Working Towards the future

Deze week mijn eerste weekblog van het jaar gelanceerd, dit jaar ga ik wekelijks een update geven hoe mijn trainingen gaan, wat ik zo leuk vind aan mijn trainingen en waar ik tegenaan loop. Ook probeer een kijkje te geven in mijn way of thinking. Ik probeer zo positief mogelijk te zijn maar ook zo realistisch mogelijk.

Wat begon de week lekker, de zon liet zich zien dat vind ik altijd zo fijn, ik kan er ontzettend van genieten, echter de eerste dag kon ik het moeilijk combineren met mijn 12 uurs dienst op het werk. Ik besloot daarom ook  heel hard te duimen dat ook de volgende dag het zonnetje zichtbaar zou zijn. Het was grijs maar droog die dinsdag. Eigenlijk wel perfect loop weer dus ik hees me in de ochtend snel in mijn hardloop kleding en heb op hartslag een heerlijke ronde gelopen, door het park een korte tempo loop de volgende dag wilde ik graag verder lopen, dan kon ik er beter de tijd voor  het lopen nemen. Ik kijk ontzettend uit naar Egmond op dit moment! De halve marathon die ik op zondag zou gaan lopen!

Ik zag een mooie foto op social media voorbij komen van de IJssel en besloot dat ik woensdag of in Deventer zou gaan rennen, mocht het regenen dan zou ik naar de Holterberg gaan voor mijn training. Na mijn slaapdienst begon het woensdagochtend helaas te regenen. Ik besloot om naar de Holterberg te rijden en daar de blauwe route te gaan lopen. Al neuriënd had ik het liedje i’m blue da ba dee in mijn hoofd. Ik had geen muziek bij mij en ging op pad op een voor mij toen nog onbekende route.
Genieten met een hoofdletter G, de route was net anders dan dat ik op het bord had zien staan, of ik heb misschien ergens een verkeerde afslag genomen. Ik vond het een prima laatste tempo training voor Egmond. Vol energie stapte ik in de auto op weg naar huis toen ik besloot mijn training uit te breiden met een rondje kracht en mobiliteit op de sportschool. Dit was een bewuste keuze zodat ik op donderdag alleen mijn herstelloopje hoefde te lopen en dan vrijdag en zaterdag volledige rust zou kunnen pakken.


Zo gezegd zo gedaan, donderdag was een heerlijke dag maar ik stelde het lopen door van alles uit. Onzin eigenlijk want ik had er zin in maar ging gewoon andere dingen doen. Toen ik zag dat de zon onderging besloot ik mijn herstelloopje te combineren met het uitlaten van de hond. Een mooie 5 kilometer werd dik beloond met een prachtige zonsondergang!

Vrijdags was het weer tijd voor de laatste slaapdienst van deze week. Ik heb die ochtend eerst lekker uitgeslapen en daarna mijn tassen klaargemaakt voor Egmond. Ik zou namelijk na mijn slaapdienst nog even tijd hebben thuis om te douchen en te eten en dan zou ik zaterdag met Mirjam vertrekken richting ons hotel in Bergen aan Zee.

Zaterdags hebben we daar een strand wandeling gemaakt, van de zee lucht genoten en zijn we lekker uit eten geweest. De kleding voor de volgende dag klaargelegd en ik moet zeggen, de zenuwen waren al zeker voelbaar in mijn buik aanwezig. Dit resulteerde ook in een onrustige nacht, een paar keer goed wakker geschrokken door verschillende nachtmerries (die niets met het lopen te maken hadden overigens) uiteindelijk toch nog redelijk uitgerust wakker geworden toen de wekken om half 8 ging.

RACEDAY zondag was dan eindleijk aangebroken. Ik wist dat deze nachtrust niets hoefde te betekenen voor mijn prestatie, overigens ging ik niet voor de snelste tijd. Echter toen ik mijn PR op de halve marathon heb gelopen in Eindhoven afgelopen oktober. Heb ik een vergelijkbare nacht ervoor gehad dus daar maakte ik mij geen zorgen over. We hadden onze kleding al klaarliggen waardoor we eigenlijk zo klaar waren om te vertrekken richting de ontbijtzaal. Lekker gegeten (brood met wat meer moeite dan de yoghurt) . Spullen pakken en uitchecken. Naast het hotel zat een fietsverhuur en zijn we vol gas op de elektrische fiets naar Egmond aan zee gegaan. We kwamen op het 1 km punt van de kwart marathon tot stilstand, de eerste lopers kwamen eraan en we besloten deze aan te moedigen. Vervolgens na de laatste lopers op naar hotel zuiderduin waar wij werden verwacht door Jaybird. Er komt nog een uitgebreid race verslag waarin ik vertel over mijn eerste Halve marathon in Egmond! Ik zou hem eigenlijk op lagere hartslag proberen te lopen, maar dat doel was al snel gevlogen, mijn hartslag zat vanaf de start te hoog maar ik heb mijn plan toen gewoon gewijzigd en extra op standje genieten gaan lopen! Voor en na de tijd heb ik het ontzettend leuk gehad met het Jaybird team. Het team bestaat uit een groep bekenden en onbekenden maar allemaal met een passie voor de sport! Ik heb heerlijk kunnen bijpraten met veel bekenden waarvan ik nu achteraf denk… We hadden nog even een foto moeten maken!! Oeps. Mirjam en ik besloten om na de race rond half 5 weer richting Bergen aan Zee te fietsen. Een prachtige route door de duinen overigens en op een elektrische fiets is dat prima te doen. Daar de fietsen ingeleverd en weer naar huis! Het was een ontzettend leuke week wederom.

Hoe heb jij afgelopen week ervaren? wat was jouw top moment? mijne was zeker Egmond!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s