Week 2 Time management

Zo deze blog had ik al een aantal dagen eerder willen schrijven en online willen zetten.
Maar zoals de titel al eigenlijk een beetje verklapt, time management is de laatste weken nou niet bepaald mijn sterkste kwaliteit.
Hoe het verder gaat met mijn road to my first Ultra en alles wat erbij komt kijken. Een kleine terugblik op de 2e week van 2020

Het is dinsdag 7 januari, ik kom uit de slaapdienst en eigenlijk wilde ik deze dag mijn focus leggen op mijn krachttraining. Echter kwam ik uit een slaapdienst met wederom erg weinig slaap. Dus vermoeid kwam ik thuis en na even wat huishoudelijke klusjes te doen besloot ik naar bed te gaan. Later die middag werd ik wakker met nog steeds een vermoeid gevoel. Ik besloot een complete rustdag te nemen van het sporten en mij maar in te schrijven voor de 25 km Otterlo Trailrun die dat weekend plaats zou vinden. Blij met de keuze die ik maakte bereide ik me mentaal al vast voor op de training van de volgende dag.

Op woensdag had ik namelijk een interval op het programma staan, meerdere keren 1 km lang versnellenwp-1579466250501.jpg en dat op de Sallandse heuvelrug. De vorige keer op de trails ging versnellen echt niet. Ik besloot dat dat het ergste was wat kon gebeuren en daarbij is dat natuurlijk helemaal niet erg als dat gebeurd. Zo gezegd zo gedaan was ik mijn training wel een beetje aan het uitstellen. Echter ging het super goed ik haalde tempo op de trails waarvan ik ze op de weg soms niet eens kon halen in een training. Nu had ik wel een hele vlakke route en was de ondergrond goed te doen maar toch was het voor mij wel iedere keer een verassing waar de route mij brengen zal.

wp-1579466048046.jpgDe donderdag had ik een early bird rondje gepland staan omdat ik die dag lekker naar de kapper zou gaan. Ik wilde mijn haren daarna dus niet meer hoeven wassen en daarom zette ik op mijn vrije dag de wekker lekker vroeg. Er stond een korte training van 30 minuten op het programma. Dat is wel even terug en ik genoot er vol van! De eerste 20 minuten waren relaxed waarin ik de laatste 10 minuten progressief probeerde te lopen en met succes! En dit voelde ontzettend goed en fijn. In het donker lopen is toch wel heel fijn en dat zo vroeg op een dag al klaar zijn met het trainen waardoor je de hele dag lekker voor jezelf houd is ook echt motiverend! Eindelijk vond ik het dan ook tijd om mijn sportkleding online te zetten!! Dames als je nog op zoek bent naar sportkleding kijk op salebyjoy.ce en dan help je mij ook nog eens op weg naar de New York Marathon 😊

Vrijdag was het dan tijd om weer rust te pakken. Ik had opnieuw een lange dienst op de planning en ik op zaterdag stond natuurlijk de 25 km trailrun op de planning. Deze nacht kreeg ik gelukkig iets meer slaap en op mijn werk bereide ik me na mijn dienst voor om richter Otterlo te rijden. Daar trof ik al bij het parkeren van de auto Lydia aan waarmee ik samen zou wp-1579466048112.jpggaan trailen. Direct was het leuk en gezellig en we hebben een prachtige dag getraild in Otterlo. Tot ons geluk stak er niet ver voor ons een wild zwijn voor ons over en blijkbaar op het zelfde moment ook achter ons. Het was een mooie diverse trail waarin we uitgedaagd werden met leuke klimmetjes en verschillende ondergronden, een mooie oefening voor de komende trailmarathon op 1 februari.

Zondags was het dan eindelijk tijd om de krachttraining van dinsdag in te halen. Dit was pittig met spierpijn in mijn billen van de trail. Toch voelde dit half uurtje wel erg fijn en dat maakte me wel erg trots dat ik ondanks mijn verkeerde time management deze trainingen wel allemaal gedaan heb deze week.

Op maandag kwam ik wederom uit een slaapdienst. Het zijn pittige dagen geweest en daarom kies ik wederom voor een rustdag. Ik merk dat mijn lijf het weinig slapen van de slaapdienst lastig vindt. Ik ben een dag alleen thuis en besluit om lekker veel te gaan wandelen met de hond vandaag. Zo gezegd zo gedaan, een hele andere manier van genieten en het voelde als heel lang maar toch nog een mooie 3 km gelopen.

wp-1579466048163.jpgDinsdag 14 januari wilde ik weer gaan trainen echter lijkt het een herhaling te worden van vorige week waarin ik zolang het kan weer mag uitstellen. Ook vandaag stel ik uit maar kies ik wel direct voor krachttraining, dus niet gelopen maar wel getraind! Dit zodat ik deze training niet later in de week hoef in te halen. Diezelfde middag vertrek ik weer naar het werk om daar wederom een slaapdienst te draaien.

Sommigen van jullie zullen nu wel denken, doe je niets anders dan hardlopen en werken, zeker wel maar dan wordt de blog nog langer als ik daar helemaal ga over uitweiden, haha. Ik ben veel bezig met mijn social media accounts en probeer dus wanneer ik er de motivatie ook voor kan vinden mijn blog goed bij te houden. Ook lees ik ook veel artikelen online over het lopen en van alles eromheen. Voeding houd mij de laatste tijd wat meer bezig vandaar dat ik het boek ook nog zoek van Eet als een atleet! Dus ken je iemand die het boek heeft maar het staat te versloffen in de kast!? Laat het me weten! Oh en dat time management.. ik denk dat ik het maar ga toevoegen in mijn goede voornemens 😊

Een gedachte over “Week 2 Time management

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: