoals altijd) ontzettend goed verzorgd met heerlijke hapjes die Jamila had gemaakt en een hele gave outfit! Ik mocht de Anita active Extreme control sport bh black/gold ervaren in combinatie met de Powder Gold massage tight, ik kan je zeggen die zitten heerlijk! De boobies blijven lekker op zijn plek en de benen shinen in deze fijne en mooie broek, daarbij zat ook nog een heel gaaf bijpassend shirt en dat dankzij Anita Nederland en Ikbdruk.nl! Het weerzien van de groep meiden deed me ook ontzettend goed, gelachen van oor tot oor de hele tijd!

Deze maand sloot ik af met een lesje boulderen, voor alles een eerste keer en wat is het leuk! Ik heb gezegd dat ik het ooit nog een keer weer ga doen en ik heb al gekeken waar dat eventueel zou kunnen. Of het dit jaar gaat zijn dat durf ik nog niet te zeggen, want ergens vindt ik het ook wel heel spannend. We gaan het wel zien.

In september liep ik uiteindelijk 105,72 km hard, dat valt ontzettend mee, ik fietste er 31,84 mee maar moet wel zeggen dat dat op mijn nieuwe fiets is die ondersteuning geeft, of te wel niet echt een workout.

In Oktober begon ik aan een nieuw avontuur

In oktober startte de borstcrawl cursus dan eindelijk waarvan ik eigenlijk gehoopt had dat het al in januari 2021 zou starten, zorgde de lockdown en andere maatregelen ervoor dat het dus oktober 2021 werd. Ik moet eerlijk zeggen, wat ben ik blij dat ik die stap gezet heb. Mijn ‘watervrees’ die wordt er beduidend minder door. Eindelijk leer ik een beetje techniek en de manier hoe je moet ademhalen. Nee ik weet dat ik nog lang geen 100 meter achter elkaar kan, maar het feit dat ik redelijk relaxed de andere kant van het zwembad kan halen nu maakt dat ik echt progressie merk. Helaas moest ik wel 2 lessen in deze maand al missen, waarvan er achteraf 1 helemaal niet door was gegaan doordat de trainers afwezig waren, de andere kwam omdat ik mijn startnummer moest ophalen van de Rotterdam marathon.

De Rotterdam marathon ging voor mij wel door en wat was dat een feest. Van maagzuur tot euphorie en dat van 1 run. Ook daar staat al een uitgebreid verslag op op mijn blog en dat kan je dus hier lezen. De voorbereiding was niet vlekkeloos, ik moet eerlijk zeggen dat ik ook echt moeilijk mij zelf er toe kon zetten om de afstanden te lopen die gevraagd werden. Toch probeerde ik 3 keer in de week te training, maar met een weekgemiddelde van krap aan 30 km kan je niet zeggen dat ik goed voorbereid was. Komt daarbij ook nog kijken dat ik de week voor de marathon lekker aan het genieten was van de zon in Tenerief. Rennen lukte mij daar al helemaal slecht, toch 2 keer geprobeerd en ook wel wat gewandeld maar vooral veel gerust en in de zon gelegen. Je kan wel zeggen dat ik het taperen wel onder de knie had, haha.

Na de marathon vooral gerust en nog even bij een loopmaatje op bezoek geweest om lekker te wandelen, dat paste prima in mijn herstelschema van 4 weken. Hoe het vanaf dat moment verder is gegaan dat laat ik in de volgende recap weten!

In oktober liep ik 109,52 km hard, fietste ik daarvan 30,88 km op de fiets en had mijn horloge 2,2 km zwemmen geregistreerd (dit was sowieso meer) en ik wandelde ook nog 22,85 km.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: