De moeilijkste maand van 2017                     Recap of the Month – november

De moeilijkste maand, zo kijk ik terug op november. Niet fysiek vooral mentaal hoe en wat leg ik later uit. Deze maand begon echter wel erg leuk met het berenlooop weekend waar ik uitgebreid over geschreven heb. Ook heb ik deze maand geweldig mogen afsluiten maar daar later meer over.
eerst even kort wat cijfertjes!

Deze maand bestond uit 4 races,

kleine berenloop            10 km
Berenloop                        21,1 km
Zeven heuvelennacht    7 km
Zeven heuvelenloop      15 km

Totale race kilometers deze maand 53.1 km
waarvan ik mijn pr op de 15 km heb verbeterd naar 1.15.19 een mooie laatste race voor dit jaar.

In totaal heb ik deze maand 131 km gelopen waarvan ik 837 hoogtemeters heb gemaakt.
Ik probeer zoveel mogelijk mijn trainingsprogramma voor de marathon te volgen en daardoor heb ik wat meer rust momenten en kom ik weer netjes wekelijks in de sportschool. Rek en strek ik weer wekelijks waardoor ik weer mobiler wordt. Ik wil komend voorjaar de marathon lopen, dat is alvast 1 van mijn doelen van 2018! Ik ga proberen om met een goede voorbereiding en op hartslag te trainen zonder blessures die start te halen! Ik ga niet opnieuw het sportrusten programma volgen maar opnieuw het polar flow trainingsprogramma gebruiken.

 

We sometimes give so much that we end up losing ourselves.

 

Afgelopen maand kwam ik er tevens achter dat ik teveel wil. In mijn hoofd was ik bezig met plannen maken voor 2018 ik had allerlei leuke ideen. Echter merkte ik dat ik moe was, kwam moeilijk mijn bed uit en de stap naar buiten leek alsmaar groter te worden. Ik merkte dat het hardlopen niet meer het plezier gaf en dat ik tijdens wedstrijden best hoge eisen aan mijzelf begon te stellen. Ik schakelde mijzelf uit en wilde ook tijdens het lopen nergens aan denken. Het lopen begon een vlucht te worden ipv dat ik daarvan kon genieten besefte ik steeds meer dat ik het nodig had om de realiteit onder ogen te zien. Ik begon op mijn reserves aanspraak te maken. Een harde waarheid kwam voor mij aan het licht en daar heb ik actie op ondernomen. Ik doe even een stapje terug! Ik wil namelijk niet uitvallen en op dit moment met een stapje terug komt langzaam de energie ook weer terug. Mijn stapje terug kan ik echter in het hardlopen merken dat ik weer geniet onderweg. Geniet van de mooie lucht vandaag was ik bijvoorbeeld aan het verwonderen hoe hard de wolken over waaiden.
De drempel naar buiten wordt weer lager en hierdoor haal ik weer plezier uit mijn trainingen. Ik heb besloten dat ik dus volgend jaar geen hardloopdoelen naast de marathon ga maken zolang ik nog in marathon training zit. Ik blijf natuurlijk nog wel naar (hardloop) evenementen gaan want daar haal ik altijd nog wel veel plezier uit maar doelen om een pr dan aan te scherpen die zijn tot de marathon on hold.

 


Together is my favorite place to be

Events zijn zo leuk als met de mensen waar je ermee deelneemt. Nu heb ik een hele bubs nieuwe mensen mogen leren kennen tijdens de instarunmeeting afgelopen maand! Wat een gezelligheid wat een leuke groep hardloopgekken. Allemaal dezelfde passie voor het hardlopen en daarin ook stuk voor stuk leuke personen! Daarnaast heb ik afgelopen maand naast de berenloop nog een Anita event mogen bijwonen waarin we met de Anitameisjes de paal in sprongen en een dansje waagden (poging tot). De momentum Pro is officieel gelanceerd en verkrijgbaar in de winkels en wij hebben deze mogen testen. Super leuk om een keer een workshop paaldansen te mogen ervaren, de docent Fleur Vosse is een topper en liet het makkelijker lijken dan dat het is. Ik vond het ontzettend moeilijk en zwaar (3 dagen spierpijn na de tijd en nog steeds blauwe plekken als bewijs), maar ik vond het ook zo ontzettend leuk! Ik was zeer zeker gemotiveerd ik had deze mooie bh al een tijd in huis omdat ik hem mocht testen en nu ligt het in de winkel. Ik zou zeggen wees er snel bij hier lees je waarom.

Na de workshop ben ik ook nog even bij Stox geweest in Amsterdam. Tijdens dit event kon ik mijn gewone kleding aanhouden en was het vooral socializen met andere sporters die je normaliter alleen op instagram spreekt. Ik vind het leuk om bij de gezichten en namen de mensen nu ook daadwerkelijk even gezien en gesproken te hebben. Jammer dat het te kort tijd was om met iedereen een praatje te maken maar een prima afsluiting van de maand.

 

Change starts when someone sees the next step

De komende maand is het door de feestdagen al druk genoeg. Ik ga mij netjes aan mijn trainingsschema houden en doe het nog even rustig aan. Ik ga dus niet streaken, een makkelijke keuze na zo’n maand.  Voor je het weet zit ik weer op 100 procent maar eerst maar even weer wat reserves opbouwen.  Ik ga wel naar leuke events zoals lampie on tour. Ook ga ik op runningdate aan de andere kant van het land. Daar kijk ik naar uit, samenlopen is leuker.

Wil je ook een keer samen lopen, een springfoto met mij maken of heb je een goed idee? Stuur mij maar een berichtje!

 


2 reacties op ‘De moeilijkste maand van 2017                     Recap of the Month – november

  1. Mooi gezegd meis. Luister vooral naar je lichaam! Doe lekker rustig aan zodat je met volle energie kan starten voor je marathon. Even gas terug kan geen kwaad. Ik herken het ook. Was niet vooruit te branden. Langzaam komen de marathon kriebels weer.
    Komt goed en wil graag nog een x springen met je 😉

    Like

  2. Mooi verhaal, heel goed om naar je lijf te luisteren! We doen het voor ons plezier hè dus loop je zelf niet voorbij! Wie weet zie ik je bij lampie on tour maar springen kan ik niet zo goed als jij 😉

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s